14-02-11

Vakantie

Goed, ik geef toe, ik zou liever in een vijfsterren resort op de malediven zitten met echtgenoot aan mijn zijde, een bikinproof lijf en twee ravottende kinders in een kindvriendelijk en dus verdrinkingsgevaarvrij ploensbadje, maar... aangezien ik vergelijkingsmateriaal heb kan ik u meedelen dat een verblijf in de pediatrie van 't UZ van 't Stad best te pruimen is.

Douche en toilet op de kamer (niet op de vierde verdieping een sleutel gaan halen om u op de tweede verdieping een "stortbad" te nemen en een voetschimmel op te doen die ge zes weken nadien nog altijd niet kwijt waart terwijl uw twee beebee'kes op 't gelijkvloers liggen) vriendelijke verpleegsters die geïnteresseerd tijd maken om een klapke te doen (geen onverschillige wijven (sorry geen beter woord) die om drie uur 's nachts de fles van uw ene huilende want hongerige zoon plompverloren naast de deur zetten terwijl ze zien dat ge de andere ook huilende want hongerige zoon aan de borst hebt hangen) doktoors die u vragen welke medicatie hij neemt en minstens een half uur tijd vrijmaken om wijzigingen in medicatieschema's door te nemen (géén doktoors die staalhard in uw gezicht staan te liegen dat uwe zoon deze of gene medicatie niet meer nodig heeft in overleg met de specialist terwijl ze de specialist niet eens gebeld hebben) géén zevenentachtig pogingen om persé een infuus in de ragfijne aderkes van uwe zoon te steken, maar gewoon na twee pogingen zeggen dat het dan gewoon zonder moet. Eten krijgen, en elken dag propere handdoeken en tsjoklat in plaats van zeven delhaizezakken vol te moeten meezeulen van thuis omdat uw aanwezigheid bij uw ziek kind in het beste geval wordt genegeerd en eigenlijk als ferm storend wordt ervaren.

Oh en hoezeer ik den oudsten ook mis, ik verblijf bij het doorslapertje van de twee. Ononderbroken nachten versterken het vakantiegevoel gigantisch.

 Daarbovenop moet het gezegd dat mijn kleine vent dat hier weer allemaal wondergoed doorstaan heeft en doorstaat. De operatie verliep vlotter dan gehoopt en de opstart van de dialyse gaat ook vlotjes. Nu moet hij alleen nog wennen aan al dat nieuwe eten dat op hem afkomt en hopelijk halen we zo vlotjes en zonder al te veel verder ongemak voor hem de benodigde 10 transplantatiekilo's, want zo'n échte vakantie met echtgenoot en ploensbadje en voltallig kroost, dat zie ik eigenlijk zo onderhand ook wel zitten.

22:46 Gepost door Arabelle in kindjesperikelen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Wat fijn mee te maken dat het zo ook kan!!

Gepost door: Janne | 14-02-11

Verwen je ventekes goed en hopelijk halen jullie snel de 10 kg.

Gepost door: madebykk | 15-02-11

De eerdere frustraties zitten er blijkbaar goed in. En ja, zo zie je maar dat het wel goed kan.
Veel courage! Geniet van het doorslapen (dat is altijd mooi meegenomen) en hopelijk komt alles rap in orde zodat jullie van een echte vakantie kunnen genieten!

Gepost door: elke | 15-02-11

Ik wens jullie een spoedig herstel en dat we in de toekomst eens een stukje kunnen lezen geschreven vanop een zonovergoten strand met je 3 mannen.

Gepost door: kaatje | 15-02-11

Die "entourage" dat doet toch veel hé.
Ik hoop vanharte dat jullie binnenkort echt kunnen genieten van zo'n vakantie met z'n allen!

Gepost door: hotelmama | 16-02-11

De commentaren zijn gesloten.