12-01-11

Mijn favoriete plek

is moeilijker te lokaliseren dan ik dacht. In eerste instantie zou ik zeggen, thuis, maar ik was vandaag onderweg en deed dus naar goede gewoonte weer een aantal stations aan en toen dacht ik hoe heerlijk ik op de trein zitten eigenlijk toch wel vind (behalve als ze overvol zijn en vertraging hebben welteverstaan). Ge zit zo in uw eigen wereldje onderweg. En geen treinen zonder stations die eigenlijk ook wel een aantrekkingskracht op mij uitoefenen. Natuurlijk gaat er niks boven antwerpen centraal, maar ook 't station van tongeren bijvoorbeeld heeft zijn charmes al was het maar omdat ze daar (écht waar) nog altijd iemand in dienst hebben om plakkaatjes met treininformatie up to date te houden.

Verder kan ik ook genieten van de waterstones in brussel, ik kom daar helemaal tot rust, de sleghte is ook goed en pêle-mêle, al is het lang geleden dat ik daarnog tussen de boeken en ceedeekes ging snuisteren (ideetje voor mijn morgenmiddagpauze, waarvoor dank). Water is ook altijd een goede troef om mij te lokken, zelfs op de rand van het bad als echtgenoot ligt te weken kom ik tot rust. Zo loop ik ook elke ochtend langs de rivier van de woonplek naar het station. Het geeft een instant vakantiegevoel zo'n waterloop met boten op. Ookal is het pikkedonker en ijskoud.

Eigenlijk is mijn favoriete plek overal waar ik alleen kan zijn met mijn hersenspinsels, waar ik 'stil' kan zijn. En natuurlijk ook in de luidruchtige omgeving van het kroost. Dàt spreekt!

00:09 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Station van Tongeren? Jij woont in Limburg, ofwa? Dat had ik nu nooit gedacht, ik weet ook niet waarom, maar je "klinkt" niet Limburgs.
Ik mag dat zeggen, hè, ik woon ook in Limburg (maar nipt).

Gepost door: Marleen | 12-01-11

Maar enfin, zo'n voorbarige conclusie omdat ik het station van tongeren ken? Me not from limburg!!!!

Gepost door: madam arabelle | 12-01-11

Ah ja?, ík ken het station van Tongeren niet, zulle! Maar ik zal toch eens moeten gaan kijken dan.

Gepost door: Marleen | 13-01-11

De commentaren zijn gesloten.