04-12-10

Mijn ouders

Zijn een ingewikkelde kwestie. Ik denk dat ik er door de jaren heen zo'n zestal 'officiële' verzameld heb en dan nog een paar zijdelingse. De biologische zijn gescheiden (dàt had u door nietwaar) toen ik twee was ofzo. Feit is dat ik geen enkele herinnering heb aan die twee samen of 't was op oudercontacten, want dàt deden ze wel, samen naar schooltonelen, oudercontacten, loopwedstrijdjes,  fin alles waar uw madam een acte de présence op gaf of soms zelfs de hoofdrol speelde.

Ik ben intussen een halve wees, maar dat wist u ook al en hoewel de mams en ikzelf een aantal jaren van wederzijds gedoogbeleid achter de rug hadden, was ze uiteindelijk mijn steunmuur, vertrouwenspersoon, biechtvader en vriendin. Zij wordt dus gemist, elke dag opnieuw en eigenlijk elke dag wat meer. Vader is ne lieve mens, maar ligt met zijn eigen in de knoop en derhalve den helft van den tijd ook met mij, wat de ingewikkelde kwestie alleen maar versterkt natuurlijk. Zolas elke vader vindt ook hij dat geen man goed genoeg is voor zijn enige dochter en dus ligt echtgenoot drie vierde van de tijd onder vuur en dààr kan uw madam niet echt goed tegen. Maar 't is een schàt van een grootvader.

Ik versleet drie stiefmoeders, één langs moederskant en twee langs vaderskant. De tweede langs vaderskant is nog steeds in de running. En laat ons het daarbij houden. Stiefmoeders zijn àltijd ingewikkelde kwesties. Langs moederskant was er uiteindelijk nog een stiefvader. De mens werd gedoogd en het énige positieve aan een afwezige mams is dat ik dààr mijn tijd niemeer in moet steken. Een verademing dus.

Tellen schoonouders ook? Maar eigenlijk weet u dat ook al, niewaar. Ooit vulde uw madam een vragenlijstje in met de vraag of ze haar schoonmoeder soms wel eens "het kreng" noemde. Geheel naar waarheid antwoorde uw madam met de wedervraag of het mens een andere naam had. Ge kunt er niks aan misvragen, maar ze heeft op àlles kritiek, ze is verstoken van élke vorm van empathie om over sympathie nog maar te zwijgen en ze wil zich te veel en te neig moeien met de opvoeding en het grootbrengen van mijn kinders. Mijn schoonvader is ne goeie loebas, spreekt een beetje te luid, is van alle markten thuis, maar zo net niet goed genoeg zodanig dat alles in uw madam haar woonst door hem voor driekwart wordt gefikst maar ik gun die mens van harte ne schonen ouden dag.

Voila, mocht u zich afvragen hoe het komt dat uw madam zo af en toe een beetje verknipt is, ge zoudt voor minder niewaar?

10:59 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ik vind je opmerking over de stiefouders wel frappant. Ik denk dat dus nu en dan hoe dat voor mijn kinderen zal zijn als er weer iemand nieuws zich hier aandient. En stel dat dat weer niet lukt: wat gaan die kinderen op den duur wel van mij denken, hé... Ik vind dat moeilijk.

Gepost door: elke | 04-12-10

Kijk, dit had ik nu zelf kunnen schrijven hebben. En vooral in deze periode van feestdagen is dat toch altijd weer lastig hoor.

Gepost door: hotelmama | 05-12-10

@Elke: geen nood, het ging alleen maar over stiefmoeders ;-)

Gepost door: madam arabelle | 05-12-10

Leuk, nog een mede challenge-blogger gevonden!
Jij hebt er mss te veel, qua ouders dan he? Mijn moeder bleef alleen na het overlijden van mijn vader... dan heb je wel erg weinig ouders :-s

Gepost door: elsje | 07-12-10

De commentaren zijn gesloten.