30-12-08

En nu we toch bezig zijn

Van den eerste keer al meteen een receptje of twee om de soep toch al op zijn minst te doen lukken op oudejaar en om de avond snotvrij door te brengen.

De soep:

men neme een kilo wortelen, een halve kilo ajuin, anderhalve liter water, één koffielepel olijfolie, versgemalen zwarte peper, thijm en twee blokskes kippebouillon.

schil de ajuin en de wortelen en snij ze op stukskes. Neem ne groten casserole en doe daar de kl. olijfolie in. Stoof de ajuin glazig in de olijfolie en als de ajuin glazig is kieper er uw wortelen bij. Kruid de boel met de zwarte peper en de thijm. Als uw worteltjes zoal een beetje gaar zijn, kieper er het water bij en als het water kookt de twee blokjes kippenbouillon. Laat doorkoken tot alles gaar is en doe de inhoud van uw casserole beetje bij beetje in de blender en mix alles goed door. Je bekomt nu een gladde knaloranje substantie. De soep. Serveer in een bord met stukjes heilbot en petersele. 't ziet er schoon uit en 't is nog lekker ook. Wat moet een mens meer hebben.

 

Een snotvrije avond:

Neem een pot verse thijm drie citroenen en honing. Pers de citroenen uit en doe het sap in een theepot, zwier de thijm erbij, voeg kokend water toe en 1 à 2 koffielepels honing (al naargelang of ge van zoet of iets zuurder houdt). Laat de boel een minuutje of vier trekken en drink zo heet mogelijk op.

Na twee potten van dit brouwsel zijt ge zo goed als snotvrij.

13:11 Gepost door Arabelle in keukengeheimen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Hallo,ik ben Steffi....Op deze laatste dag van het jaar ben ik op bezoek geweest op je nieuwe blogje.ik heet alle nieuwkomers graag welkom zo kan ik er onmiddelijk mijn favorieten uitpikken en verder wens ik u een gelukkig 2009 . Veel plezier nog verder. Daaaaag!!

Gepost door: steffi | 31-12-08

Haha! Maar of jij bij die favorieten hoort, daar zwijgt ze in alle talen over... ;-)

Gepost door: zapnimf | 04-01-09

bescheiden als ik was ging ik daarvan uit. Te voorbarig peist ge?

Ze kan nu in ieder geval goei soep maken :-)

Gepost door: madam arrabelle | 04-01-09

De commentaren zijn gesloten.