28-08-09

Beu

Ik heb een overload van gestudeer, nu al twee weken aan een stuk. Ik begin een hekel te krijgen aan de motiveringsverplichting, het zorgvuldigheidsbeginsel, het redelijkheidsbeginsel, artikel 8 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de mens en dan zwijg ik nog over de hoorplicht, het vertrouwensbeginsel, artikel 3 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en al den anderen hannekesnest. Ik ben het beu!

Stop dan, hoor ik u denken, ge zult het wel al kunnen zeker. Helaas, uw madam zit zo niet in elkaar, zij blijft doorgaan tot er geen tijd meer over is en heeft dan nog altijd de daver op het lijf dat ze misschien niet alles gedaan heeft. Diep in mij schuilt een perfectionist, toch als het op examens enzo aankomt (op huishoudelijk vlak niet, laat dàt duidelijk zijn).

Ik ben ook het werkvolk beu. Ok ze schieten goed op, maar een mens loopt toch niet 100% op zijn gemak zo met vreemd volk in huis. En een mens weet zo nooit goed hoe ge dat moet aanpakken met werkvolk, gaat ge u daar gezellig bijzetten om nen boterham op te eten of laat ge hen boven hun boterham opsmikkelen terwijl gij tegelijkertijd beneden enen opeet? Kunde daar tegen zeggen dat ze maar naar de kelder moeten gaan om een pint, of moet ge die zelf brengen? En kunde vragen om buiten sigaretten te roken in plaats van op het balkon want da riekt ge ook in de slaapkamer of zijde dan een vieze? Allé, ge zijt toch een beetje gegijzeld in uw eigen kot, met werkvolk in huis.

Wat ben ik nog beu? Echtgenoot zijn ontkenningsfase. Ok, het fulmineren om twee uur 's nachts heeft hij niet meer gedaan (gelukkig voor hem) maar dagelijkse braspartijen zijn nu weer het laatste nieuwe. Hij blijft een droomvent, daar niet van, vanop afstand regelt hij alles van de verbouwingswerkzaamheden en ik moet écht alleen maar kleurkes en tegelkes kiezen, en hij is even nieuwsgierig naar ons kroost als ik, alleen een beetje meer lijfelijke aanwezigheid zou fijn zijn. De laatste weken zag ik hem enkel 's morgens en dan nog met slaapogen en zonder lenzen, dus dat is een zeer wazig beeld.

Ik ben dus in een beu-bui vandaag, dus ik denk dat ik dat gestudeer nog even ga laten voor wat het is, het werkvolk ook en echtgenoot ook en nog lekker een uur met mijn kop onder het donsdeken ga kruipen. Misschien gaat het dan over.

 

09:20 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

doe jij maar een lekker tukkie dat gaat veel beter zijn dan met al dat werkvolk, manlief etc in uw hoofd te zitten

Gepost door: Ann | 28-08-09

ik leef met u mee... morgen gaat het beter :-)

Gepost door: tania | 28-08-09

Life sucks. Soms.

Gepost door: zapnimf | 28-08-09

De commentaren zijn gesloten.