09-07-09

Wieg.

Uw madam is ooit ook een boreling geweest en omdat zij na zes zonen langs vaderskant het allereerste 'mesken' was in 27 jaar, een waar fenomeen. Vandaar de talrijke babyfoto's die in familiekring circuleren (en ook de talrijke "gij hebt nog véél op mijne schoot gepiest zenne"-verhalen. Zucht.).

Op deze talrijke babyfoto's ligt uw madam steevast in een wieg. Een mooie dan nog wel. Toen duidelijk werd dat de buikinhoud van uw madam een blijvertje was, begon zij dan ook naspeuringen betreffende de wieg. Vader wist niet beter of ze was op en weg, tante wist dat hààr kinderen er ook in gelegen hadden, maar meer ook niet, nonkel dàcht dat ze nog wel bij grootmoeder ergens op 't opperste stond, maar zeker was hij niet. Uw madam vroeg het dus aan de bron zelf, grootmoeder mag dan zevenentachtig zijn, haar geheugen is uitstekend, en zij was heel zeker, de wieg stond op 't opperste.

Vader en nonkel werden erop uit gestuurd om de wieg van het opperste van grootmoeder naar uw madam te verhuizen en gisteren was ze daar, de wieg. Met de bekleding die de mams een dikke dertig jaar geleden zélf had gemaakt netjes gewassen en gestreken er nog bij.

Vreemd was dat, zelf een dikke buik hebben, haarscherp voor je zien hoe de mams, met dikke buik, aan het fröbelen was met een mooi bloemetjesstofje en dan het besef dat de mams er niet eens weet van heeft, van jouw dikke buik. Zoals een nimf ooit zei: mamsen zouden moeten kunnnen herrijzen!

11:17 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Zo spijtig toch dat je dit niet met je moeder kan delen. Maar het is wel leuk dat jij nu hetzelfde (en dubbel) kan herbeleven. Mijn dochters hebben ook in mijn oude wieg gelegen (met oude stof en al) en ik zou het niet anders gewild hebben.

Gepost door: elke | 09-07-09

Ik lees nu al een tijdje mee en heb al meer dan eens gesnotterd.
Leuk dat je de familiewieg terug gevonden hebt! Je mama is er dan niet fysiek, maar wel op een heel speciale manier toch nog bij!!

Gepost door: Lena | 10-07-09

Dat gevoel ga je nog ervaren...

Familiewiegen zijn hun gewicht in goud waard. Toch als andere familieleden ermee sleuren.

Gepost door: zapnimf | 26-08-09

De commentaren zijn gesloten.