18-03-11

Handen af!(En gebruikt uw verstand)

U kent dat wel, ik noem dat de Phaedra Hoste types. Vrouwen (allez tiens) dertig plussers, voelen hun biologische klok tikken, zien er niet slecht uit, hebben een bloeiende carrière maar geraken niet aan de man. Nu heb ik daar een theorie over, mannelijke en vrouwelijke dertigplussers die nog niet in een stabiele fatsoenlijke relatie verwikkeld zijn, daar schéélt iet mee. Bij de mannen is dat meestal een lijfgeur, okselvijvers en een bizarre hobby of bizarre relatie met hun moeder. Bij de vrouwen is dat een slecht karakter. Of frigiditeit.

Omdat die vrouwen d'r over 't algemeen niet slecht uitzien en een bloeiende carrière hebben zijn die op 't eerste zicht interessant. Dat slecht karakter dat ziet ge nie as ge daar ies mee gaat eten of ies mee telefoneert. Die vrouwen die bevinden zich meestal in de oude entourage van úw man. Een studievriendin, een ex lief waar ze 'vrienden' mee zijn gebleven. Als, in eerste instantie, nieuwe vriendin leert ge die kennen en is dat een interessante bron van kennis over uwe man, als blijverke (ah ja, met uw karakter is er niks aan de hand en frigide zijt ge ook niet) komen bij die vrouwen tegenover u de scherpe kantjes naar boven. Ge trekt u dat niet aan want gij ligt wel naast uwe man (of d'r op of d'r onder) en meestal verdwijnen die phaedra hostes dan met hune staart tussen hun poten.

Maar natuurlijk, wat kunt ge verwachten van slechte karakters, die wachten hunnen tik af, komen terug boeiend en vrolijk aangewaaid als gij door slaapgebrek en tweelingzorgen en tandpastatubekesgezeur efkens eens niemeer zo vrolijk en interessant zijt voor uwe vent, als gij nadat ge vrijwel zeventien maand aan een stuk elken avond alleen in uwe zetel thuis zit met twee slapende kinders echt geen goesting niemeer hebt om moeite te doen voor candlelight diners, als gij op uw scherpst staat. Goede karakters kunnen ook maar zoveel aan als ze aankunnen.

Dat soort vrouwen hé, dat zorgt ervoor dat àlle clichés over catfights en scherpgeslepen nagels blijven bestaan, want hoe zusterlijk solidair ik mij ook met heel veel vrouwen verbonden voel, tegen dàt soort vrouwen heb ik maar één instinctieve reactie: met vlammende ogen, schergeslepen nagels en opgetrokken lippen BACK OFF roepen.

En natuurlijk tegen de man in het spel: GEBRUIKT TOCH UW VERSTAND, EZEL!

09:43 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Een vroegere collega is zo door haar lief verlaten in de kraamtijd, voor een Phaedra. Na 11 jaar relatie, ge moet dat maar durven. Waarop hij de Phaedra ook bezwangerde vaneigens, van een nutteloze overstap gesproken.

Maar goed, ik ga nu even mijn haar gaan wassen. En zien of ik iets kan doen aan mijn wallen. Want ge hebt gelijk, ze zullen altijd op de loer liggen op uw zwakste moment. De troela's.

Gepost door: Lieve | 18-03-11

De man die daar intrapt verdient het bijna om de komende 50 jaar met zelfingenomen Phaedra door te brengen. Ik denk dat zijn geluk van korte duur zou zijn.
Het wordt precies tijd meneer wat vaker thuis in de zetel te zetten.

U vooral niet laten doen is de boodschap!

Gepost door: Ari | 18-03-11

Gaat het, Madam?

Gepost door: elke | 19-03-11

Ik zou zo zeggen, meneer ne keer wat meer 's nachts laten opstaan en naar de kliniek laten hollen, die wordt vanzelf zo moe dat 'm die Phaedra niet meer ziet staan!
Mannen!
Als ge gal wilt spuwen, ik ben daar goed in, in luisteren naar gal dat gespuwd wordt, ge weet mij wonen eh?
Couragie!

Gepost door: Dulcera | 20-03-11

vooral lief zijn voor u eigen, madame! 't gras is altijd groener aan den overkant maar kwaliteit drijft altijd boven, zeker de uwe! succes!

Gepost door: marleen | 20-03-11

"in goede en slechte tijden" is rap gezegd, maar in praktijk kan da al is tegenvallen hé ? vooral blijven ademen en praten denk ik.

Gepost door: joanna | 21-03-11

De commentaren zijn gesloten.