16-05-10

Mama heeft het altijd gedaan

Uw madam haar jongste spruit moet wekelijks geprikt. Als het een beetje tegenzit zijn er drie prikken te verduren, ééntje voor bloed en twee dikke epo-spuiten in zijn billetjes. Uw madam vindt dit niet fijn. Integendeel, nog steeds breekt iedere keer haar hart wanneer ze haar kleine man hoort brullen van de pijn.

Uw madam haar jongste spruit moet veel drinken. Erg veel, veel meer dan een normaal baby'tje drinken kan. Uw madam vindt dit niet fijn. Ze zou veel liever hebben dat ook haar jongste spruit zélf kan aangeven hoeveel dorst hij heeft, in plaats dat hij langs een buisje, zoals een waterballon wordt opgeblazen tot hij net niet knapt.

Uw madam haar jongste spruit zijn petatjes zijn niet lekker, ze moeten tweemaal gekookt zodat alle smaak en alle vitamientjes eruit zijn. Uw madam vindt dit niet fijn. Ze zou veel liever hebben dat ook hij lekkere peekesstoemp krijgt, zoals zijn broertje en lekkere fruitpap. Misschien dat hij dan iets enthousiaster zou zijn want ineens blijven zijn lipjes stijf op elkaar als de pap eraan komt.

Dit alles is nodig omdat uw madam haar kleine man, ondanks het feit dat hij er fantastisch uitziet en blij is en actief en wat dies meer, ziek is. Zwaar ziek.  Nierdialyse hangt nog steeds als een zwaard van damocles iedere week boven ons hoofd, ookal vergeten we dat soms.

Dit alles hakt er bij uw madam zwaar op in en ondanks haar luchthartig geschrijf over depressieve toestanden kent ze zichzelf goed genoeg om te weten dat ze eigenlijk écht wel op zijn minst een beetje in een depressie zit.

Dit alles zorgt ervoor dat uw madam soms niet te genieten is (u kon al eerder lezen dat ik van nature redelijk bitchy ben, laat staan als er dan nog wat zorgen bijkomen).

Wat de bitch-modus echter in overdrive zet zijn uitspraken van jan en alleman, waaronder schoonmoeder, echtgenoot en vader in de trant van:

  • "Ze hebben mij pijn gedaan hoor mama. Ik heb dat niet graag hoor mama, al die prikken"
  • "Ik moet u nu van mama opblazen" of "Mama, ik ben toch geen gans die ge moet vetmesten"
  • "Mama, die petatten zijn niet lekker ze, daar zit niks van smaak in"

Mama, aka uw madam, kan het niet meer horen. 't Is niet zíj die de schuld is van dit alles. 't Is niet zíj die om dit alles gevraagd heeft. 't Is wél zij die het allemaal, met ontzettend veel pijn in het hart, maar omdat ze weet dat het moet al al die tijd heeft verdragen, en nog een hele tijd zal verdragen omdat ze haar kleine vent met alle mogelijke middelen van de dialyse wil weghouden en met alle mogelijke middelen een zo normaal mogelijk leventje wil laten leiden, net zoals zijn broertje. Gewoon omdat het hààr ventje is, dat ze doodgraag ziet, ookal breekt ze in tienduizend stukskes terwijl ze, wat hij moet verduren hier zo neerschrijft.

22:01 Gepost door Arabelle in kindjesperikelen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Madam lijkt me vooral een heel sterke.
Een stille lezer (die nu ontroerd is) met heel veel bewondering.
Keep up the good work

Gepost door: Ludo | 16-05-10

Ventileren is goed Madame, gewoon blijven doen.
En niet opgeven, uw mamainstinct gaat die kleine vent er dooor trekken, zeker weten, gewoon blijven geloven in uzelf!
En ondertussen, petje af voor uw moed en doorzettingsvermogen, er mogen er veel achterkomen!
Nog heel veel couragie gewenst Madame!

Gepost door: Tina | 16-05-10

Straffe madam, uw zonen mogen trots zijn op zo'n madam-mama.

Ik wens u veel energie en stuur meteen een schouderklopje mee. Schoonmoeder, echtgenoot en vader zouden beter moeten weten...

Gepost door: tampevere | 16-05-10

Madam ge doet dat goed!! Twijfel daar maar niet aan! U ventjes zijn zeer content dat ge dat allemaal doet! Mama's moeten veel verduren maar ze doen het maar!! En ze doen het GOED!

Gepost door: madebykk | 17-05-10

Ik kan hier alleen maar bij aansluiten...

Denk op zo'n momenten eens terug aan alles wat je al verwezenlijkt hebt; 't Is door uw volharding dat hij niet allang aan de dialyse ligt. Wrijf ze dat maar eens in hun gezicht (ge moogt van mij ;-)... En laat die bitch dan maar komen, zet uw stekels op!!! Ge kunt er maar deugd van hebben :-)

Gepost door: Crokus | 17-05-10

Ik word er zelf een beetje verdrietig van. Al wat ik kan doen is u veel courage en veel sterkte wensen en duimen dat die kleine, flinke vent van u die dialyse kan blijven ontlopen. En een grote portie tact en empathie voor uw omgeving erbij. Voilà!

Gepost door: Oontje | 17-05-10

Ge zijt een straffe madam! En als 't erop aan komt, zal uw zieke ventje wel wéten dat jij er altijd was. Sterkte nog. Wanneer weten jullie definitief of er wel of geen dialyse nodig is?

Gepost door: Marleen | 17-05-10

Ik volg je blog al een tijdje en ik kan me echt niet inbeelden hoe het moet zijn om zo tegen de dialyse te moeten strijden.. op de foto's ziet hij er idd super uit, maar al die moeilijke momenten.. Maar ik ben er zeker van dat hij ook al die momenten vol warmte voelt, waar hij voelt dat z'n mama's armen de beste plaats is waar hij kan zijn!

Gepost door: Bianca | 17-05-10

Ik kreeg de tranen in mijn ogen bij het lezen hiervan. Mij lijkt dat je het prima doet, en vooral chapeau dat je aan jezelf durft toegeven dat het je allemaal wat teveel wordt. Wie zou er niet eens moedeloos van worden?
Ik hoop dat je echtgenoot, schoonmoeder, vader dit berichtje gelezen hebben en nu begrijpen dat hun opmerkingen kwetsend zijn.
Veel sterkte voor jullie gezinnetje en doe zo verder.

Gepost door: Minnie | 17-05-10

Ik word zelf in gedachten bitchy tegen uw echtgenoot, vader en schoonmoeder! Wat moet dat pijn doen. Volhouden, madam! Echt, dit blijft niet duren. Er komt een oplossing voor je kleine vent. En dan zal je je stukken beter voelen. Zeker weten.

Gepost door: Lichtindeduisternis | 17-05-10

een virtueel schouderklopje Madam! Veel courage!

Gepost door: meisjesmama | 18-05-10

Weet niet zo goed wat te schrijven om je te laten weten dat je het echt super doet. (dat dekt de lading namelijk helemaal niet) Je weet waar je het voor doet, haal je kracht uit je kindjes en denk maar gewoon dat de mensen die zoiets zeggen eigenlijk gewoon niet beter weten.
XO Heidi

Gepost door: Heidi | 20-05-10

De commentaren zijn gesloten.