06-01-09

Weewee

Ik behoor tot de klasse der 'sociale eters' (niet moeilijk doen, als er sociale drinkers en sociale rokers bestaan, waarom dan geen sociale eters?). Echtgenoot eet graag, dikwijls en veel, ik dus ook. Echtgenoot is behept met een fenomenaal goed metabolisme. Ik niet.

Dàt gecombineerd met 3 vruchteloze vruchtbaarheidsbehandelingen (let op de woordspeling) zorgde ervoor dat uw madam stilaan de proporties van 'de dikke dame' kreeg. Uw madam bleef echter niet bij de pakken zitten en begon fanatiek te sporten (dat hielp, maar niet voor de hormoonkilo's), special K te eten (dat helpt trouwens geen zier), te zeuren tegen jan en alleman dat ze te dik was (dat helpt voor efkes, maar alléén als jan en alleman het tegenspreken, anders helpt dat ook niet), echtgenoot te verwijten (ah ja, hij moet maar wa minder eten), tsjoklat uit haar dagelijks eetpatroon te bannen (da zal wel helpen, maar begint er nie aan, want da lukt toch nie), horror oh horror broeken te kopen in maat 42 (versta mij nie verkeerd, daar is niks mis mee, alleen wel als ge heel u leven alléén maar broeken gekocht hebt in maat 38).

Enfin, na veel gedoe en weinig kiloverlies besloot uw madam al haar vooroordelen opzij te zwieren en toog zij, gesterkt door de aanwezigheid van stiefmoeder (die ook bijna een dikke dame was, zij het niet zo erg als ondergetekende), naar de weewee. De weight watchers.  6 maand verder, 140 € armer (ah ja ge moet daarvoor betalen, wa had ge gedacht) en 9 kilo lichter ('t kost geld, maar 't werkt wel) is uw madam een waarlijk tevreden mensch, opnieuw parmantig pronkend in broeken maat 38. Oef!

Omdat weewee-coachen ook recht hebben op vakantie bleef de gevreesde weewee weegschaal de voorbije twee weken onbemand. Geen weewee weegschaal, maar wel twee weken soep met room, gebraden duifkes, varkenshaasje met champignonroomsaus, kerst-en nieuwjaarsbuches met slagroom en crème au beurre, appekes voor bij den aperitief, wijn, champagne, pousse cafés, koekskes, tsjoklat, ... en vanavond opnieuw de weewee weegschaal. Ik vrees het ergste.

09:42 Gepost door Arabelle in mijn lijf | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

o nee de weewee doet gij ook zoals dochterlief ? Vandaag niet eten en heel weinig kleren aan om op de weeweeweegschaaol te gaan staan ? Vergeet dan ook niet uw horloge, ringen etc uit te doen, dat scheelt ook wat gewicht na de feestdagen ;-))

Gepost door: annliesbet | 06-01-09

tsss uw madam doet niet aan valsspeelderij! zij stapt de weewee weegschaal op met alles d'r op en d'r aan (maar dus niet vanavond)

Gepost door: madam arrabelle | 06-01-09

De commentaren zijn gesloten.