26-10-09

De eerste keer

Dat uw madam een stokje (wat duurde het lang voor ik deze term uit blogland begreep) toegeworpen krijgt en ze had het nog geeneens gezien. Deze vrolijkerd is curieus naar tien dingen over mij die niemand weet, en ookal stond ik maar op de elfde plaats en moest ze het stokske eigenlijk maar aan tien mensen doorgeven, ik lig nu toch nog niet in 't moederhuis, dus kan ik u evengoed nog tien dinges over mijzelve vertellen.

1. Ik lust geen cola. Absoluut niet, ik word al misselijk van de geur alleen;

2. Ik lees stationsromannekes. Al doe ik het wel kritisch, enkel de candelight historische regency romans en de harlequin black-rose. Om mezelf te verschonen wil ik hieraan toevoegen dat ik ook Geert Mak lees en oude Russen (ge weet wel Dostojevski en Tolstoj en Boelgakov enzo);

3. Ik vind mijn vader eigenlijk echt wel ne lieve mens, ookal zet hij iedere keer een boom op over het feit dat ik mistrouwd ben en werkt hij steeds nieuwe doemscenario's uit over ik die binnen vijf jaar met twee of drie bloedjes van kinderen op een zolderkamerke ga zitten verhongeren (Ik peis dat dat komt omdat hij zélf twee keer mistrouwd is geweest);

4. Ondanks het feit dat ik mij soms mateloos kan ergeren aan echtgenoot ben ik na acht jaar nog altijd smoorverliefd op mijne vent. Zo erg dat ik 's morgens op zijne kant van 't bed ga liggen omdat de lakens dan naar hem rieken en ik dan kan fantaseren da'k in zijn armen lig. Melig hé?

5. Ik ben hopeloos romantisch, en dan bedoel ik zo echt van die zeemzoeterige Sisi-type romantiek. En nu we toch over Sisi bezig zijn, ik zag de films als achthonderzeventachtig keer en ik moet nog altijd bleiten als Sissi op het San Marco-plein haar dochterke in haar armen sluit;

6. In tegenstelling tot mijn opdrachtgeefster (zie aldaar punt 8) kan ik absoluut niet vriendelijk doen tegen mensen die ik niet moet. Erger nog, ik doe zelfs geen moeite om daar beleefd tegen te zijn. Mensen die ik niet moet krijgen van mij hoogstens een "ge belemmert mijn uitzicht op de muur" blik, maar worden eigenlijk over het algemeen straal genegeerd;

7. Iets dat ge al wist, als ge hier alles leest, maar goed misschien was de draagwijdte ervan u niet geheel duidelijk. Ik converseer met mijn katten. De hele dag als ik alleen thuis ben én met een belachelijk hoog stemmetje én met belachelijke troetelnaampjes én met een compleet verkeerde zinsbouw. Mijn katten zijn dan ook rotverwend, gelukkig zijn ze zo gemakkelijk dat ik, als er bezoek is, kan doen alsof ik die beesten heb opgevoed;

8. Ik kan geen eten weggooien en erger mij dan ook mateloos aan mensen die zo altijd twee happenenhalf op hun bord laten liggen. Naar het schijnt is dat beleefd, wel ik vind dat onbeleefd en mijn moeder heeft mij altijd geleerd da'k mijn bord moest leegeten. Nem!

9. Ondanks mijn ambitieus gedoe van managementopleidingen en examens enzo is mijn diepste verlangen thuis blijven en nooit niemeer moeten werken, maar allerlei leuke dingen doen met de kinderen en stefford-wives gelijk zorgen dat de kalkoen heerlijk geurend uit den oven komt tegen dat echtgenoot thuis komt. Alhoewel, ik ken mezelf goed genoeg om te weten da'k da een week superleuk ga vinden, maar na een week er de brui aan ga geven, maar toch, 'k zou het eens willen proberen;

10. Ik ben een onzeker wicht. Over alles, over mijn uiterlijk, mijn werk, mijn relatie, mijn toekomstig moederschap, mijn huishouden, ... Ik zoek dan ook constant bevestiging bij echtgenoot over deze dingen. Gelukkig is hij een geduldig man. 't Ergste is dat ik intussen die onzekerheid zo goed kan camoufleren dat de meeste mensen die mij voor den eerste keer zien peisen da'k zo een of ander bitcherig mens ben da van haareigen peist da ze alles beter weet. Het is een moeilijk lot om dragen zenne!

Zo, lieve belastingbetalertjes, uw madam gaf zich bloot, toch voor een stukske. Ik hoop dat uw nieuwsgierigheid bevredigd is. En wen alstublief niet aan het tempo van twee stukjes per dag, 't is dat ik binnen een dag of vier wel andere bezigheden ga hebben.

13:19 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

10 dingen waar uw madam naar uitkijkt

De baby's buiten beschouwing gelaten natuurlijk. Oh en de poetsman ook.

  • eindelijk weer een fles spa reine aan mijn mond kunnen zetten en leegtoeteren in plaats van nipje per nipje een glas leeg te drinken omdat mijn maag anders protesteert tegen "te veel water ineens";
  • weer zélf mijn teennagels kunnen knippen en lakken;
  • opnieuw benen en bikinilijn kunnen scheren;
  • opnieuw hakken kunnen dragen (en rokjes en kleedjes en strakke broeken en nylonkousen en ...);
  • weer zelf schoenen en kousen kunnen aantrekken;
  • verder dan 200 meter kunnen stappen, én op normale wijze, niet gelijk een gans;
  • langzaamaan mijn conditie weer opbouwen;
  • slapen zonder drie kussens achter mijn rug gepropt;
  • een volledige maaltijd klaarmaken;
  • eindelijk weer seks, seks, seks en nog eens seks!

En komt mij nu nie allemaal massaal vertellen dat die dingen niet combineerbaar zijn met baby's hé, want dàn ga ik naar de vondelingenschuif!

08:32 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23-10-09

Nestdrang?

Uw madam heeft zowaar zin om haar strijkijzer en strijkplank boven te halen en bedde- en wieglakentjes te strijken!

Ze houdt zich maar wat in, het zal wel overgaan zeker, want dit wordt freaky. Straks begint ze de lavabo nog uit te drogen of douchekranen droog te wrijven.

14:26 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-10-09

Clean House

Dat ergerlijke wicht van Vitaya met haar bloem in haar haar en haar afgrijselijk stemgeluid is er niks bij.

Schoonmoeder, schoontante (bestaat zoiets hoegenaamd? Enfin u begrijpt het wel, niewaar) en nicht hebben met vereende krachten uw madam haar woonst omgetoverd van werf tot woonplek. Alles spic en span. Natuurlijk gaat schoonvader nog zevenentachtig keer met vuile voeten door de gang lopen om plintjes aan de muur te zetten en nog driehonderdenelf keer minuscul kleine stukskes ellentricdraad overal laten rondslingeren bij het plaatsen van de vijf resterende stopcontacten, maar dàn lig ik toch in de kliniek, te bekomen van mijn keizersnee, dus who cares?

Uw madam zag dat het huis proper kàn zijn en ze rekent erop dat het ook proper zàl zijn als ze met baby's thuiskomt en dat is genoeg. Weeral een stressfactor minder.

En de enveloppen voor de geboortekaartjes zijn ook al geschreven, subiet heb ik écht niks meer over om mij zorgen over te maken, wat moet ik dan doen?

20:50 Gepost door Arabelle in huis en tuin | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-10-09

Slik!

Uw madam haar laatste kinderloze week gaat nu (as in N-U) in. Volgende week woensdag, ten laatste zaterdag wordt de tweeling uit haar buik gehaald en zal haar leven helemaal op zijn kop gezet worden door twee baby's. Twee! Slik.

