29-05-09

Stijlvol zwanger?

Uw madam is, wat men noemt, een shop-o-holic. Uuuuuuuuuuuren kan zij genieten van kuieren door winkelstraten (géén winkelcentra, laat dat duidelijk zijn), etalages kijken, passen, twijfelen, terughangen, toch nog eens teruggaan en uiteindelijk toch dat éne stuk te vinden waar ze op dat moment al 'héééél haar leven naar op zoek was' of toch op zijn minst al een half seizoen. Het liefst doet ze dit alles in het gezelschap van vriendin E, doch als zij niet beschikbaar is omwille van wél werkend en uw madam nog steeds niet (Dinsdag, lieve belastingbetalertjes, dinsdag is haar schoon leven gepasseerd en mag ze weer elke dag op en af de trein en achter haar ambtenarenburootje zitten), is ander gezelschap ook welkom, soms doet ze het zelfs alleen (als het om functioneel shoppen gaat).

Zwanger zijn en een uitdeinende buik beginnen krijgen was dus de afgelopen week, nu ik van dokter D. groen licht had gekregen, een ideaal excuus om me weer te buiten te gaan aan één van mijn favoriete hobby's. Vol goede moed trok ik naar Gent ervan uitgaand dat 'moderne zwangerschapskledij' waar je toch alles over hoort en leest de dag van vandaag, een leuke aanvulling op mijn garderobe zou betekenen.

Misschien is Gent niet de ideale stad, ik weet het niet, maar vroeg me na twee winkels wél af waarom je minstens zestig moet zijn om zwanger te mogen zijn, gezien de prints en de stofjes. Géén bollen zullen mijn buik sieren, hij is tenslotte al bol genoeg en op tricot gaat u mij ook nimmer nooit betrappen, dat is zelfs afzichtelijk als je graatmager bent, laat staan (hoog)zwanger. Ik begrijp best dat het buikstuk in een broek of rok moet meerekken, maar waarom kan het échte kledingstuk er dan niet normaal uitzien? Het wordt nog een hele opgave, ik voel het, om stijlvol de komende vijf maand uit te huppelen.

Gelukkig zijn de elf verloren Weewee kilo's er nog helemaal niet bij en kan ik nog perfect in mijn kledij van het pré-weewee tijdperk. In tussentijd zijn alle tips welkom om toch nog aan mooie zwangerschapskledij te geraken. 

11:39 Gepost door Arabelle in kleedsels en aanverwanten | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

27-05-09

Miraculeus

Tweemaal vijftien centimeter baby zit er in uw madam haar buik. Elk nu reeds met duidelijk te onderscheiden armpjes en handjes en beentjes en voetjes en een ruggengraatje en ribbetjes. Elk nu reeds met een pompend hartje, een gevuld maagje een levertje en twee niertjes.

Tweemaal vijftien centimeter functionerende perfectie, gewoon in uw madam haar buik. Is dat niet wonderlijk?

Een mens zou er zowaar stil van worden.

08:39 Gepost door Arabelle in kindjesperikelen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-05-09

Investering

Echtgenoot en uw madam genoten dezelfde opleiding.  Echtgenoot is echter (zoals het hoort, eigenlijk) overtuigd van uw madam haar, toch aan het zijne, superieure intellect (Gnégnégné). Toen uw madam dus gisteren met enige fierheid verkondigde dat haar masterproef af was en dit na slechts twee dagen noeste arbeid, verzuchtte hij dat uw madam toch echt wel een verkeerde carrièrewending had gekozen. Een carrière in wat men noemt "de privé" zou voor uw madam een veel groter rendement opgebracht hebben, toch zeker op financieel vlak. Daar was hij van overtuigd.

Persoonlijk weet ik dat zo net nog niet. Echtgenoot koos dit privé pad en kon gisteren, op een hoogdag dus, naar Gent sjezen om een stapel papier te bestempelen. Ok, hij wordt daar dik voor betaald, maar een dag niet gewerkt is een dag niet betaald. Uw madam daarentegen zal, voor zij zich binnen 10 dagen (hopelijk) opnieuw naar de werkvloer begeeft, zeven weken thuis vertoefd hebben, waarvan vijf doorgebracht in opperste ledigheid. En, u gelooft het of niet, maar gedurende die zeven weken werd zij, van uw belastingsgeld, de volle honderd procent betaald. Qua return of investment kan dat tellen, toch?

Geheel terzijde, maar niet minder belangrijk, weest u voor het bovenstaande overtuigd, lieve belastingbetalertjes, van mijn welgemeende dank!

21-05-09

Zo!

Dat hebben we weeral geklaard, toch al een van de vijf nog in te leveren. Gelukkig is echtgenoot ook aan het werk, zij het niet in het huishouden, hij zou zich anders nog verwaarloosd weten, zo zonder seks (helaas, nog steeds) en met een managende madam achter een computer.

Geheel terzijde zijn vader en stiefmoeder vandaag op lang weekend vertrokken en u gelooft het of niet, maar uw madam was wis en waarachtig jaloers. Een weekendje elders, waar ze ook zou rusten, écht waar, het zou eens fijn zijn. Bovendien is het meer dan waarschijnlijk dat rustige lange weekends in de nabije toekomst voltooid verleden tijd zullen zijn voor een jaar of twintig.

