14-09-09

Dingen die ge niet wilt weten/horen/zien over bevallen

1. Het verloop van een cectio caesarea, ofte keizersnede. Van A tot Z en in close up (hoe komt een mens er op om zoiet te filmen, en dat dan ook nog te tonen aan argeloze bezoekers. Uw madam heeft aan dàt soort informatie géén behoefte. Géén zegt ze u!).

2. "Ge zoudt ze beter laten afkommen. X is ook blijven rondlopen tot 37 weken met nen tweeling en d'r was er eentje dood" (Het zal u ongetwijfeld niet verbazen dat deze uitspraak afkomstig is van "mama L." Ze was verdorie beter in Duitsland gebleven, uw madam had écht wel iemand anders gevonden om te poetsen en te strijken.).

3. "Mijne naad van mijn keizersnee was wreed slordig toegedaan en ik heb een ontsteking gepakt. Ik kost twee mond nie uit de voeten zenne" (Idem als 1, argeloze zwangere bijna tweelingmoeders willen dàt soort dingen niet horen. Niet!)

4. Dit lijstje wordt de komende twee maand ongetwijfeld vervolgd. Zucht. Diepe zucht.

Bij deze dus een oproep, neemt allen een voorbeeld aan Mme Z haar tweede bevallingsverhaal en stel uw madam gerust! Dat het pijn doet weet ze, ge hoeft dat niet in de verf te zetten, dat ze kans heeft op een keizersnede weet ze ook, dat vertelde dokter D. haar al, dat hoeft ge ook niet te herhalen, wat ze wil horen is dit: Bevallen is 't schoonste wat u ooit kan overkomen en dàt mag u stofferen met mooie bevallingsverhalen. Shoot!

10:03 Gepost door Arabelle in kindjesperikelen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Ocharm Smijt ze buiten die mensen die doen of zij het ergste der dingen hebben meegemaakt toen ze een kind kochten.

Mijn zoon, jaja die van de appelsienen, die was op minder dan een half uur daar. Wakker geworden om zes uur, net de tijd om de gynecoloog te roepen die zijne schort nog niet dicht had of hij was daar al. En dat was ook een eerste kind maar hij was wel alleen.

Mijn dochter die ging over haren tijd, dus hebben ze dat maar in gang gezet, maar verder praktisch hetzelfde scenario.

Weet je wat ? Als je die twee in je armen hebt, doe dan de deur op slot en zet je bed ervoor en zeg dat je de eerste twee dagen niemand wil zien, anders komen ze je plezier van je pasgeborenen nog vergallen met allerlei (zogezegd) goede raadgevingen. Oeps, dat laatste mag je negeren, want dat is in feite ook een raadgeving (maar wél een goeie).

;-)

Gepost door: ms | 14-09-09

tweelingverhaal De details kan ik niet geven, want ik was er niet bij. Maar mijn zus is op geheel natuurlijke wijze én onder water bevallen van een tweeling, allebei in stuit. Waar ik wel bij was: de dag nadien. Ze zag er gewoon al weer schitterend uit, en de kinders ook!

Gepost door: Tine | 14-09-09

Ik ben vier keer bevallen. Het was pijnlijk en het duurde drie van de vier keer véél langer dan een gemiddelde bevalling. Maar het waren de schoonste ervaringen uit mijn leven en ik zou het zo opnieuw doen. Raar, maar waar, bevallen geeft een ongelofelijke kick, vind ik. En een half uur later huppelde ik alweer rond, zonder enige pijn of last.

Gepost door: Lichtindeduisternis | 14-09-09

Zoonlief is ook met een keizersnede geboren en eigenlijk hou ik daar een goed gevoel aan over. Ik 'kocht' hem immers zonder pijn te moeten doorstaan. Ik zou er zo opnieuw voor tekenen. (En het litteken? Een flinterdun haast onzichtbaar streepje)

Gepost door: veerle | 14-09-09

Ik heb natuurlijk geen bevallingsverhaal voor je ;)
Maar het gaat gewoon hardstikke mooi worden bij jou, alles gaat soepel en je krijgt de leukste liefste mooiste kindjes van de wereld!

(Wilde verder even zeggen dat ik nog leef, maar dat ik de week van ons trouwen ben begonnen te werken en het dus even stervens druk heb. Maar als het goed is krijg ik van de week de foto's, dus dan ga ik je spammen!!)

Veel liefs!

Gepost door: Leeuwarden | 15-09-09

Ik heb modelbevallingen gehad. Echt waar, toen ik in bed lag na nr. 2 kwamen ze zeggen: 'amai madamke, gij moogt er zo nog 10 kopen'. Maar ik vond twee kinders zo eigenlijk wel al genoeg.
En aja, het doet een beetje zeer, maar ja, dat is normaal toch? Niks van aantrekken, elk op zijn eigen manier.

Gepost door: elke | 15-09-09

een positief relaas in vogelvlucht.
om 7u30 naar het moederhuis (op afspraak) om 9u begint men in te leiden (baxter) om 10u25 wordt mijn eerste dochter geboren, om 10u35 komt de tweede tevoorschijn. die moest evenwel direct in zilverpapier en naar de couveuse, wegens nogal licht bewogen. zonder epidurale (was er nog niet, denk ik) en met een gezonde wilskracht en te verwaarlozen pijn. ondertussen al wel 28 jaar geleden :-) dochters zijn prima groot geraakt en één ervan baart alvast ook met het grootste gemak. hebt ge trouwens al een goei voiture? ik had een extralange Silvercross met twee kappen tegenover mekaar en een baldakijn! super!
succes en laat u niet zot maken


Gepost door: marleen | 16-09-09

och madam toch de vriendin beviel vlotjes én heel natuurlijk van 7,2 kg babies, ... ook schoon over twee verdeeld: zijnde dus twee gezonde schone jongens, ... zonder méér last te hebben dan ik, die ook van 7,2 kg babies beviel, wel in twee keer, ...zij deed het op dezelfde dag!
het kan ook gewoon vlot gaan dus!

Gepost door: calamity jane | 17-09-09

Mor madame toch.... Laat u niet zot maken door al die vrouwen die dachten dat ze dood gingen....

Als je de kleintjes vast hebt is alles direct vergeten, en je hebt er dan nog wel 2 om vast te houden!!! ;-)

Gepost door: Inge 63 | 17-09-09

De commentaren zijn gesloten.