27-07-10

Ebdedanualgeweten

Uw madam haar blog is blijkbaar een sociaal netwerk en derhalve is haar de toegang ontzegt vanop de werkplek.

Waar moet een mens zich dan mee bezig houden op de werkplek, als ze vragen mag. En hoe moet ne mens dan haar lezers entertainen.

Allé na.

26-07-10

De mimimi-factor

Uw madam krijgt altijd haar goesting. Dat komt omdat ze groot is en dus nooit, ook niet als kind, schattig gevonden is. Alle andere meisjes uit haar omgeving, of ze nu in 't kleuterklaske zat of in het laatste jaar van haar universitaire studies hadden allemaal wel iets schattig, of ze waren klein, of ze hadden pijpekrullen, of ze bloosden, of ze hadden kleine voetjes, of puttekes in ulder kaken as ze lachten, fin iets schattigs dus. Uw madam heeft niks van dit alles.

Schattige meiskes krijgen altijd hun goesting, gewoon omdat ze schattig zijn. Uw madam wou dat ook en dus begon ze al heel vroeg te experimenteren met 'manierkes'. Ze heeft na jarenlange training haar trukendoos geperfectioneerd. Ze weet zelf niet goed hoe ze't doet, en als ze't zou weten zou ze haar geheim hier zéker niet uit de doeken doen, maar 't heeft, volgens echtgenoot, iets te maken met een speciale intonatie, gecombineerd met een onschuldige blik. Echtgenoot heeft er een naam op geplakt en kijkt met gelatenheid uit naar "de mimimi-factor". Niemand kan uw madam iets weigeren. Een wasmachien dat eigenlijk alleen maar tot aan de voordeur gebracht wordt, maar drie verdiepen hoger moet geïnstalleerd worden en langs een smal trappeke naar boven moet worden gezeuld? Uw madam zet hare mimimi-knop aan en de vandenborre-mensen doen dat zonder morren. Nen dag thuiswerken in de week? Hoewel De Baas eerst zeer weigerachtig was, want sebiet gaan ze denken dat hij aan favoritisme doet, was 't op een kwartier beklonken. Ne parket met een dessinske? Echtgenoot was er ferm tegen, maar is toch overstag gegaan.

Uw madam dacht dat het alleen werkte IRL, maar zie, toen ze een aantal weken terug, eigenlijk voor te lachen, zei dat ge allemaal massaal toffe beebeekleerkes mocht beginnen maken heeft hare mimimi-factor toch één goede ziel in gang gekregen.

Vandaag zaten deze allerschattigste broekskes in uw madam haar boite:

Foto0978.jpg

 

 

 

 

Met dank aan madebykk, die natuurlijk ook gewoon compassie kan hebben gehad met een collega-tweelingmoeder. In elk geval, of het nu aan de mimimi ligt of niet, uw madam is er wreed content mee, en haar jongens waarschijnlijk ook.

Maar voor diegene die nog niet achter hun masjien gekropen zijn, doet het nu maar gewoon, ge kunt er toch niet aan ontsnappen, ik krijg altijd mijn goesting. Echt.

21:07 Gepost door Arabelle in kleedsels en aanverwanten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-07-10

34 en een bijtje in de wei

Foto0941.jpgklein.jpg
oh en nóg een blij kindje erbij. Foto0933.jpgklein.jpg
Als dàt geen leuke verjaardag wordt, ...

11:19 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-07-10

Een beteke dwaas

Midden in nen exki beginnen bleiten bij de huwelijksvoorbereidingen van Bella in Breaking dawn omdat u dat doet denken aan uwen eigen trouw en vooral uw moeder op den dag van uwen eigen trouw. En dan (nog erger)niemeer kunnen stoppen met bleiten, zodat er twee mensen komen vragen of het wel gaat en er minstens vijf mensen u meelijwekkend bekijken. Dan voelt ne mens zich een beteke dwaas.

 

Maar potverdorie ik wou nog altijd elken dag dat ze er nog was, die mams van mij. Dan had ik haar nu tenminste kunnen bellen, om te zeggen dat ik haar gèren zie.

15:13 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-07-10

(H)oidiepoes

Daar was het, deze ochtend, klaar en duidelijk, de allereerste "mama" uit de mond van mijn jongste zoon.

 

En hij keek daarbij heel gericht, langs mij heen, naar poes.

15:36 Gepost door Arabelle in citaten en capriolen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-07-10

Aaaaaarght

Het is in Blogland precies de tijd van familieperikelen, hier en ginder wordt er over gezeurd en in de commentaren wordt er beaamd. Eigenlijk heeft uw madam er niks aan toe te voegen behalve nog dit:

 

Wanneer ge zelf, op zijn zachtst gezegd, niet echt matcht met uw schoonfamilie (lees: schoonouders) en uwen wederhelft, op zijn zachtst gezegd, niet echt matcht met zijn schoonfamilie (again lees: schoonouders) dan zit ge, eens er kinderen zijn, mekaar ook nog eens op zeer regelmatige basis in de haren over de respectievelijke schoonfamilies (lees: u weet het al niewaar), want die moeten natuurlijk allemaal naar de beebeekes komen kijken. Alsof ge met twee beebeekes, onderbroken nachten en medische toestanden al niet genoeg aan uwe kop hebt. Fin, 't zal wel weer passeren, maar herinner mij eraan dat, mocht de noodzaak zich ooit voordoen dat ik een nieuwe man moet zoeken (wat we niet hopen uiteraard), ik voor ne wees ga.

09:02 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-07-10

Als ie maar geen voetballer wordt

Niet alleen omdat ze hem dan misschien halfdood schoppen, maar ook omwille van jeeeeeeeeeezes! Voetbal!

 

Iemand moet uw madam toch echt eens uitleggen wat daar aan is, want zij ziet het niet. En kom nu niet af met schone spelers, want zelfs dàt valt lelijk tegen. Ze hebben toch allemaal op zijn zachtst gezegd een marginaal kantje, laten we wel wezen. En kom astemblieft ook niet af met "zuivere vorm van tactiek" en "strategisch denken", zijt eerlijk 't is gewoon met 22 jongens in 't wilde weg op nen bal schoppen en duuzenden en duuzenden die daarnaar zitten te kijken en zich met die 22 man identificeren. Het is gewoon een massahype, die voetbal. Oh en as ge toch 't een en 't ander wilt uitleggen, legt dan ook vandeneerstekeer ies uit waarom ge wél voor Olland moogt supporteren as Belgen niet meedoet, maar niet als Belgen wél meedoet

 

Kijk koers, dàt snapt uw madam, omtertrapst over de meet. Hetzelfde met 100 meter sprint of ne marathon ofzo. Verspringen en hoogspringen dat gaat ook nog, omtertverst en omterthoogst, maar voetbal? Neen, ze ziet het niet.

 

Echtgenoot heeft haar alvast wél kunnen uitleggen waarom ze in Olland blijkbaar wél 11 man kunnen vinden die op nen bal kunnen schoppen en hier bij ons niet. Zij dacht dat het wel weer iets met geld te maken had, of met Wart De Bever, maar neen hoor. Wij hebben gewoon te weinig inwoners. Tweenenhalf keer te weinig om precies te zijn. Op vijfentwintig miljoen Ollanders 11 voetballerkes vinden is een makkie, op elf miljoen Belgen, onbegonnen werk. Zo nu weet u dat ook weer.

11:46 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |