22-12-10

Dromenstof

Da's een moeilijke. Uw madam droomt immers bijna nooit en als ze droomt zijn het vieze nachtmerries over half vergane beesten waar wormen uitkruipen die toch nog leven. Daar zal waarschijnlijk wel de ene of andere onderbewuste angst achterzitten, maar uw madam heeft geen idee welke en ze heeft ook geen zin om er een of ander sociaal accident naar te laten graven.

Echtgenoot droomt wel, soms luidop zelfs. Uw madam heeft dat dan niet door en antwoordt dan gewoon zodat er zich in de echtelijke sponde soms heelder nachtelijke conversaties ontwikkelen over de meest absurde onderwerpen. Wanneer uw madam daar dan 's anderendaags op wilt doorgaan weet echtgenoot van toeten of blazen. Hoogstwaarschijnlijk duidt dat ook op een onderbewust disfunctioneren, maar dat zal dan wel een raakvlak zijn tussen hem en uw madam.

Uw madam zou, martin luther kingsgewijs, kunnen zeggen dat ze droomt van een betere wereld, maar u weet al dat ze zó sociaal geëngageerd nu ook niet is. Als dromen gelijk staat met wensen dan wenst ze nog steeds iedere dag (en nacht dus ook) dat haar jongste spruit zijn niertjes op miraculeuze wijze ineens normaal beginnen te werken, maar dat is niet realistisch, en van irreële wensen geraakt een mens maar gefrustreerd dus wenst ze dan maar dat hij snel voldoende groeit en bijkomt zodat hij een nieuwe nier kan krijgen. En wenst ze ook dat die nieuwe nier minstens veertig jaar goed haar werk doet voor ook zij aan vervanging toe is. En natuurlijk wenst ze niet alleen dat haar jongste spruit mag groeien en bloeien, ook den oudsten ziet ze graag verder groeien zoals hij bezig is. Kwik, goedlachs en vooral gezond.

Oh en voor zichzelf wenst ze minstens nóg een spruit, twee mag ook (maar liefst niet meer tegelijk, ze zou zo eens willen meemaken wat het is om één babietje te hebben) en ach zelfs drie zou ze nog plezant vinden. Diep in haar hart wenst ze dat die andere kindjes er spontaan zouden komen, maar ook dat zal wel niet realistisch zijn, dus wenst ze maar dat alles even vlot mag verlopen als met deze spruiten het geval was. En natuurlijk wenst ze dat die eventuele toekomstige spruiten kérngezond ter wereld komen en ook kérngezond blijven.

En, om nog maar eens de tijd van het jaar aan te halen, ondanks haar niet-sociaal geëngageerd zijn wenst uw madam u een alles-wat-je-maar-wensen-kan jaar. Als dàt niet schoon is.

20:33 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Als dromen toch eens werkelijkheid zouden kunnen worden..

Gepost door: elsje | 22-12-10

Mogen alle wensen werkelijkheid worden, om te beginnen met het nier-verhaal. En dan al de rest schonekes na elkaar. Dat gun ik een social niet zo geëngageerde madam als jij van ganser harte.

Gepost door: elke | 22-12-10

De commentaren zijn gesloten.