05-11-10

November

Het is november. Ge kunt dat een maand gelijk alle andere noemen, maar eigenlijk is dat toch maar een triestige maand. 't Is nog genen echte winter, de nazomerkes zijn gepasseerd, dat stomme winteruur zorgt ervoor dat ge 's morgens in den donkeren naar uw werk moet vertrekken en 's avonds in den donkeren thuis komt, ge moet naar kerkhoven om chrysanten op een graf of drie vier te zetten en regenen doet het ook alle vijf voet.

Voor uw madam komt daar nog eens bij dat ze sinds een jaar of twee gedurende heel de maand november (ze beseft het zelf, ge moet het haar niet zeggen) volstrekt onzinnige angstgevoelens heeft. Twee jaar geleden stierf de mams, vorig jaar stierf bijna haar jongste spruit en daar zit ze nu, al een week gelijk een angstig vogelken te wachten wat het dit jaar zal worden? Den oudsten die ineens iet gaat mankeren? Echtgenoot? Zijzelve? De jongsten die ineens weer fel achteruit gaat ('t manneke heeft al een hele week wat koorts, eet weer minder en ziet wat bleekskes, uw madam is al naar den doktoor geweest, maar die vond niks). Of zou november dit jaar gewoon passeren? Met droeve herinneringen, die zullen wel altijd blijven, maar zonder nieuwe calamiteiten. Dat zou eigenlijk wel plezant zijn, eens een november die de wereld van uw madam niet doet instorten, maar gewoon een donkere maand tussen nazomer en feestperiode is, met veel verlofdagen.

Uw madam zal het lot maar niet uitdagen en de vleugelkes voorzichtig uitslaan, angstige vogelkes worden het rapst doodgereden, niewaar?

 

11:16 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Och, denk maar aan de vele novembermaanden die al gepasseerd zijn zonder calamiteiten (ik neem aan dat je toch al wel wat jaren op deze aardbol rondloopt ;-)). Deze zal ook wel probleemloos passeren. Al ben ik het wel met je eens dat november een troosteloze maand is.

Gepost door: lichtindeduisternis | 05-11-10

Madam, het is een triestige maand en om de maand goed te beginnen zijn al mijn kinders ziek. Kroots, geen eetlust en 's nachts allemaal om tour wakker.
Ach we komen de maand wel door en kijk naar de vooruitzichten ...
't Komt wel slim!

Gepost door: madebykk | 05-11-10

Ik voel mij nu bijna schuldig dat ik moet bekennen dat ik van november houd. Maar ik begrijp jouw beweegredenen absoluut.
Ik stel voor dat ik positief blijf en mijn positiviteit blogsgewijze doorstraal naar jullie. Deal?

Gepost door: elke | 06-11-10

November kan er ook niet aan doen dat het November is eh? Maar, uw kindjes zien er welvarend uit, de temperaturen vallen mee de laatste dagen, seffes is er een lang weekend en voor ge het weet is het December, komt Sinterklaas bij uw kapoentjes en moogt ge de kerstboom weer zetten.
't Valt allemaal wel mee, ge gaat dat zien voor nikske.
En ondertussen: ne keer goed zagen helpt! ;-)

Gepost door: Dulcera | 06-11-10

Krijgt de kleine niet gewoon tandjes? Mijn jongste had destijds 40° door een paar kiezen die tegelijkertijd doorkwamen. Dok vond logischerwijze ook niks.

Gepost door: sjattie | 06-11-10

De commentaren zijn gesloten.