10-01-09

Junior

De kleinen De Gucht wil minister van cultuur worden. Allé, hij zégt van niet, maar wij weten wel beter niet waar. Ik zuig dit niet uit mijn duim, lieve belastingsbetalertjes, 't was op de radio.

Op de, overigens terechte, vraag of een liberalisering (lees veeteeemisering) van de cultuurmarkt ons niet te veel zou opschepen met 'slisse en césar' en 'lilli en marleen' toestanden, antwoordde hij dat hij daarover zou waken, want hij heeft een zwak voor kleine theaterproducties én gaat op regelmatige basis naar de KVS.

Natùùrlijk kunt ge u dan, als minister in spé, verwachten aan de vraag wélke kleine theaterproductie in de KVS hij de afgelopen maanden bezocht. Ík ken het programma van de KVS nie van buiten, maar ik wil ook geen minister van cultuur worden, hij wel, dus ne mens verwacht dan toch dat de kleinen De Gucht met de titel van één of ander obscuur theaterprojectje op de proppen komt waar geen kat al van gehoord heeft. Neeje, want wa was het laatste dat hij gezien heeft? Het leven en de werken van Leopold II (en hij kon zich geeneens de zjuste titel herinneren). Laatste voorstelling op 16 oktober 2007. Tweeduizendenzéven dus, uw madam was daar ook, heeft zélfs de tieketjes nog.

De kleinen De Gucht gaat ne goeien minister worden, hij heeft het al in de vingers.

13:17 Gepost door Arabelle in jeeeeeeeeeezes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.