29-04-11

Laten we het nog eens over nierkes hebben

Ge hadt het u misschien al afgevraagd hoe het nu zat met de jongsten en zijn dialysemasjien? Awel ik zal het u zeggen: slecht.

Ge weet dat mijnen jongsten een specialleken is (mijnen oudsten ook daar nie van, maar ik heb het hier nu alleen over medische specificiteiten) dat blijkt ook in dialyse zo te zijn. Hij doet ongeveer niks van wat meneer doktoor en juffra verpleegster verwacht hadden buiten bijkomen en groeien. Ik zet het nog efkes op een rijke. Hij kreeg tonnen medicatie en volgde een heel streng dieet, daardoor bleef zijn bloed uitzonderlijk goed, maar bleef hijzelf klein en mager. Dus moest hij aan 't dialysemasjien, dan moest hij géén medicatie niemeer nemen en géén dieet niemeer volgen en ging zijn bloed ook nog goed zijn en ging hij wél groeien en bijkomen. We zitten intussen aan dialyseschema tien of elf (ik ben den tel kwijtgeraakt) zijn bloed is in de voorbije achttien maand nog nooit zo slecht geweest en vanaf morgen moet hij terug een streng dieet volgen en waarschijnlijk binnen twee weken weer terug al zijn medicatie beginnen slikken. De voorbije zeven weken is hij wél gegroeid, wel twéé centimeter en óók bijgekomen, nen dikken anderhalve kilo, maar dàt zal dus waarschijnlijk nie lang meer duren met opnieuw al dat gediëet.

Het is dikke vette stinkende sh*t, ik zeg het u. En ik ben het beu, kotsbeu zelfs.

Voor de rest zag u gelukkig nog nooit een vrolijker, actiever en guitiger ventsjen als mijnen jongsten, of het moest zijn broer zijn. Die sjans hebben we dan weer wel.

20:49 Gepost door Arabelle in kindjesperikelen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

sta me toe u te vergezellen in het kotsbeu zijn ... (hier jammer genoeg ook een chronisch ziekig kindje)

Gepost door: Els | 29-04-11

morallé! Weeral! Het is godgeklaagd. Zal ik eens gaan klagen hierboven? Dat mag al eens ophouden, hé.

Gepost door: elke | 29-04-11

domme, domme ...

Gepost door: madebykk | 30-04-11

De commentaren zijn gesloten.