06-10-10

En u, waarom u niet?

U bent geëleveerd, u heeft gestudeerd of bent in het bezit van een aangeboren kritische geest. Tenminste zo stelt uw madam u haar toch voor. Anders zoudt ge hier niet komen lezen. Waar mee niet gezegd wordt dat ge hier alleen kunt komen lezen as ge nen diplom hebt of een beteke kritisch in de wereld staat, maar uit wat ik uit uw commentaren opmaak gaat het hier toch om min of meer gelijkgezinden. Maar dat is eigenlijk allemaal niet belangrijk.

U bent sociaalvoelend, allé toch een beetje. U bent eigenlijk een beetje vies van die ene naar goedkope pils en pies ruikende bedelaar in't station, en denkt eigenlijk elke dag "man valt een ander lastig, mij niet", maar diep in uw hart heeft u medelijden met de mens, ok, een tikkeltje meer met de hond die hem vergezeld, tenslotte kan dat beest er écht niet aan doen, en hij zal het wel een beetje gezocht hebben, maar soit. Om uw geweten te sussen en ook een beetje uit overtuiging koopt u dan maar sleutelhangers van vredeseilanden en stylo's van de damiaanactie. Misschien heeft u zelfs een plan-international adoptiekindje.

U zit in met het milieu, allé een beetje toch. U rijdt met de trein, omdat ge een gratis abonnement krijgt van 't werk, maar toch, het is één auto minder op de baan. U gaat te voet naar den bakker, of met de fiets, omdat dat eigenlijk rapper is als met den auto, maar ge doet het toch maar. U recycleert, ge moet wel den dag van vandaag, of ze komen uw vuil niemeer ophalen en ge kunt het moeilijk in uwen achtertuin begraven, maar kom eigenlijk vindt het het best ok dat ze er werk van maken, van dat recycleren. U verwarmt op aardgas, want mazout dat is toch slecht voor het milieu en wie weet, misschien liggen er zelfs zonnepanelen op uw dak. Voor de subsidies en de goeiekoop, uiteraard, maar u verwarmt uzelve toch maar met milieuvriendelijke energie niewaar?

En toch, stemt u niet op Groen! Uw madam ook niet, daar niet van, maar waarom eigenlijk niet. Dàt zou ze nu eens graag willen weten, want het stemgedrag dat we nu met z'n allen vertonen, daar komen we ook niet ver mee.

12:00 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

moh Madam, ik stem wél op Groen! wat had ge gedacht ;-)

Gepost door: marleen | 06-10-10

ha, ik ook! Met wat we nu gestemd hebben, komen we er niet, vrees ik.

En ik heb geen zonnepanelen op mijn dak, want dat schijnt meer energie te kosten om te produceren dan dat die ooit opbrengen. Hebben de geleerde koppen in mijn entourage mij ingefluisterd. En ook wel een beetje omdat mijn dak niet goed georiënteerd is. Maar da's een andere discussie.

Gepost door: Oontje | 06-10-10

De eerste drie alinea's kloppen min of meer (al heb ik ook geen zonnepanelen), maar de laatste niet.

:-)

Gepost door: Liza | 06-10-10

Ik stem niet op Groen! omdat ik denk dat we er met Groen! (onnozel uitroepteken trouwens) ook niet gaan geraken. Ik heb ooit op Groen! gestemd en sloeg daarna bleek (of groen, hahaha) uit toen ik van ver en van wat dichterbij (ik werkte toen op een 'groen' ministerie) zag wat de groenen uitspookten. Nooit meer, heb ik me toen voorgenomen.

Gepost door: Lichtindeduisternis | 06-10-10

Maar wat spoken ze dan uit?
(vraagt ze uit interesse!

Gepost door: Mme Zsazsa | 06-10-10

Ah ja, dat van die zonnepanelen is niet waar hé!!!

Gepost door: Mme Zsazsa | 06-10-10

Wacht ik leg het zelfs uit, want dees klonk niet echt geloofwaardig.

Op vijf jaar tijd staat de ecologische balans op nul, recyclage inbegrepen.
Hier, in België, in het zuiden is dat 3 jaar.Ik wil u de studie doorsturen moest ge me nu nog niet geloven. ;)

Gepost door: Mme Zsazsa | 06-10-10

Ha, Madame, ik dacht al dat ik een gevoelige snaar ging raken. Maar eh, ik heb dat ook maar van horen zeggen, hoor. Wel van 'echte' uniefwetenschappers, maar soit. Uw dak ligt zeker al vol met panelen, als ge zo met een zonnemeneer samen zijn? ;-)

Gepost door: oontje | 06-10-10

Ik kan niet antwoorden op uw vraag, want ik stem wel groen.

Gepost door: Inge | 07-10-10

wij hebben geen zonnepanelen, maar hebben een verwarmingsinstallatie op hout waar ge oa ook afvalhout in moogt verbranden. Geen productiekosten voor mijn verwarmingshout, het enige wat we nodig hebben is een grote opslagplaats, en wij hebben het geluk die te hebben...

Gepost door: tantehilde | 07-10-10

Wat een mooie propaganda voor Groen! Begrijp me niet verkeerd... ik ben ook wel voor de agenda van Groen! En in bepaalde verkiezingen heb ik er al wel op gestemd, wegens bekende op de lijst waar ik politiek wel mee overeenkom! Verder stem ik niet op Groen! omdat te weinig mensen het doen en mijn stem dan verloren gaat. En dan gaat mijn stem naar de grotere partij die daar volgens mij dichtbij ligt.

Gepost door: smiley | 08-10-10

Hoewel mijn grote zonde is dat ik niet met de trein ga werken, stem ik wel op groen!
Gewoon, omdat ik geloof dat we zonder een groene besturende partij geen mooie toekomst meer kunnen geven voor onze planeet, de natuur, en onze kinderen, kleinkinderen, en achterkleinkinderen en ...
Dat we daarvoor zelf zullen moeten inleveren is niet altijd gemakkelijk, maar beter laat dan niet denk ik dan.
Maar ik kan natuurlijk enkel bij mijzelf (en mijne groene stem) beginnen hé ...

Gepost door: Wolinn | 09-10-10

Interessant. Zo denken er wel meer.
Een gezonde -tegenwoordig economisch interessante- groene geest hebben wij hier. Passief huis in aantocht (vol vol vol met PV panelen op het dak), weinig auto, weinig vlees en slechts twee kinderen want ah ja: drie maakt de wereld nóg overbevolkter.

Gepost door: Bombilla | 19-10-10

De commentaren zijn gesloten.