23-07-09

Zwanger in Milaan

Milaan is, zoals u weet, een mode-mekka. Zwangere vrouwen flaneren daar niet door het straatbeeld. Superranke modellen des te meer én Japanners. U zult zich nu misschien verwachten aan een litanie van té hoge voetpaddrempels die duidelijk niet voorzien zijn op in hun bewegingsvrijheid beperkte vrouwen, op scheve straatstenen, smeltend pek, uitstekende tramsporen, woeste chauffeurs en nog woestere vespa-bestuurders, zodat u meewarig het hoofd kan schudden en kan zeggen: "Wat had ge ook gedacht, wie gaat er nu, vijf maand zwanger zijnde, rondhossen in Milaan."

Ewel, neen. Zwanger zijn in Milaan is fantastisch! Niet alleen wordt ge daar aanbeden als een soort godin (en zeker als ge dan nog uitgelegd krijgt dat ge zwanger zijt van een tweeling), Italianen zijn ook ongelooflijk attent als het gaat om rechtstaan en een plaatsje aanbieden in een overvolle metro (de doorsnee pendelende vlaming kan er wat van leren), een glaasje water aanbieden tijdens het shoppen, ja zélfs zonder dat ge iets koopt, stoelen die mogelijks een hindernis kunnen vormen opzij te trekken, zélfs als er nog iemand in zit, u te attenderen op af-en opstapjes, familiekorting aan te bieden 'for you and the baby' en zélfs echtgenoot werd niet vergeten. De hoeveelheid extra aperitiefjes die hij naar binnen kon slaan omdat hij een tweeling in mijn buik plantte was niet te tellen.

Dat ge nadien met een licht zwalpende echtgenoot over scheve straatstenen, uitstekende tramrails en tussen woeste auto- en vespabestuurders als zwangere vrouw bij uw hotel moet zien te raken dààr hadden die Italianen dan weer niet aan gedacht, maar daar gaan we niet moeilijk over doen.

 

11:39 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hoeveel ... sjakossen hebt ge al gekocht in Milaan ? En hoeveel superschattige designerbabypakskes met bijpassende verzorgingstas ?

Gepost door: ANN | 24-07-09

en schoenen ? Hoeveel paar schoenen ?
En zeg nu niet dat ge alleen voor het schoon weer en de cultuur naar ginder getrokken zijt he

Gepost door: ANN | 24-07-09

niks, jong, niks, geen sjakossen, geen schoenen, geen designerbabypakskes, niks niemendal. Het feit dat alles ongeveer een handvol ribben uit uw lijf kost was een afdoend afremmiddel om geld te spenderen (en delvaux hebben ze ginder niet :-) )
Dus ja enkel voor 't schoon weer en de cultuur, dien duomo, schoon, schoon, daar valt een pradasjakos bij in het niet.

Gepost door: madam arabelle | 24-07-09

De commentaren zijn gesloten.