03-09-09

Free Willy

Deze ochtend telefoon van vader. Hij zat vast. Stiefmoeder had bij het vertrekken naar haar werkplek de voordeur vastgedraaid terwijl vader nog aan de ontbijttafel zijn krant zat te lezen en wanneer hij wil vertrekken merkt hij dat zíjn huissleutels in de auto liggen. Auto die op het plein vóór het huis staat. Hoe moest hij nu los?

Ik opperde touring wegenhulp om in te breken in de auto en zo aan de huissleutels te geraken (maar inbreken moest niet, de autosleutels lagen wél in huis, dus die kon hij desnoods gewoon door de brievenbus aangeven) , een slotenmaker, een telefoontje naar één van de buren, een houdini-ontsnapping langs het venster, een zoektocht naar een reservesleutel, vroeg zélfs virtuele raad (die in hoofdzaak neerkwam op het hierboven genoemde).

Al deze mogelijkheden hielden echter géén rekening met vaderlief zijn specifiteiten. Op het venster kloppen als de buurvrouw passeert, dat doet een mens toch niet, dat staat zo raar, en heet de buurman nu Kris met een K of Chris met een C of is het eigenlijk gewoon Filip en onder welke naam zou die in het huis-tuin-en keukentelefoonboekje staan, misschien onder zijn bijnaam? En een slotenmaker en touringwegenhulp daar moet ge voor betalen, dàt is nu toch ook belachelijk, betalen om uit uw eigen huis te kunnen? En hij kon toch moeilijk alle in huis aanwezige sleutels gaan proberen om te zien of dat er eentje van de voordeur bijzat (aan labellen doen ze ten huize van ook niet). Enfin, de vader van uw madam dat is geen gewone mens zoals u en ik, en daarbij hij ging zich niet belachelijk maken. Dus belde hij naar zijn collega met de vraag hem te komen verlossen. Autosleutel door de brievenbus, collega naar de auto (die niet eens vast was) huissleutel uit de auto en toen was vader vrij.

Dat de collega bij het openmaken van de deur recht naar het toilet spurtte omdat ze bijna in haar broek deed van het lachen om vader zijn probleem hoef ik u waarschijnlijk niet uit te leggen. Ik heb de arme mens deze ochtend ook al een keer of vier bulderend uitgelachen aan de telefoon.

 

11:58 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

de mens= man
het mens= vrouw
en ben ik nu aant missen of aant overdrijven

Gepost door: hoow | 03-09-09

Eerst aan de telefoon en nu nog op het net, schone dochter zijt gij...

Gepost door: veerle | 03-09-09

Kon hij niet gewoon door een venster klimmen?

Gepost door: Gudrun | 03-09-09

@Gudrun: Hij kon zo ongeveer op achthonderd zeventachtig manieren op een ik-en een gij buiten geraakt zijn, maar dàt was zjust de clou dat 'm daar nie aan wou meedoen wegens "raar" ;-)

Gepost door: madam arabelle | 03-09-09

Lachen pertang.

Gepost door: zapnimf | 04-09-09

De commentaren zijn gesloten.