08-05-09

Dierenliefde

Ook voor het ziekenhuisdrama was uw madam aan bed en canapé gekluisterd, in die eerste week van mijn bedlegerigheid dankzij het mooie weer af en toe afgewisseld met ligzetel in de tuin.

Laptoploos ('t is wreed een mens moet tegenwoordig in de kliniek belanden voor een echtgenoot genoeg vermurwd is om in een nieuwe laptop te voorzien) restte mij niks anders dan argeloze medemensen telefonisch lastig te vallen (wacht tot echtgenoot de gsm-rekening ziet, hij zal zich die twee weken laptoploosheid nog serieus beklagen. Gnegnegne). Na mij ervan overtuigd te hebben dat mijn taken op de werkvloer terdege werden overgenomen (u herinnert zich mijn onstuitbare drang mijn nut aan de maatschappij te bewijzen, bedlegerigheid doet hier natuurlijk geen afbreuk aan) en na de beschikbare tantes, vader en stiefmoeder lastig gevallen te hebben met een dosis zieligheid was het de beurt aan de huisvrouw. Gelukkig kon ik ook telefonisch mijn nut aan de maatschappij (gepersonaliseerd door onze huisvrouw) bewijzen en gidste haar door de beginselen van het plantwezen. Op mijn tip dat ze haar plantsels niet alleen met regelmaat van water moet voorzien, maar ook een dosis liefde en genegenheid moet schenken antwoordde ze smalend dat ze nog niet tegen de gaston praat, laat staan tegen haar fuschia. Dit ontlokte bij mij natuurlijk de bekentenis dat ik wél met mijn katten converseer (een mens moet iets doen, laptoploos en na het telefonisch lastigvallen van medemensen). Het zal u niet verwonderen dat een smalend gesnuif aan de andere kant van de lijn klonk.

Twee dagen later, getroffen door mijn zieligheid, kweet onze huisvrouw zich van één van de werken van barmhartigheid en kwam de bedlegerige bezoeken. Twee minuten was ze binnen, lieve belastingbetalertjes, twee minuten en wie zat er tegen P. te kletsen? Ja hoor! Laat u dus niks wijsmaken door sarcastische uitspraken over haar menagerie, de huisvrouw heeft een zwak voor beesten, doet er zelfs even onnozel tegen als u en ik.

Trouwens, wedden dat ik haar nog tegen haar plantsels kan laten kletsen ook? Als dit 100_3245

het resultaat is, dan wil een mens toch al eens onnozelgaweg staan kletsen tegen een stuk hout met wat bloemen op.

Commentaren

Als hij de rekening ziet van de gsm, brengt hij de laptop terug binnen en krijg je een vaste telefoon in de plaats.

Gepost door: zapnimf | 17-06-09

De commentaren zijn gesloten.