23-12-10

Mijn favoriete verjaardag

Zou natuurlijk diegene moeten zijn waarop echtgenoot me in een restaurant (Els quatre gats) in Barcelona op zijn knieën ten huwelijk vroeg. En me ook nog eens een kloeft van een verlovingsring kado deed. En ja hoor, hij staat in de top tien, maar niet bovenaan. De dag voorafgaand aan dat ene moment van glorie was namelijk niet zo fijn. Echtgenoot (toen nog would-be echtgenoot natuurlijk) was , om nu begrijpelijke, toen onbegrijpelijke, redenen bloednerveus die dag en dus niet te genieten. Om zijn zenuwen een beetje onder controle te krijgen zat hij een hele namiddag op een barcelonees terras waardoor hij ook nog eens lichtelijk aangeschoten was en dus een tikkeltje ontvlambaar. Soit, het etentje begon op die verjaardag in mineur, maar het einde van de dag maakte alles goed. En de intussen bijna negen jaar nadien ook.

Mijn favoriete verjaardag was mijn vijfentwintigste. Mijn toenmalig lief had de ene verrassing na de andere gepland. Het begon met een ontbijt, tussendoor was er een verrassingsfeestje met wat goede vrienden, er was een door hem zelfgebakken taart (zijn grootvader was bakker geweest en het zat in zijn genen) en etentje met de vrienden en als afsluiter een romantisch rondje reuzenrad op de zuidfoor met z'n beidjes. Jà dat was ne schonen dag. Ow, wacht, maar die verjaardag eindigde dan weer zwaar in mineur want 's anderendaags was hij ineens mijn vriendje af.

Tiens, nu ik het hier zo zie staan... zet die "wilt ge met mij trouwen"-verjaardag dan toch maar op één. Die heeft tenminste een happy ending.

20:12 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Grijns, leuk om te zien dat jij de gedachten die je krijgt tijdens het opschrijven ook gebruikt in je stukje :-)

Gepost door: elsje | 23-12-10

In het kader van de interne veiligheid, lijkt het mij eigenlijk ook wel best om het aanzoek op nummer 1 te zetten :-)

Gepost door: elke | 23-12-10

Qua relatie-afsluiter kon dat anders wel tellen, daar op je 25ste verjaardag. Maar het aanzoek van je huisband heeft recht om op nr.1 te staan, zoooo keimorantisch!

Gepost door: Margogogo | 26-12-10

De commentaren zijn gesloten.