Tenminste dat is wat iedereen haar toch voorhoudt.

16:22 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-05-09

Licht huishoudelijk werk

Sinds het voorbije weekend mag uw madam haar canapé verlaten en zich wagen aan licht huishoudelijk werk, door dokter D. gedefinieerd als NIET stofzuigen, NIET poetsen, NIET tillen en zoveel mogelijk zitten. U begrijpt dat ik met deze definitie best tevreden ben, echtgenoot iets minder, maar kom hij is het nu toch al gewoon.

Helaas valt het schrijven van masterproeven en andere onnozelheden wél binnen de definitie van licht huishoudelijk werk, toch als ik wil vermijden dat ik heel die riemram in augustus moet afhaspelen. Ik zal me dus maar weerom toeleggen op het managementgeblaat. Daarvan verlost te zijn de voorbije vijf weken was één van de weinige positieve aspecten aan de platte rust, maar helaas, de plicht roept. Al vind ik dat ze mij in dat managementschooltje voor die plichtsgetrouwe houding alleen al wel een onderscheiding mogen geven. 

16:42 Gepost door Arabelle in jeeeeeeeeeezes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-05-09

Stemtest

Een hele week probeert uw madam al op de site van De standaard te geraken teneide binnen drie weken een voorbereide en gefundeerde stem uit te brengen, en niet te moeten ienemienemuttenen zoals in het radiospotje. Tot nu toe echter tevergeefs, het zal dus een blanco stem worden zeker?

Terzijde maar wel in het raam van verkiezingskoorts, ze zijn met hun vlaams gedoe toch een beetje aan het overdrijven bij de VRT-radio. Eerst mogen ze geen reclam maken voor Belga-vox (jammer, echt jammer dat uw madam dat heeft moeten missen, Arno mensen, Arno!) want dat zou te belgicistisch zijn en dan laten ze Bart De Wever aan het woord over fatsoen. Niet dat die mens geen interessante dingen te verkondigen heeft, hij is best te pruimen in het gezelschap van Erik Van Looy, maar laat die mens toch niet klappen over fatsoen. Geeft u toe, een goede vijftig jaar nadat Vlaanderen uit de klei is geraakt door Waalse industriëlen niks meer willen terugdoen, fatsoenlijk is dat niet. En nog iets, die mens zit nu al  in het fedraal parlement, waarom wilt die dan nog ies verkozen worden, maar dan vlaams of europees? Vlaams dat kan ik nog begrijpen, als flamingant zoudt ge eigenlijk moeten bedanken voor een federaal zitje, maar europees??? Eerst iedereen in vlaanderen zijne kop zotmaken om de boel onafhankelijk te maken en dan gaan ijveren voor een verenigd europa, fatsoen is ook hier ver te zoeken.

18:08 Gepost door Arabelle in jeeeeeeeeeezes | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-05-09

Generatiekloof

Ik weet het wel, er moet nog wat tijd over heen gaan voor ik mij zorgen moet maken over puberende kleuters en puberende pubers, maar zo al liggend heeft een mens tijd om zijn gedachten te ordenen.

Zo bedacht ik me vandaag dat echtgenoot en ikzelf hopeloos achter zijn met de recente elektronische en digitale ontwikkelingen, om van de rest nog maar te zwijgen. Uit principe kijken wij nog steeds kabeltelevisie (géén digibox voor ons), hebben wij geen X-box of playstation of nintendo ds, kijken we verbaasd op wanneer we van, reeds in het bezit van kinderen zijnde, vrienden horen dat tiktak en plons niet meer bestaan, maar dat het nu bumba is en de teletubbies. Ook Merlina en Postbus X schijnen vervangen te zijn en scoutsfuiven bezoek je vandaag de dag op je veertiende in plaats van op je achttiende.

Hoe we die achterstand ooit moeten inhalen zonder door ons kroost hopeloos ouderwets gevonden te worden is mij een raadsel. Diep binnenin hoop ik dat onze kinderen blij zullen zijn met houten blokken, playmobiel en lego. Dat maakt ten eerste géén lawaai en ten tweede, dat zijn van die dingen waar ik echtgenoot mezelf ook nog mee zie spelen. Koekjes bakken, daar sta ik ook voor open, en disneyfilms. En plons en tiktak en musti heb je dat ook niet op dvd? Jip- en janneke voorleesboeken en Pippi Langkous, en als ze ouder worden Thea beckman en anthony Horowitz.

Van skateboarden, scoutsfuiven en verliefdheden met verkeerde vriendjes zou ik ze het liefst weghouden, of toch graag hebben dat ze die dingen aanpakken op dezelfde manier als ikzelf, ik wachtte daarmee tot ik veilig en wel op kot zat zodat mijn ouders geen slapeloze nachten hadden.

Wat denk u, wordt dat een haalbare kaart?

16:17 Gepost door Arabelle in kindjesperikelen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |