30-12-08

moeders

Ik heb drie moeders. Een echte (de mams) een schoonmoeder (door zichzelf uitgeroepen tot "mama L." Roloog.) en een stiefmoeder. Elk van de drie moeders zorgt voor een quasi dagelijkse hoeveelheid gevloek van mijnentwege. De echte omdat ze constant moet poetsen (kuisen dus, in schoon vlaams) de schoonmoeder omwille van haar totaal, compleet absoluut gebrek aan enige takt en de stiefmoeder, tja, wat doét een stiefmoeder goed?

Tien weken geleden overleed de mams (de enige echte dus). Een mens zou zeggen, dat scheelt alweer een hoop gevloek. Niets is echter minder waar. Het gevloek om de schoonmoeder en de stiefmoeder wordt nu dubbel zo erg, want ik heb nu niemand meer om tégen te vloeken. Een mams, dat is zowat de enige persoon tegen wie je altijd over gelijk wie kan vloeken en die dat verstaat. Zonder een mams is een mens maar een zielig half menske, 't is gelijk een huis zonder steunmuur. Ne steunmuur da kunt ge ook nie vervangen door twee halfslachtige gyproc wandjes, hoe graag dat die gyproc wandjes dat ook willen.

Tien weken verder, u begrijpt dat, vloek ik ook niet meer op de mams, integendeel tien weken verder zit ik mij hoofdzakelijk vertwijfeld af te vragen wat ik aan moet vangen zonder mams. Want een mams, dat is de persoon waarvan ge heel u (jong) leven zegt dat ge't allemaal beter gaat doen als haar, maar waarvan ge uiteindelijk tot de conclusie komt dat ge serieus uit uw pijp zult mogen komen als ge 't ooit al half zo goed zult kunnen doen.

12:21 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

dikke kus!!
Dat is al wat ik hier op kan zeggen.
Al waar ik je kan steunen doe ik het met heel veel liefde!
kus uit Leeuwarden

Gepost door: Leeuwarden | 30-12-08

Zo waar. Mijn 72-jarige mams zeurt mij alle dagen de oren van hoofd over wat ik allemaal nog moet doen, maar wat zou, moet ik ooit, zonder haar doen...Sterkte jom.

Gepost door: de huisvrouw | 31-12-08

Mamsen zouden terug moeten kunnen herrijzen.

Gepost door: zapnimf | 04-01-09

dat zou alleszins een pak zinvoller zijn als de herrijzenis van christus. Zeker vandaag. Ik mis ze.

Gepost door: madam arrabelle | 09-01-09

De commentaren zijn gesloten.