30-03-09

Burgertrutjes.

Vriendin E. heeft net als uw madam een af te betalen huis (het hare is af, het mijne nog lang niet), een man, een zwak voor Delvaux-sjakossen en een vaste job aan 'de staat'. Flink zo, zult u misschien zeggen, maar onder het genot van een kopje Hasseltse chocolademelk vroegen we ons af wat er gebeurd was met haar plannen om in Australië te leren surfen en mijn plannen om te gaan backpacken door Zuid-Amerika.

Persoonlijk ben ik best tevreden met het huis, de man, de sjakossen en de job. Ok, ik ontbreek nog 2 punt 4 stuks nageslacht om écht helemaal gelukkig te zijn, maar daar wordt aan gewerkt dus dat zal op termijn wel in orde komen. Vriendin E. heeft echter een beetje last van een post-dertig-nu-moet-ik-volwassen-worden-crisis en vond zichzelf ineens een burgertrutje. En mij dus eigenlijk ook.

Twee hele dagen heb ik aan zelfontleding gedaan, heb ik me afgevraagd waar ik mijn rebelse streken verloren heb en hoe ik ineens met een huwelijk, een afbetaling en een kinderwens  opgezadeld ben geraakt. Vriendin E. heeft gelijk, ik ben een burgertrutje geworden, en zij dus ook. Maar zolang dat betekent dat ik, als het mij uitkomt, een vrije dag kan nemen om naar Hasselt te sporen om daar samen met haar onder het genot van een kop chocolattemelk en pralienekes weg te mijmeren over Australische surfers en besneeuwde Andestoppen, vind ik het eigenlijk best leuk. En het is nu ook nog niet zo erg dat we allebei Todd's dragen en onze pink omhooghouden bij het drinken van onze chocolattemelk. Om échte burgertrutjes te worden moeten we nog een lange weg afleggen, gelukkig maar.

11:19 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Ik hoop dat je wensen op het nageslacht waarheid worden. Al lijkt 2,4 me een beetje moeilijk om te bekomen.

Wat mij altijd zo bezighoudt, is dat ik onbewust ouder word en me niet oud voel. Dat ik opeens een moeder van twee bijna-tieners ben en niet snap waar de tijd gebleven is. Een burgertrut daarentegen, dat ga je volgens mij nooit worden. Zoiets ben je heel je leven en jij lijkt me niet in die categorie te vallen.

Gepost door: elke | 30-03-09

Awel ze merci voor de geruststelling! En dat van dat ouder worden, dat heb ik nu ook. Mijn kleine nichtje van twaalf bleek dit weekend ineens 24 te zijn. Slik!!!

Gepost door: madam arabelle | 30-03-09


In geval van nood kan je nog altijd een sabbatical inlassen en de wijde wereld verkennen. Kinderen voor en na de komma neem je gewoon mee: http://www.bol.com/imgbase0/large/BOOKCOVER/FC/9/4/6/0/0/946001013X.gif

Gepost door: clara | 30-03-09

Die sjakossenmanie vind ik toch wel heel erg zwaar doorwegen naar de burgertrutkant.

Gepost door: zapnimf | 31-03-09

@ nimf: pas op, of ik vergas u! :-)

Gepost door: madam arabelle | 01-04-09

De commentaren zijn gesloten.