10-10-10

Gelijkekansenbeleid

Drie jaar lang was uw madam een gemotiveerde medewerker van de groten baas bij haar op het werk. Drie jaar lang liep ze de benen van onder haar gat, had ze meer dan eens discussies met echtgenoot over de invulling van het begrip 'ambtenaar' en deed ze hetzelfde werk van iemand die in de hiërarchische ladder (en dus ook de loonladder, want aan de staat hangen die twee samen) vér boven haar uitstak. Zonder ne cent meer te verdienen, dat spreekt.

Toen kon uw madam twee onnozele vergaderingskes die de baas persé op die dag wou en niet op een andere dag, niet bijwonen omwillen van wat men noemt 'familiale omstandigheden', u weet wel waarover het gaat. En plots is uw madam beleidsmedewerker af. Zomaar. Op vijf minuten tijd. Oh, natuurlijk zijn er objectieve redenen, frappant alleen dat die objectieve redenen pas boven water komen op de moment dat de baas zijn vergaderingskes niet kan houden op de dag die hem blieft.

Gelijkekansenbeleid aan de overheid, laat me niet lachen. En vrouwenemancipatie, serieus blijven hé. Vrouwen aller landen, maakt uzelve niks wijs, van zodra ge moeder wordt, telt ge voor de rest niet meer mee. Vrouwen aan de haard, dat is eigenlijk feitelijk nog steeds de natte droom van elke man.

Commentaren

In de privé kennen ze die term ook niet. Onze grote baas liet zich ook al zo laatdunkend uit over vrouwen met kinderen en over hoe hij tegen familiaal verlof, moederschapsrust, ouderschapsverlof en tijdskrediet is en het belachelijk vindt dat vrouwen thuis willen blijven als de kleine ziek is.

En soms gaat het nog verder: onlangs werd een collega gedegradeerd omdat ze zwanger was, want haar job was niet verenigbaar met het moederschap, zo vond de grote baas.

Laat ons zeggen dat ik niet bepaald sta te springen om ons heugelijke nieuws over enkele weken te gaan meedelen...

Gepost door: lentebloem | 10-10-10

Jammer genoeg sla je de nagel op de kop !
Hier ook hetzelfde (privé), baas wrijft het er meermaals per jaar in dat vrouwen enkel komen werken voor de "tweede pré" omdat ge met 1 pré niet rondkomt. Dus ook nougabolle carrièrekansen voor vrouwen hier :-(

Gepost door: Sandra | 11-10-10

Het is zo!
Waarom?
Toen ik zwanger was van de tweeling heeft de dokter me aangeraden om minder te werken. (aangezien ik er al 2 had rondlopen). Ik werkte één dag minder gedurende 5 maand en ik telde niet meer mee.
Na het bevallingsverlof van de tweeling ben ik bijna één jaar terug voltijds gaan werken ... waarom?
Voor mijn carrière? Het zal nooit meer worden wat het was, maar soit ik heb thuis mijn tweede job! Ik zoek mijn voldoening daar wel!!

Gepost door: madebykk | 11-10-10

En als ge dan al eens hoger op de hiërarchische ladder geraakt (en ge hebt ook een gezin met kinderen) dan doet het verhaal de ronde dat ge 'nen bazenpoeper' zijt, al dan niet letterlijk en/of figuurlijk op te nemen...

Gepost door: een nijver lezeresje | 15-10-10

De commentaren zijn gesloten.