04-02-11

Stilte voor de storm

Kent u dat? Er staat iets vervelends te gebeuren, maar in afwachting moet u doorgaan met het gewone leven van elke dag. Dat is geen fijne situatie eigenlijk hé, want nu is er nog niks aan het handje en loopt alles nog zoals het hoort, maar op D-day gaat het er allemaal een pak minder rooskleurig uitzien en ge wéét dat nu al. Bovendien gaat dat vervelends dan ook nog eens niet echt uzelve overkomen, maar uw kind, dat helaas (of net niet, natuurlijk, hangt ervan af hoe ge het bekijkt) nog niet oud genoeg is om te begrijpen wat er hem boven het hoofd hangt.

Ge wilt de dagdagelijkse routine niet al te zeer verstoren, maar ge zoudt eigenlijk wél willen uitleggen wat hem te wachten staat, willen uitleggen dat het (hopelijk) even vervelend gaat zijn voor hem, maar dat hij zich nadien (opnieuw, hopelijk) veel beter gaat voelen, meer zal mogen eten, minder medicatie zal moeten slikken, misschien zelfs sterk genoeg zal worden om ook eens een speelgoedje van zijn broer af te pakken, zal groeien en zal bloeien en sterk genoeg zal worden om een nieuwe nier te krijgen. Ge wilt eigenlijk uitleggen dat het daarna nog niet gedaan zal zijn, dat het dan nóg een hele tijd erg vervelend zal zijn, maar dat hij écht waar, ooit (allé, liefst niet zo 'ooit', maar eerder in de min of meer nabije toekomst) helemaal hetzelfde zal kunnen doen als zijn broer en als papa en mama, zonder machinerieën, zonder buizen in de buik, zonder dieet. Ge wilt hem eigenlijk kunnen zeggen dat het voor hem aan den andere kant nooit zal stoppen, dat ook die nieuwe nier het sneller zal begeven dan de rest van zijn lichaam, dat hij dus al die ellende minstens nóg eens zal moeten doormaken en misschien daarna nóg wel eens. Maar ge wilt hem ook wel zeggen dat ge d'r in al die ellende voor hem zijt, en zult blijven zijn.

Och, misschien al een chance dat het ventje het allemaal nog niet kan doorhebben. Laat hem nog maar wat genieten van de stilte. De storm zal zwaar genoeg zijn.

21:18 Gepost door Arabelle in kindjesperikelen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Heel veel sterkte!!! Je venteke zal dat goed doen!!

Gepost door: madebykk | 04-02-11

heel veel moed en hou je manneke maar stevig vast! en zorg goed voor jezelf...

Gepost door: marleen | 06-02-11

De commentaren zijn gesloten.