26-10-09

De eerste keer

Dat uw madam een stokje (wat duurde het lang voor ik deze term uit blogland begreep) toegeworpen krijgt en ze had het nog geeneens gezien. Deze vrolijkerd is curieus naar tien dingen over mij die niemand weet, en ookal stond ik maar op de elfde plaats en moest ze het stokske eigenlijk maar aan tien mensen doorgeven, ik lig nu toch nog niet in 't moederhuis, dus kan ik u evengoed nog tien dinges over mijzelve vertellen.

1. Ik lust geen cola. Absoluut niet, ik word al misselijk van de geur alleen;

2. Ik lees stationsromannekes. Al doe ik het wel kritisch, enkel de candelight historische regency romans en de harlequin black-rose. Om mezelf te verschonen wil ik hieraan toevoegen dat ik ook Geert Mak lees en oude Russen (ge weet wel Dostojevski en Tolstoj en Boelgakov enzo);

3. Ik vind mijn vader eigenlijk echt wel ne lieve mens, ookal zet hij iedere keer een boom op over het feit dat ik mistrouwd ben en werkt hij steeds nieuwe doemscenario's uit over ik die binnen vijf jaar met twee of drie bloedjes van kinderen op een zolderkamerke ga zitten verhongeren (Ik peis dat dat komt omdat hij zélf twee keer mistrouwd is geweest);

4. Ondanks het feit dat ik mij soms mateloos kan ergeren aan echtgenoot ben ik na acht jaar nog altijd smoorverliefd op mijne vent. Zo erg dat ik 's morgens op zijne kant van 't bed ga liggen omdat de lakens dan naar hem rieken en ik dan kan fantaseren da'k in zijn armen lig. Melig hé?

5. Ik ben hopeloos romantisch, en dan bedoel ik zo echt van die zeemzoeterige Sisi-type romantiek. En nu we toch over Sisi bezig zijn, ik zag de films als achthonderzeventachtig keer en ik moet nog altijd bleiten als Sissi op het San Marco-plein haar dochterke in haar armen sluit;

6. In tegenstelling tot mijn opdrachtgeefster (zie aldaar punt 8) kan ik absoluut niet vriendelijk doen tegen mensen die ik niet moet. Erger nog, ik doe zelfs geen moeite om daar beleefd tegen te zijn. Mensen die ik niet moet krijgen van mij hoogstens een "ge belemmert mijn uitzicht op de muur" blik, maar worden eigenlijk over het algemeen straal genegeerd;

7. Iets dat ge al wist, als ge hier alles leest, maar goed misschien was de draagwijdte ervan u niet geheel duidelijk. Ik converseer met mijn katten. De hele dag als ik alleen thuis ben én met een belachelijk hoog stemmetje én met belachelijke troetelnaampjes én met een compleet verkeerde zinsbouw. Mijn katten zijn dan ook rotverwend, gelukkig zijn ze zo gemakkelijk dat ik, als er bezoek is, kan doen alsof ik die beesten heb opgevoed;

8. Ik kan geen eten weggooien en erger mij dan ook mateloos aan mensen die zo altijd twee happenenhalf op hun bord laten liggen. Naar het schijnt is dat beleefd, wel ik vind dat onbeleefd en mijn moeder heeft mij altijd geleerd da'k mijn bord moest leegeten. Nem!

9. Ondanks mijn ambitieus gedoe van managementopleidingen en examens enzo is mijn diepste verlangen thuis blijven en nooit niemeer moeten werken, maar allerlei leuke dingen doen met de kinderen en stefford-wives gelijk zorgen dat de kalkoen heerlijk geurend uit den oven komt tegen dat echtgenoot thuis komt. Alhoewel, ik ken mezelf goed genoeg om te weten da'k da een week superleuk ga vinden, maar na een week er de brui aan ga geven, maar toch, 'k zou het eens willen proberen;

10. Ik ben een onzeker wicht. Over alles, over mijn uiterlijk, mijn werk, mijn relatie, mijn toekomstig moederschap, mijn huishouden, ... Ik zoek dan ook constant bevestiging bij echtgenoot over deze dingen. Gelukkig is hij een geduldig man. 't Ergste is dat ik intussen die onzekerheid zo goed kan camoufleren dat de meeste mensen die mij voor den eerste keer zien peisen da'k zo een of ander bitcherig mens ben da van haareigen peist da ze alles beter weet. Het is een moeilijk lot om dragen zenne!

Zo, lieve belastingbetalertjes, uw madam gaf zich bloot, toch voor een stukske. Ik hoop dat uw nieuwsgierigheid bevredigd is. En wen alstublief niet aan het tempo van twee stukjes per dag, 't is dat ik binnen een dag of vier wel andere bezigheden ga hebben.

13:19 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

Stond je op de laatste plaats? Ik had geen idee, hoor. Er zat geen volgorde van belangrijkheid in.

Trouwens, ik eet ook altijd mijn bord leeg. Maar als er over is in de kommen, dan stop ik dat in de frigo om totaal te vergeten. Als je wil, mag je de restjes anders komen halen.

Gepost door: elke | 26-10-09

Word je misschien misselijk van Cola-LIGHT?
Dan zijn het de zoetstoffen, ik word daar doodziek van.
Als ik eerlijk moet bekennen; ik ben ook zo'n Sissi-fan. Heb de films ook al -tig maal gezien.
Waar ik nog steeds de tranen in mijn ogen van krijg is de tekenfilm van Bambi, wanneer zijn moeder sterft... :-( ziiieeelig!!!!

Gepost door: zeezicht | 26-10-09

@zeezicht: cola gewoon, light of zero dat maakt allemaal nie uit, ik lust het niet en de geur is misselijkmakend. Dat kleurke is ook al nie echt smakelijk eigenlijk hé?

Gepost door: madam arabelle | 26-10-09

Praat nog maar veel met je katjes, want eens die twee rakkers er zijn, heb je zelfs daar geen tijd meer voor.

Gepost door: veerle | 28-10-09

Proficiat met je twee spruiten!!!

Gepost door: biomama | 29-10-09

Ik las bij de disfunctionele over de geboorte van je zonen.
Van harte proficiat!!!
(Mooie namen trouwens)

Gepost door: veerle | 29-10-09

Jules en Emiel, als dat niet goed klinkt samen, dat worden zeker 2 handen op 1 buik! Proficiat.
(en kan niet wachten om hier hun avonturen te volgen)

Gepost door: Ilse | 29-10-09

Dubbele Proficiat ! ik verschoot mij nen bult toen ik op de blog van De Huisvrouw passeerde, dacht eerst al dat ze helemaal kaduuk was en nog twee extra kinders in huis gepakt had.
Maar nee, éindelijk zijn die schoon boelekes van u geboren. Nu mag ik eens zeemzoeterig doen se :
voor die klein dutskes wens ik jaren van geluk en liefde wat ze zeker gaan krijgen van zo'n fantastische newborn mama en papa.
Enne ... vergeet vooral de poezen niet te knuffelen he want zo twee aandachtvragers in huis, da's niet te onderschatten voor een poezebeest.
Heel veel liefs enne meiske : de Mams is zeker en vast hééél fier op u
xxx Ann

Gepost door: annliesbet | 29-10-09

emiel en jules bijna nog mooier dan jules en jef, ... al zat er tussen die van mij niet één minuut, wel één jaar!
hartelijk gefeliciteerd en veel geluk met de kroost!!!!

Gepost door: ann | 29-10-09

Dubbel dikke proficiat!
En... welkom ´[i]on the other side[/i] :)

Gepost door: clara | 30-10-09

Proficiat! Tweelingen zijn de geweldig, kinders zijn geweldig, zoontjes zijn geweldigen jullie naamkeuze is geweldig!

Gepost door: annava | 30-10-09

Jaaaaa, ze zijn er!
Dikke proficiat met je twee zoontjes, ik kijk al uit naar je schrijfsels als nieuwbakken moederfiguur!

Gepost door: Ella Montella | 30-10-09

Een hele dikke dubbele proficiat !!!

Gepost door: Zij | 30-10-09

Proficiat Proficiat Mdm Arabelle met uw 2 boelekes!!!!
En wat een schoon gewicht hebben ze, en al even mooie namen!

Veel geluk met uw nieuw kroost!

Gepost door: Inge 63 | 30-10-09

van mij ook een proficiat voor het krijgen van uw twee kindertjes!!

Gepost door: hilde | 10-11-09

De commentaren zijn gesloten.