02-02-09

Nostalgie

Ik heb heerlijke traumatische herinneringen aan Cadzand-Bad. Met de hele familie (dat zijn 2 grootouders, 12 tantes en nonkels en 10 neefkes en nichtjes), zeven frigoboxen, paraplu's, ligzetels, handdoeken, windschermen en weet ik veel wat nog allemaal in drie auto's gepropt voor de goeiekoop, want anders verrijd alleman naft, en Nonkel H. reed verleden jaar, dus vandejaar rijdt tante G., trokken we ongeveer elke zomer op zijn minst een keer of vijf naar Cadzand-Bad, nog in de tijd dat je papieren bloemen verkocht voor schelpjes. Ik ging eigenlijk alleen maar voor de bloemen en voor de zee. Zand vond ik maar niks. Doffe ellende was dat elk jaar natuurlijk, want mijn papieren bloemen waren in den otto al stukgetrokken door neefjes J. en B. en in de zee mocht ik niet want da was te gevraalijk, en daarbij ik was nog maar zjust ingewreven en anders ging ik verbranden.

En toch, toen echtgenoot gisteren voorstelde te gaan uitwaaien aan zee riep ik dolenthousiast: Naar cadzand!!!! Het was nog niks veranderd. Ik zag op slag weer die hele volksverhuizing ploeterend door de duinen op zoek naar een goed plekske, in de zon en uit de wind, de trapkes waarlangs ge naar boven moest om op het strand te geraken waren nog identiek 't zelfste en zelfs Nijntje stond er nog als herkenningspaal. Heerlijk.

Heerlijk was ook met z'n tweetjes op een godverlaten strand, tegen de wind in wandelen en springen en gillen en lachen en bijna gaan vliegen en verkleumd van de kou ergens binnengaan voor ne warme choco en ne pannekoek.

Ons kinderen gaan het vlaggen hebben, gegarandeerd, elke zomer, op zijn minst ne keer of vijf. Cadzand rules!

10:17 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Klinkt goed, je uitwaai dagje!!
Fijn dat je er van hebt genoten! (ondanks je trauma ;))

Gepost door: Leeuwarden | 02-02-09

Enne, die papieren bloemen voor schelpjes bestaan nog steeds! Joepie!

Gepost door: zapnimf | 02-02-09

De commentaren zijn gesloten.