25-02-09

A comfort-food day

Op een dag als vandaag smaakt niks beters dan lekker makkelijk comfort-food. Geloof mij het ideale eetpatroon voor een off-day waarop ge niet misselijk zijt, maar wél zieligjes. Het spreekt dat dit weewee-gewijs niet echt in orde komt, maar daarvoor zijn er weewee omnium-verzekeringsdagen. Morgen ofzo.

Ontbijt:

neem twee sneden brood, 1 banaan en een goed handvol chocoladedruppels. Snij de banaan op plakjes en beleg er één sede brood mee, zwier de chocoladedruppels er rijkelijk overheen, leg de andere snede erop, snij de dubbele boterham nu in twee en zwier tussen een croque-monsieur masjien (of als ge u écht slecht voelt, bak in de pan, wel efkes insmeren met boter langs weerskanten voor ge't in de pan zwiert). Eet op.

Lunch:

pak ne zak versgesneden soepgroen van den delhaize, twee liter water, 150 gr. gekapt, 1 grote ajuin, gerookt ontbijtspek, 2 eieren, peper, zout, thijm, boullionblokken, een beetje melk, olijfolie  en 1 snee brood. Schil de ajuin en snij hem op stukskes, doe de olijfolie in een pot en fruit daarin de helft van de ajuin. Zwier de zak soepgroen erbij en kruid met peper, zout en thijm en laat de boel wat stoven. Draai ondertussen bollekes van uwe gekapt en kook ze in een halve liter water met één bouillonblokske. Als uw groensels gestoofd zijn, zwier er anderhalve liter water bij en een bouillonblok of drie, laat de soep doorkoken. Dan efkes blenderen, bollekes erbij en klaar. Schep u een grote kom kokendhete soep uit. Terwijl ge wacht tot ze drinkbaar is, steek de snee brood in uw toastmasjien, pakt ondertussen een pan, doe d'r olijfolie in, fruit den anderen helft van uwen ajuin, knipt uw ontbijtspek op stukskes en doet er de twee losgeklopte eieren bij, op smaak gebracht met peper, zout, thijm en met een geutje melk voor de romigheid. Roer om en als het zo nog een beetje vochtig is schep op de helft van uw getoaste boterham. Den anderen helft sopt ge in uw soep met ballekens.

Avondmaal:

pak ne zak voorgekookte krielaardappeltjes van den delhaize, een potteke (light)room, kippenfilets, kippenkruiden, peper, curry, honing, paprikapoeder, bakboter, provencaalse kruiden en ne pot appeltrut. Zwier een ruime hoeveelheid boter in een pan en zwier er uw krielaardappeltjes bij, kruiden met peper en serieus wat provencaalse kruiden. Laat bakken, eerst met deksel, dan zonder. Pakt een andere pan en zwiert daar ook weer boter in, kruidt uw kippenfilets overvloedig met kippenkruiden en zwiert ze in de pan. Als ze bijna gaar zijn, haalt ze er dan uit en giet de room in het braadvocht van de kippenfilets, kruiden met peper, paprikapoeder, curry en een goeie klad honing. Als de roomsaus aan het inkoken is, tsjakt de kippenfilets er dan weer bij en laat nog wat sudderen, met deksel. Zet de pot appeltrut in de microgolf en warm op. Zwier de gebakken krielaardappeltjes, de kippenfilet en den appeltrut op een bord en overgiet met de roomsaus. Eet op.

Ik kan u proefondervindelijk, op mijn plechtig communiezielke, zweren dat het helpt. Smakelijk.

21:07 Gepost door Arabelle in keukengeheimen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Valt me reuze mee hoe slecht je dan eet met je comfortfood ;)
Hoop dat inmiddels de pijn wat weg trekt!

Dikke knuffel!

Gepost door: Leeuwarden | 26-02-09

Ahum Weeweegewijs is dit ongeveer het dubbele van wat ik normaal op één dag 'mag' eten. Dus meevallen? nee, niet echt.

Gepost door: madam arabelle | 26-02-09

hoe weinig mag je van de weewee? en hoeveel was dit? Ben nu wel benieuwd eigenlijk

Gepost door: Leeuwarden | 26-02-09

De commentaren zijn gesloten.