Stiekem hoopt ze dat dokter D. dinsdag (want dan moet ze de laatste keer op controle) zegt dat ze toch nog een weekje langer mag wachten, want hoezeer ze ook uitkijkt naar die twee baby'tjes en hoezeer ze zich ook afvraagt op wie ze zullen lijken en wélk geslacht ze nu eigenlijk écht gaan hebben en hoezeer ze ook verlangt naar het quasi platknuffelen van die twee lijfjes en hoezeer ze ook ieniemienie vingertjes en teentjes wil tellen enzo, toch brengt de wetenschap dat ze er volgende week ineens écht gaan zijn haar lichtelijk de stuipen op het lijf.

Eén voordeel is er wel, de werken in het huis zijn in de hoogste versnelling geschoten, het zal dus écht babyproof, bezoekersklaar af en proper zijn enzo.

 

 

14:07 Gepost door Arabelle in kindjesperikelen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

19-10-09

Gekook

Zo zonder baarmoederontspannende pillen kan een mens terug eten en aangezien het al herfst is enzo en omdat u ook mag genieten van de mams haar kookkunsten ziehier het recept van de lekkerste hutsepot ever:
voor 4 personen
3 stukken rundsvlees met been (wat je eigenlijk gebruikt om bouillon van te maken voor soep), schenkel bv. en wat worst (en als ge persé wilt, moogt ge daar ne varkenspoot bijzwieren ook, maar ik vind dat yuk, dus ik doe het niet)
500 gr spruitjes
2 grote uien
6 rapen
6 wortelen
4 grote aardappelen
zout
peper
laurier (2 à 3 blaadjes)
mosterd
3 el rundsfond (sausbasis, géén bouillonblokske)
boter
ne fonten pot

Bak de stukken vlees (met zout en peper) aan (bruin dus) in een ruime hoeveelheid boter en zwiert er dan de laurier bij, met het deksel op de pot het vlees gaar laten komen.
Snij intussen de ui, aardappel (geschild), wortel en raapjes (geschild) op grote hapklare brokken en maak de spruitjes schoon.
Als het vlees gaar is doe er dan 1 el rundsfond bij en laat nog even sudderen,
voeg de stukken ui bij het vlees, als de ui glazig is voeg dan de spruitjes toe, wanneer de spruitjes bijna gaar zijn, voeg de stukken patat toe en als die bijna gaar zijn de wortelen samen met de raapjes. Laat alles ongeveer een half uurtje sudderen op een zacht vuurke. 
Voeg na een half uur nog 2 el rundsfond bij en 2 el mosterd en laat weer efkes sudderen. Bij de laatste sudderronde gewoon af en toe eens checken dat het geen ondefinieerbare brij wordt, want dat is niet smakelijk.

11:44 Gepost door Arabelle in keukengeheimen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-10-09

Net niet goed genoeg

Examengewijs dan toch. Teleurgesteld natuurlijk (en zwaar eigenlijk ook), maar goed, de tweeling zal het binnen een week of twee wel allemaal goed maken en volgend jaar is er weer een kans (bereidt u dus maar al voor, die wegbeschrijving van de beewegen en de theelichtsjes niet weggooien, u zal ze nog nodig hebben).

Ook het project 'huis' haalde de streefdatum niet, alleen gaan we dàt niet uitstellen tot volgend jaar, maar tot volgende week ofzo, enfin langer als een week zal het toch niet moeten duren, want uw madam wil echt nog wel een paar dagen Rust im Kopf voor ze zich met twee huilende baby's moet bezighouden.

Babygewijs zitten we nog steeds op schema, 8 maand ver en baby's in de buik, de kinderkamer staat klaar, de kleertjes zijn gewassen, de valiesjes voor het ziekenhuis gepakt en gezakt, de maxi-cosi's katbestendig weggeborgen, maar niet te ver zodat echtgenoot ze vindt als hij mij en kroost moet komen halen, de geboortekaartjes in de maak en het kinnekessuiker voor eventueel kliniekbezoek zit ook vrijwel in de doosjes.

Voila, Mijn Leven Zoals Het Is vandaag.

14:49 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |