05-06-09

Zwem, zwemmer zwem

Uw madam is een hartstochtelijk loopster. Nee, joggen doet ze niet, ze sleft niet vooruit langs vlaamse wegen in een te dikke trainingsbroek op afgetrapte schoenen. Ze loopt, hip en gezwind. Een andere sport zegt haar niks. De hoofdreden daarvoor is een gebrekkige hand-voet of als u wil arm-been coördinatie. Bij het lopen moet een mens gewoon blijven ademhalen en de ene voet voor de andere zetten, niks makkelijkers dan dat. Bij gelijk welke andere sport moet je ook nog met je armen of handen gaan werken en dat lukt uw madam dus niet. Niet eens "niet zo goed", gewoon "niet".

Met een tweeling in de buik en sinds de paniek van een aantal weken geleden, werd lopen haar door dokter D. verboden. Te schokkerig zo meende hij. Het argument dat uw madam reeds een jaar of twee zo soepel als een hinde kilometers vreet, werd achteloos van tafel geveegd en echtgenoot werd belast met de taak om uw madam haar loopschoenen op een onbereikbare plaats op te bergen. Er werd NIET gelopen (met hoofdletters).

U begrijpt dat na al dat platliggen de bewegingskriebels de kop opstaken en dus moest er gesport. Zwemmen dan maar. Met zwangerschapsbadpak en handdoek onder de arm trok uw madam, voor het eerst sinds de lagere school naar het zwembad.

Zwemmen vereist arm-been coördinatie en telkens half verzuipen en spartelend bovenkomen lijkt me voor die tweeling ook niet zo gezond. Aquajoggen misschien?

11:54 Gepost door Arabelle in lichamelijke inspanning | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Lopen?
Oh mens! Wees blij dat je zwanger bent!
Yuk, lopen?!

Gepost door: zapnimf | 17-06-09

De commentaren zijn gesloten.