09-03-11

Kringloopnostalgie

Uw madam moet zo'n tien à elf jaar oud geweest zijn toen ze de hele reeks verslond. Nu ja op die leeftijd verslond ze zo ongeveer alles wat los of vast zat, maar de Pitty's die werden letterlijk stukgelezen. Ze verdwenen in een bui van opruimwoede van de mams dan ook onherroepelijk bij 't oud papier. Tijdens uw madam haar afwezigheid dan nog wel en zonder het te vragen, met een gigantische pre-puberale rel tot gevolg, dat spreekt.

Gelukkig zijn ze nu weer in uw madam haar bezit, gevonden in het plaatselijke kringloopcentrum. En oh ja, ze zijn hopeloos belerend en ouderwets en een bruin en oranje uniform komt uw madam nu voor als de meest afzichtelijke combinatie ever (en ze slaakte een zucht van verlichting dat zij 'slechts' onderworpen werd aan lichtblauw in combinatie met marineblauw) en ze kan zich levendig voorstellen dat vandaag de dag geen enkel zichzelf respecterend tienermeisje een 'keurig engels schoolmeisje met twee vlechten' zou willen zijn tot haar achttiende en toch, waren ze wéér in één ruk uit. En toch was uw madam alweer heerlijk aan het wegdromen over engelse kostscholen en kostschoolslaapzalen en toestanden.

Nu nog Sissi, de kleine kezerin-omnibus. Die ligt ook nog op uw madam te wachten. Jeugdsentiment, is er iet schoners? 

11:33 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Awel, ik snap dat nu volkomen! Ik kreeg voor Kerst, twee jaar geleden, de hele reeks van Pitty van mijn moeder omdat "ik er al een tijdje serieus over aan het zeuren was, dat dat toch prachtige boeken waren..." In één ruk uitgelezen en 't is nog steeds geweldige kost!

Gepost door: Mama kroezel | 09-03-11

Mor allé, ik ben ook een eeuwige fan, ik heb ze van mijn eigenste moeder geërfd en al honderd keer gelezen !! Maar ik was ze de laatste jaren uit het oog verloren, dringend tijd dat ik ze eens ga opsnorren, want ze liggen nog ergens in den ouderlijken thuis !
Aaaaah, die heerlijke situaties in Malory Manor (heette het zo ??), ik herinner me hele verhalen over dat verwend meisje Eline met haar haarborstel, een meisje met paarden (daar leerde ik wat kolieken waren) en dat zwembad tussen de rotsen dat toch serieus tot de verbeelding sprak. En die Franse lerares met haar haarspelden ! It's all coming back to me now :-))
PS Mama Kroezel, dat wistekik nu nog niet van u zie !! :-)))

Gepost door: Madam Frutsel | 09-03-11

Oh, ik heb die ook allemaal zo graag gelezen en ze staan hier nog op zolder, allemaal. Maar ik krijg al mijn nieuwe boeken nog niet gelezen, laat staan al die "oude rommel". Is dat niet vreselijk gedateerd?

Gepost door: Marleen | 09-03-11

ik heb die ook gelezen maar was toch vooral fan van 'de vijf' blijkbaar. Waren er niet nog zo van die kostschoolmeisjesboeken eigenlijk? Volgens mij wel.
(en ook zalig: ik vond boeken van 'de vijf' voor een halve euro 't stuk in de kringloopwinkel)

Gepost door: elke | 09-03-11

O ja, daar heb ik ook goeie herinneringen aan! Ik las de Pitty-reeks en de reeks van de Dolle tweeling altijd aan zee, als ik bij mijn tante ging logeren. De hele dag op mijn buik op het strand, verdiept in de verhalen van Pitty en co. en 's avonds een knalrood verbrande rug (minder leuk natuurlijk...).

Gepost door: Lichtindeduisternis | 10-03-11

Ik heb die ook verslonden! Die van mij zijn op een gegeven moment in een kartonnen doos gestopt omwille van verbouwingen. toen ik ze later wilde uitpakken, bleek er in de doos die ik opendeed enkel bouwafval te zitten. die met de boeken was op de container gegooid... Toch ook nog eens kijken in de kringloopwinkel of ik ze kan terugvinden. Ik heb kleindochters die graag lezen. Een beter excuus bestaat bijna niet.

Gepost door: NIDK | 14-03-11

De commentaren zijn gesloten.