31-12-08

Feest

Vanavond is het feest. Jeeeeeeeej. Nu zijn "de feestdagen" als enig kind van gescheiden ouders (ja, ja, ik ben écht zielig) al sinds jaar en dag een bron van stress en ongemak, van geregeleer en geschipper tussen moeder en vader, van minutieuze timing tussen de verschillende familieclans en, natuurlijk van ontgoocheling, want het feestje waar ik niet bij was bleek steeds dat tikkeltje leuker of lekkerder dan dat gene waar ik wél op aanwezig was. Enfin dolle pret dus (NOT).

Toen ik dacht van al die ellende verlost te geraken door zélf aan een gezin te beginnen, u kent dat wel met man en eigen huis en eigen feesttafel enzo werd het natuurlijk nóg erger want dan had ik ook nog eens een schóónfamilie die ik moest tevreden houden. Jézus! De laatste jaren hield ik echter op één vlak mijn been stijf. De wereld mocht ontploffen, de overgang van oud naar nieuw die werd gevierd met de mams. En hoewel dat ook steeds de nodige stress meebracht (is het eten wel goed genoeg, is het huis wel proper genoeg, zijn de pakskes wel schoon genoeg ingepakt en is den boom wel goed genoeg versierd) was het toch altijd een plezierige bedoening.

Vanavond is het dus feest. Zonder mams, (nog steeds) zonder kind, dit jaar ook zonder boom, maar mét stress want bij gebrek aan mams komen vader en stiefmoeder. Enfin, u begrijpt, het wordt ook dit jaar een plezierige bedoening.

09:00 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Goede morgen probeer er ondanks alles toch een leuke avond van te maken ;-)

Groetjes Etje

Gepost door: Etje | 31-12-08

Hallo Md. Arrabelle, Ik wens je een ster aan de hemel!
Ik wens je een hand op je schouders!
Ik wens je een hart vol dromen.
Laat 2009 worden wat je er van verwacht
en dat ‘ t leven je toe lacht.

Een gezond en gelukkig 2009!
Liefs.
Mireille.

Gepost door: mireille | 31-12-08

De commentaren zijn gesloten.