02-09-09

Zuur gezeur

Ondanks zwangerschap en vóór de zwangerschap weeweetoestanden houdt uw madam van eten. Alle soorten eten (behalve leverachtige en geleiachtige toestanden). Ze kan dus met smaak een kippetje van 't kiekenkot verorberen, of een gerookte visschotel, of een lekkere pasta, of een crème brulé, of pannenkoeken met gebakken banaan en warme chocoladesaus, of...

De laatste maand loopt het water haar, bij het denken aan al dat lekkers nog steeds in de mond, maar lukt het allemaal niet meer zo goed om dat verorberd te krijgen. 't Is te zeggen, het verorberen gaat nog, maar het verteren gaat helemaal niet meer. Maagsappen allerhande, vooral zure zorgen ervoor dat zij, van zodra ze één hap of slok binnenheeft een hele dag zuur moet wegslikken. Hel is het en honger dat een mens daarvan krijgt!

Iedereen deed haar intussen al tal van trucjes aan de hand, ijskoude melk drinken bijvoorbeeld, of vanillepap of een parovittake, of een sultanake. Het hielp allemaal geen zuur, euh zier. Dus trok uw madam naar den apotheker waar ze gaviscon meekreeg. Walgelijk en kokhalsbevorderend, ook geen optie dus. Maalox dan, iets minder walgelijk, geen kokhalsneigingen en 't werkt. Hoera!

Tot uw madam zich neerlegt, dan help de maalox noppes. Het begint nochtans goed. Lepeltje lepeltje met echtgenoot tegen haar rug kan uw madam de zuren nog wel onder controle houden. Tot de linkerbaby begint te protesteren tegen het gewicht van de rechterbaby, dus draaien dan maar en even op de rug. En dan komt het. Grote wulpsen nauwelijks weg te slikken zuur die er al meermaals voor gezorgd hebben dat uw madam raprap naar 't toilet moest spurten (en zeer dat dat doet) dus blijft ze dan maar rechtop zitten in bed en zo valt ze na een tijdje wel in slaap, maar écht goed slaapt een mens dan niet natuurlijk.

En daardoor is uw madam 's morgens zélf zuur.

09:07 Gepost door Arabelle in mijn lijf | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Zelf een slachtoffer van zuur kan ik je dit vertellen : het hoofdeind van je bed een paar centimeter omhoog zetten (met blokjes hout onder of bakstenen - die zul je nu wel genoeg in huis hebben zeker?) en zeker geen dinges eten met melk en/of vanille. Dat maakt het alleen maar erger. Ook chocolade, citroen, tomaten en drankjes met bubbels zijn af te raden. Ne gansen dag door kleine beetjes eten. En op uw linkerzij liggen schijnt beter te zijn voor uw maag èn voor de babies. Courage!

Gepost door: Nele | 02-09-09

ik kreeg van mijn gynae 'ranitidine', dat heeft een andere (naar mijn gevoel veeeeel betere) werking dan maalox of gaviscom en hielp/helpt bij mij echt heel goed.

Ik heb nu nog 15 dagen te gaan en zou dan, als de mini niet over tijd gaat, moeten bevallen, aftellen dus maar jihaa! Maar zo opt eind is dat zuur toch echt niet meer om mee te lachen, overdag helpen de pilletjes nog, maar 's nachts is er niks dat de ongemakjes verzacht... aftellen dus maar gewoon he!

veel succes nog met de mini's, en sterkte: 'het zuur' is echt geen lachertje!!

Gepost door: Belladonna | 02-09-09

Ik ben chronisch maaglijder, en mocht tijdens de zwangerschap gelukkig mijn medicatie blijven nemen. Toch had ik er nog last van, en heb kilo's rennies geslikt, die hielpen in combinatie met het vaste medicijn.
Daarnaast moet je zelf uitmaken wat je kan eten: 's avonds alvast niks vets, niks pikants, en geen bubbeldranken. Verder verschilt dat van persoon tot persoon. Chocolade kon wel, banaan absoluut niet. Melk bij mij wel weer, want dat is basisch en houdt het zuur onder controle. Anderen krijgen er oprispingen van. Geen chips en zo ook, en rauwe groenten lukken hier ook niet.

Ik wens je succes ermee!

Gepost door: Gudrun | 02-09-09

ojee, ik had iets dat naar caramel smaakte als je je verbeelding gebruikte. Maar het hielp. Eén troost: achteraf is het weer weg!

Gepost door: elke | 03-09-09

'k Was dat helemaal vergeten. En dan nog maal twee. Arme arme duts.

Gepost door: zapnimf | 04-09-09

De commentaren zijn gesloten.