15-12-09

Nummer vier

Het manneke zal alleszins kunnen stoefen met zijn littekens later op de speelplaats, maar dat is dan ook het enige positieve wat hij er aan zal overhouden. Vandaag werd het Juleskind voor de vierde keer in zijn 48 dagig bestaan geopereerd. Dat is een gemiddelde van één keer om de 12 dagen. Uw madam mag er niet bij nadenken want dan kunt u haar met stoffer en blik bijeenvegen.

De pyelostomie (u zoekt het zelf maar op, ik ben het opzoeken van medische termen op het wereldwijde web beu) heeft niet geholpen. Vandaag werd een dialysecatheder geplaatst die eerst "moet ingroeien" en die waarschijnlijk binnen een week of twee in gebruik wordt genomen. Vanaf dan zal uw madam haar spruit afhankelijk worden van een machine, tot hij tien kilo weegt. Dàn krijgt hij een nieuwe nier (en wéér een litteken bij).

Het blijft hel, elk stapje voorwaarts wordt gevolgd door zeven stappen achteruit. Uw madam heeft waarlijk zin om haar kind te ontvoeren uit het ziekenhuis, op een vliegtuig naar india of één van die landen te stappen en daar een babyniertje te kopen om het in haar spruit zijn lijfje te stoppen. Maar dat zal wel weer niet politiek correct zijn zeker?

13:08 Gepost door Arabelle in kindjesperikelen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Hou de moed erin! Het is natuurlijk makkelijk praten, maar Jules is zo'n dappere kerel! Het is niet niets, het is na een operatie telkens weer rechtkrabbelen, maar dat bazeke is zoooo sterk - hij komt er wel. We duimen voor je!

Gepost door: JeMaMuse | 15-12-09

Politiek correct of niet, het lijkt me ook niet bepaald ongevaarlijk.
En ook al lijken het stappen achteruit, in praktijk zullen ze wel vooruit zijn. Maar da's gemakkelijk zeggen vanop een afstand natuurlijk. Bij deze mag je mij nu hartgrondig vervloeken.

Gepost door: elke | 15-12-09

@Elke: OK dan. GODVERMILJAARDENONDEDJU MET UWE ZEVER? IK WIL EEN NIER VOOR MIJNE KLEINEN. nEM EN GIJ NU!

Awel se, dat luchtte toch een beetje op. Mercikes!

Gepost door: madam arabelle | 15-12-09

Dat je niet mag vergeten dat je niet op shift mag drukken als je caps lock aanstaat... :-D

Tot uw dienst, mijn beste.

Gepost door: elke | 16-12-09

Mijn moederhart bloedt mee, maar ook dat zal wel niet helpen zeker?
Uw Juleskind is alvast een specialleke, een vechtersbaasje en hij zal daar zeker super uitkomen.
Veel courage aan Jules en mama en papa, en laat Emile dan maar gewoon baby zijn, met reflux en lactoseintoleratie en al!

Gepost door: caroline | 16-12-09

Alle verdorie!
Alle kerstlampjes in de kerstboom branden speciaal voor hem. 140 gelukslichtjes dus, voor klein, sterk juleskind!

Gepost door: Janina Modaal | 16-12-09

goh, t'is toch echt rot dat zo een klein ding dat al allemaal moet meemaken he! maar hij zal er inderdaad supesterk uitkomen! alsof dat ge daar nu iets aan hebt ma ale!

Gepost door: biomama | 16-12-09

De commentaren zijn gesloten.