16-02-10

Dieettips

Nu echtgenoot al enkele weken lyrisch doet over uw madam haar herwonnen lijn, ziehier door uw madam getest en, al dan niet goed bevonden:

- Sporten, en voor de rest blijven eten wat ge anders ook in uw botten slaat: werkt van geen kanten, tenzij ge tijd en goesting hebt om u vijf keer per week in 't zweet te werken op een of ander cardio-toestel in de plaatselijke, naar zweet stinkende, fitnesszaal. Ok, het doet iets, de kwabberigheid onder controle houden, maar kilo's verliest ge er niet mee.

- Op eigen houtje 'op uw eten letten': werkt evenmin. Uw madam heeft nochtans een redelijk sterk karakter waar het snoeperijen en dergelijke betreft, maar voor ze het wist verviel ze toch weer in haar oude eetgewoonten. En die zijn dan niet eens zo slecht. 't Is niet dat ze van nature elke avond pizza en frieten schranst, gewone kost, maar te veel.

- De weewee: werkt! En goed ook. Eens ge met het systeem weg zijt, speelt ge ermee en eigenlijk moogt ge écht nog alles eten waar ge goesting in hebt, alleen doet ge het niet om de een of andere reden. Bij uw madam was de stand na 4 maanden min 10 kilo. Toch sjiek, niewaar?

- Zwanger worden van een tweeling: werkt! Ok, ge komt eerst bij, maar na een maand of zes doet die tweeling niets anders dan op uw maag springen en kotst ge alles wat erin gaat er even snel weer uit. Eens de tweeling dan uit uw buik is zijt ge gegarandeerd afgevallen. Bij uw madam was de stand na 37 weken zwangerschap min 15 kilo (en ze was er maar dertien bij)

- Tot slot met stip op één: borstvoeding geven in combinatie met stress omwille van één zorgenkindje en ambetante doktoors, gemengd met constant wel één of ander zoontje moeten troosten, eten geven, pampertje verversen, om nog maar te zwijgen van het continu steriliseren van flessen, sondeleidingen, onthouden welke melksamenstelling één zoon moet krijgen, welke medicatie en ga zo maar door. Stand na 3 en een halve maand moederschap min 7 kilo.

Het enige nadeel aan de laatste methode is dat ge ook geen tijd meer hebt om met uw herwonnen lijn te pronken, want ge zit 24 op 24 en 7 op 7 opgesloten in uw kot met twee beebeekes die het geen zier kan schelen hoe ge d'r uitziet. Maar enfin, uwe vent is dan toch content als hij thuiskomt, da's ook al iet. En als u wil komen kijken, ge geeft maar een seintje (maar ik ken dat, als ge komt is dat ook voor naar die beebeekes te kijken vaneigenst. Pfff.)

13:33 Gepost door Arabelle in mijn lijf | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Ni eerlijk... En dan zijt ge ni eens breed genoeg ni meer om er vóór te gaan staan... 't Is ni eerlijk verdeeld in 't leven, he madam?

Gepost door: Affodil | 16-02-10

Als ge wat kilo's te weinig hebt... Ik heb er nog steeds te veel, zelfs na een jaar borstvoeding. Blijkbaar één van de weinigen die niet geweldig afvalt van borstvoeding. Wel geweldig moe altijd.

Ik vrees dat Jules een moeilijke puberteit tegemoed gaat. Wat die allemaal onder zijn neus gaat krijgen... Leve de zoete wraak ter attentie van de schoonmoeders. En zakdoekje en een knuffel voor jou, lieve mama.

Gepost door: Cr0kus | 16-02-10

Ik ga toch maar op een andere manier proberen af te vallen hoor ;-)

Gepost door: Janne | 16-02-10

Toch merkte ik dat (vooral de vrouwelijke) bezoekers allereerst een blik op uw buik werpen alvorens de kindjes te aanschouwen.
Een zwangerschapsvergiftiging is ook een goed afvalmiddel. Na de zwangerschap woog ik 4 kg minder dan ervoor.

Gepost door: Annelyse | 16-02-10

Respect Mme! Ondanks mijn tonneke dat ik ooit nog zoek te verliezen wil ik niet met u ruilen.

En ja Annelyse, een zwangerschaspvergiftiging doet u er zo heerlijk bleek, grauw en uitgemergeld uitzien. :)

Gepost door: meisjesmama | 16-02-10

Ik denk dat je liever wat meer kilo's en wat minder zorgen had gehad... Ik wil gerust eens komen kijken, hoor, naar de slanke lijn én naar de zonen (want als ik niet naar de zonen zou kijken, zou je dat ook maar raar vinden, nietwaar?). Jammer dat we nobele onbekenden voor elkaar zijn. Ik weet zelfs niet eens waar je woont. Wie weet woon je vlakbij?

Gepost door: Lichtindeduisternis | 17-02-10

K zal ne keer komen kijken naar uw maatje 34.
Maar toch ook naar uw andere twee kleine maatjes, als dat kan.

Gepost door: Janina Modaal | 18-02-10

De commentaren zijn gesloten.