12-01-11

ambities en de laatste keer

Uw madam haar eerste woordje was 'nog'. Zeer snel volgde het tweede woordje 'koek' en de combinatie 'nog koek' was geboren. Dit hield uw madam een tijdje vol, af en toe afgewisseld met 'nog pakke'.Ambitie zat er dus in van bij het begin. Idealisme ook trouwens. Uw madam haar vader leerde haar graag moeilijke woorden die ze vrij snel perfect kon napraten. "Vrouwenemancipatie" was het eerste moeilijke woord dat hij haar leerde. Ze was toen drie ofzo. En zo kwam het dat uw madam voorbestemd raakte om op de barricades staan voor gelijkberechtiging tussen man en vrouw. Zij zou eens laten zien dat vrouwen aan de macht de wereld beter zouden doen draaien en in een moeite door ging ze ook nog de xeno- en homofobie aanpakken.

Door de loop der jaren is het idealisme iets geluwd, wat de normale gang van zaken blijkt te zijn. De generatie mei '68 zit nu ook vooral aandelen te kopen en te verkopen en cruises te maken op de nijl. U kan het dus uw madam niet kwalijk nemen dat haar strijdvaardigheid wat geluwd is, en zij is dan nog niet eens van mei '68. De ambities zijn er nog, maar zijn sinds een maand of veertien enigszins verschoven. Uw madam is nog steeds niet vies van een beetje status, maar haar ambities liggen nu toch eerder in de privé-sfeer in plaats van op de werkplek. Hoewel ze nog steeds reikhalzend uitkijkt naar een mogelijke bevordering bestaat haar grootste ambitie(en ongetwijfeld ook haar grootste uitdaging) erin een toffe mama te worden. Zo een waar ge, buiten een paar jaar tijdens uw pubertijd, graag mee uitpakt als zoon (wie weet, misschien ooit nog dochter)van. Zo een waar uw kameraden van zeggen dat gij wel een coole ma hebt hé, in tegenstelling tot de hunne. Zo een waar ge, zelfs als ge zelf al kinderen hebt, nog graag eens een klapke mee gaat doen, en waarvan ge vindt dat die u dàn ook nog iet zinnigs te vertellen heeft.

Voila sé, en dat was nu meteen de laatste keer dat uw madam een goed voornemen werelkundig maakt, want zó een moeder worden, dat is een levenswerk.

22:01 Gepost door Arabelle | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Indeed it is ;-)
Alhoewel, de eerste keer dat je hoort dat de vriendjes van je dochter je een MILF noemen kijk je toch wel effe raar op zenne ;-)

Gepost door: Dulcera | 14-01-11

De commentaren zijn gesloten.