10-04-09

Paaskonijn

Vandaag las uw madam in het Metro'ke (u weet wel dat gratis gazetje in de stations) dat gaia weer iet nieuws gevonden heeft. Batterijkonijnen. Nu had ik daar nog nooit van gehoord, maar naar het schijnt worden ook konijnen voor hun vlees gekweekt op dezelfde manier as kiekes voor hun eieren. Prettig is dat niet voor konijn en kip. Een konijn wil huppelen en een kip scharrelen, met z'n tienen in een hokje lukt dat niet zo goed.

Maar toch, als dat konijn alleen gekweekt wordt voor zijn vlees (wat trouwens niet te versmaden is) dan heb ik persoonlijk liever een stukje konijnenvlees op m'n bord van een konijn dat een ellendig leven heeft gehad dan van nijntje dat vrolijk in de tuin van boer jan heeft rondgehuppeld. Want geeft u nu toch toe, het batterijkonijn wordt tenminste uit zijn lijden verlost doordat het op mijn bord terecht komt met een lekker sausje en wat pruimen. Nijntjespringkonijn krijgt elke dag liefdevolle aandacht en lekker voer van boer jan, mag huppelen en spelen naar hartelust en wordt dan ineens ruwweg de nek omgedraaid.

Een petitie tegen huppelkonijnenvlees zou ik misschien wél tekenen, maar tot zolang eet ik zondag lekker paaskonijn.

 

Commentaren

haja, als je het zo bekijkt. Ik vrees alleen dat de gaia-mannen en -vrouwen je niet gaan volgen. Enfin, 'vrees' is een groot woord.

Gepost door: elke | 10-04-09

haha, je weet dat ik dit een heel kromme redenatie vind, maar goed geniet van je konijn morgen ;)

Super trouwens gister die OEF!!!

veel liefs
(na weekend mail ik je uitgebreid)

Gepost door: Leeuwarden | 11-04-09

Niets lekkerder... Mijn batterijkonijn heeft mij gisteren wreed gesmaakt. Meer van dat!

Gepost door: Nike | 13-04-09

De commentaren zijn gesloten.