22-04-10

Stemmig

Ergens in oktober vorig jaar kon u lezen dat ik heelder dagen met mijn katten converseer. Sinds de komst van het kroost tetter ik er natuurlijk dubbel zo erg op los. Heelder conversaties ontwikkelen zich tussen mijn twee jongens en mij. Over de dingen des levens, over blauwe olifanten en groene tijgers over koolspeeltapijten en waarom geitjesbaby's eigenlijk slimmer zijn dan mensenbaby's over niertjes en flaporen, over coureurs en de klokken van rome, enfin, ge kunt het zo zot niet bedenken of uw madam klapt erover met haar kroost. Tot gisteren.

Gisteren wou ze de dag met een welgemeende, vrolijke "goedemorgen lieve schatten" beginnen en wat kwam er uit haar mond? Niks, niks niemendal, zelfs geen schor gefluister, gewoon niks. Zomaar van de ene dag op de andere is uw madam haar stem weg. Geen tekenen op voorhand waaraan een mens zou kunnen zeggen "oei, morgen zit ik zonder stem" geen tekenen die wijzen op een oorzaak van de stemloosheid. Ik heb géén keelpijn, neem flink mijn antibiotica tegen de bronchitis, zuig eucalyptusballekes en voor wie zijn klassiekers kent, ik dronk géén japanse thee.

Sinds gisteren is het dus stemmig stil ten huize van, het kroost kijkt verwachtingsvol naar mijn bewegende lippen, maar meer dan wat gefluisterde verhaaltjes komen er niet uit. Wat denkt u, zou het een goede training zijn om ze te leren luisteren?

14:23 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Zou het niet kunnen dat er iets met uw schildklier schort? Dat is niet zo vreemd na een bevalling, door het hormonale geschommel enzo. De schildklier zit in je hals... En een ontregelde schildklier kan voor heel wat ongemakken zorgen, ook mentaal...
Enfin, ik ben geen expert ter zake hoor. Mijn moeder kreeg er ook last van na de geboorte van mijn jongste broertje.

Gepost door: meisjesmama | 22-04-10

Leren luisteren is alvast een heel goeie oefening! Binnenkort snateren die 2 de oren van uw hoofd... Ganse redevoeringen in al dan niet verstaanbare taaltjes, 't is de moeite!

Heel veel beterschap, madam!

Gepost door: Crokus | 26-04-10

Heb dat ook eens gehad. "Stress en vermoeidheid" zei de dokter. Het duurde 3 weken voor ik mijn stem terughad. Dat is al jaren geleden. Heb daaruit geleerd dat eens niets doen ook gezond is.

Gepost door: kaatje | 26-04-10

De commentaren zijn gesloten.