11-03-09

Vogels

Weet u waar ik een hekel aan heb?

Aan het nemen van een dagje vakantie omdat de schoorsteen moet geveegd. Vegen, komt daar trouwens niet meer aan te pas, een schoorsteenveger is nu een schoorsteenstofzuiger geworden, maar dit geheel terzijde. Die dag vakantie zou nog kunnen uitmonden in een min of meer leuke dag waarop een mens wat kan plannen (tenslotte duurt dat gestofzuig geen hele dag), ware het niet dat de schoorsteenmeneer doodleuk verkondigde dat zich een vogel genest heeft in mijn schoorsteen én dat hij die (ongetwijfeld nu al dode) vogel met nest vandaag niet kan verwijderen, want 'hij werk op schema'.

Dankzij een dwaze vogel (hoe kom je er  op om te nesten in een schouw, het is er donker, stinkt er en voor ge't weet schieten uw pluimen in brand) moet ik dus nóg een dag vakantie opofferen aan de schoorsteenmeneer. Een dag vakantie die ik niet zélf kan kiezen, want de schoorsteenmeneer gaat mij laten weten wanneer hij niet 'op schema' werkt.

Sinds vandaag vind ik vogels dus eigenlijk maar stomme beesten, trouwens, waarom beginnen die ook zo hondsvroeg te fluiten 's morgens. Een greintje fatsoen mag nog wel, tenslotte hebben ze me al in de kou gezet. Ik mag mijn verwarming namelijk NIET AANZETTEN (ja, ja met hoofdletters) want er heerst GEVAAR (ook met hoofdletters). En aan kou heb ik ook een hekel.

10:05 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

beste madam,we hadden verleden jaar hetzelfde probleem.Nadat de schoorsteenveger het nest had verwijdert ben ik een kap gaan halen in de brico.Kost niet veel, en het verhindert dat er nog vogels in uw schouw kruipen.Voowaarde voor uw mijnheer:geen last van hoogtevrees hebben.succes!

Gepost door: masterluke | 01-04-09

De commentaren zijn gesloten.