04-03-09

Grmbldegrmbldegrom!

Uw madam spoort. Ok, niet helemaal, maar daar gaat het niet over. Ze rijdt met de trein, op uw kosten, maar ook daar gaat het niet over. Ze bezit een treinkaart (abonnement in schoon vlaams) die haar van punt A naar punt B brengt. Uw madam kàn op de trein stappen in punt A en van diezelfde trein afstappen in punt B, ware het niet dat die trein oud is, oncomfortabel, vies en overvol.

Meestal stapt uw madam dus in punt A op een trein die haar naar punt C brengt om dan in punt C een lekker koffietje te drinken alvorens daar weer op een trein te stappen die haar van punt C naar punt B brengt. Dit alles kadert in het aangenaam starten van een werkdag, in het 'de trein is altijd een beetje reizen', in het vreselijk hippe 'onthaasten' dat nu iedereen moet doen, in het maximaal benutten van uw belastingsgeld. Flink toch, zou een mens zo zeggen. Bij het huiswaarts keren volgt uw madam hetzelfde stramien, alleen begint het nu bij punt B. natuurlijk, maar dat had u door. Punt C kan wisselen, al naargelang uw madam haar hoedje staat en al naargelang ze zin heeft in een lekker kopje koffie of een gezonde smoothie.

Uw madam doet dit al ongeveer een jaar of twee, zich van geen kwaad bewust. Nog nooit wierp een treinconducteur meer dan een ongeïnteresseerde blik op haar treinkaart of werd haar verweten dat ze de slogan van de NMBS te letterlijk neemt, tot gisteren. Gisteren bleek uw madam plots een misdadigster van het ergste soort. Zij bevond zich op de trein van punt C naar punt A en dit was niet logisch! Ze kon zo "heel het land doorkruisen om van B. naar A. te gaan." Argumenten als kwijte treinen en te lang moeten wachten en zo veel sneller thuis werden resoluut van de kaart geveegd. Uw madam deed zelfs 'tegendraads' en er werd een andere conducteur bijgeroepen. Twee tegen een het was een ongelijke strijd, maar uw madam hield vol en vroeg uiteindelijk zeer beleefd of zij het reizigersreglement mocht inkijken zodat zij zich er persoonlijk van kon vergewissen dat ze een ernstige fout had begaan. Ze werd nu blijkbaar zelfs gevaarlijk, want er werd haar gevraagd tussen de conducteurs in naar een gesloten lokaaltje te gaan. Dit alles, lieve belastingbetalertjes op een rijdende trein die steeds dichter in de buurt van punt B. kwam, waar uw madam eruit wou. Toen zij dan ook vroeg of ze nog wel mocht afstappen in punt B. of verder het land moest doorkruisen teneinde de zaak uit te klaren, werd haar de mond gesnoerd met 125€ boete. 

Honderdvijfentwintig euro. Boete. Zonder dat ze uw madam een duidelijk regeltje kunnen aantonen waaruit blijkt dat ze een ernstige fout heeft begaan. Uw madam spoort misschien niet helemaal volgens de regels van de kunst, maar daar bij het spoor, daar sporen ze toch helemaal niet. U begrijpt, lieve belastingbetalertjes, dat dit nog een staartje krijgt. Tenslotte is het al erg genoeg dat uw geld wordt gebruikt voor mijn transport, we gaan er nu toch ook niet nog eens het mijne aan hangen.

12:42 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Eén woord: ombudsman!
Gifter mor een lap op!

Gepost door: elke | 04-03-09

Onbudsman?
Jannie Haeck himself minstens!

Gepost door: zapnimf | 04-03-09

En gij gaat daarvoor zorgen, Zap? Heb jij een directe lijn?

Gepost door: elke | 04-03-09

Madame, mail mij eens want door computerprobleempje heb ik geen mailadressen meer. Allee, ttz : tenzij ik wreed hard mijn best zou doen en dat zit er precies niet in. En voor de rest : awoert voor de NMBS natuurlijk.

Gepost door: De Huisvrouw | 05-03-09

Wel na twee jaar op onze kosten, vind ik dat je ook een kleine bijdrage mag leveren. Ja, dat klinkt niet sympathiek, ik weet het, maar desalniettemin...
Daarnaast is heel dit gedoe wel echt van de pot gerukt. Waar houden ze zich mee bezig?

Gepost door: clara | 05-03-09

Oooooooooooooooooooooooh en dan verschieten ze ervan dat de mannen van de nmbs aangevallen worden ???
Dat reizigers "onvriendelijk" zijn.
Hebben ze zelf al eens als een sardien in een volle trein gehangen : neen, want dan ziet ge ze niet, dan zitten ze ergens in hun "rustig plekske"
Petitie tegen de NMBS : ik teken direct

Gepost door: annliesbet | 07-03-09

je bent niet alleen met zo'n geval beste madam, mijn dochter van 13 heeft het ook meegemaakt. 2 grote inspecteurs tegenover een klein meisje.Ikzelf heb de NMBS via mail proberen te bereiken.Ge krijgt alleen een computerboodschap terug.Nergens een telefoonnummer of verantwoordelijke.Na 30 dagen werd er gedreigd met een deurwaarder.We hebben dan maar die 75euro betaald,...

Gepost door: masterluke | 01-04-09

De commentaren zijn gesloten.