19-10-09

Gekook

Zo zonder baarmoederontspannende pillen kan een mens terug eten en aangezien het al herfst is enzo en omdat u ook mag genieten van de mams haar kookkunsten ziehier het recept van de lekkerste hutsepot ever:
voor 4 personen
3 stukken rundsvlees met been (wat je eigenlijk gebruikt om bouillon van te maken voor soep), schenkel bv. en wat worst (en als ge persé wilt, moogt ge daar ne varkenspoot bijzwieren ook, maar ik vind dat yuk, dus ik doe het niet)
500 gr spruitjes
2 grote uien
6 rapen
6 wortelen
4 grote aardappelen
zout
peper
laurier (2 à 3 blaadjes)
mosterd
3 el rundsfond (sausbasis, géén bouillonblokske)
boter
ne fonten pot

Bak de stukken vlees (met zout en peper) aan (bruin dus) in een ruime hoeveelheid boter en zwiert er dan de laurier bij, met het deksel op de pot het vlees gaar laten komen.
Snij intussen de ui, aardappel (geschild), wortel en raapjes (geschild) op grote hapklare brokken en maak de spruitjes schoon.
Als het vlees gaar is doe er dan 1 el rundsfond bij en laat nog even sudderen,
voeg de stukken ui bij het vlees, als de ui glazig is voeg dan de spruitjes toe, wanneer de spruitjes bijna gaar zijn, voeg de stukken patat toe en als die bijna gaar zijn de wortelen samen met de raapjes. Laat alles ongeveer een half uurtje sudderen op een zacht vuurke. 
Voeg na een half uur nog 2 el rundsfond bij en 2 el mosterd en laat weer efkes sudderen. Bij de laatste sudderronde gewoon af en toe eens checken dat het geen ondefinieerbare brij wordt, want dat is niet smakelijk.

11:44 Gepost door Arabelle in keukengeheimen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik ben dol op hutsepot! Dit recept ga ik zeker eens proberen.

Gepost door: Lichtindeduisternis | 19-10-09

De commentaren zijn gesloten.