10-06-09

Iets

Op een occasioneel theelichtje voor de heilige rita en den heiligen antonius na, kunt u mij beschouwen als ongelovig.

Ja, ik woon tweemaal per jaar een kerkdienst bij, maar dat is voornamelijk omwille van grootmoeder en de tante. Ja, echtgenoot en ik zijn getrouwd in een übergezellig kerkje, maar dat was voornamelijk omdat het toch maar een saaie bedoening is, zo op een stadhuis. Daartegenover staat dat ik als student, en nadien als werknemer  het credo van Henri Poincarré ondertekende en ik overdrijf niet wanneer ik stel dat echtgenoot en ik eerder geneigd zouden zijn dit credo boven ons bed te hangen dan een kruisbeeld. Al staat het beide even bizar natuurlijk, geloof en overtuigingen moeten uit de slaapkamer blijven.

En toch, de laatste maanden moet ik toegeven dat het allemaal te bijzonder is om nog aan het toeval te wijten:

  • Drie jaar hebben echtgenoot en ikzelf verlangend uitgekeken naar een zwangerschap. Dit jaar, exact op de dag dat we vier jaar geleden, in een kerk, onze huwelijksgeloften uitwisselden, kwam het verlossende telefoontje van dokter D.
  • Hoe toevallig is het, dat twee teruggeplaatste eieren allebei uitgroeien tot intussen reeds 18cm baby, wanneer u weet dat ook de mams de helft was van een tweeling?
  • De mams overleed vorig jaar, op 8 november, en u gelooft het of niet, maar wélke datum, maar dan een jaar later natuurlijk, verscheen er bij de vorige echo-controle als uitgerekende bevallingsdatum? Precies.

Ik ben nog niet zo ver dat ik onze bisschop ga bellen om een wonder te rapporteren, maar misschien is er toch wel iets (of moet dat nu met hoofdletter?). En indien niet, dan is "toeval" toch wel heel speciaal.

10:50 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Iets Naar de bisschop zou ik niet bellen, dat is toch maar een vent met een kleed aan, maar ik ben eerder geneigd dat Iets met een hoofdletter te schrijven.

;-)

Gepost door: ms | 10-06-09

Bij... ... de tweede bedenking kan ik meedelen dat de genetische aanleg voor het krijgen van een tweeling naar het schijnt telkens een generatie overschiet. Dus dat zou al iets (met kleine i) kunnen verklaren. Bij mij werd ook even gedacht dat ik -als kleindochter van een tweelingopa- aan het "dubbelen" was. Maar ik bleek alleen dubbel zo dik van 1 baby...

Bij de andere twee bedenkingen vallen de deuren wel degelijk toe!

Gepost door: Affodil | 10-06-09

'Toeval is het synoniem van God als hij ergens zijn naam niet onder wil zetten,' hoorde ik ooit ergens. Ik vind het wel mooi.

Gepost door: veerle | 10-06-09

wat het ook is, ik ben heel content voor u dat de eitjes het erg goed doen en dat de gezellige wintermaanden zullen opgevrolijkt worden door twee brullende babytjes ! Nog een voorspoedige zwangerschap en dat het Iets u nog lang goed gezind mag zijn.
PS : vraagt ge aan het Iets om mij ook nog een beetje te gunnen ?

Gepost door: annliesbet | 11-06-09

De commentaren zijn gesloten.