29-04-11

Laten we het nog eens over nierkes hebben

Ge hadt het u misschien al afgevraagd hoe het nu zat met de jongsten en zijn dialysemasjien? Awel ik zal het u zeggen: slecht.

Ge weet dat mijnen jongsten een specialleken is (mijnen oudsten ook daar nie van, maar ik heb het hier nu alleen over medische specificiteiten) dat blijkt ook in dialyse zo te zijn. Hij doet ongeveer niks van wat meneer doktoor en juffra verpleegster verwacht hadden buiten bijkomen en groeien. Ik zet het nog efkes op een rijke. Hij kreeg tonnen medicatie en volgde een heel streng dieet, daardoor bleef zijn bloed uitzonderlijk goed, maar bleef hijzelf klein en mager. Dus moest hij aan 't dialysemasjien, dan moest hij géén medicatie niemeer nemen en géén dieet niemeer volgen en ging zijn bloed ook nog goed zijn en ging hij wél groeien en bijkomen. We zitten intussen aan dialyseschema tien of elf (ik ben den tel kwijtgeraakt) zijn bloed is in de voorbije achttien maand nog nooit zo slecht geweest en vanaf morgen moet hij terug een streng dieet volgen en waarschijnlijk binnen twee weken weer terug al zijn medicatie beginnen slikken. De voorbije zeven weken is hij wél gegroeid, wel twéé centimeter en óók bijgekomen, nen dikken anderhalve kilo, maar dàt zal dus waarschijnlijk nie lang meer duren met opnieuw al dat gediëet.

Het is dikke vette stinkende sh*t, ik zeg het u. En ik ben het beu, kotsbeu zelfs.

Voor de rest zag u gelukkig nog nooit een vrolijker, actiever en guitiger ventsjen als mijnen jongsten, of het moest zijn broer zijn. Die sjans hebben we dan weer wel.

20:49 Gepost door Arabelle in kindjesperikelen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-04-11

Te koop

Monsters. Twee stuks. Niet afzonderlijk verkrijgbaar. In goede staat.

Type: kleine schattige blonde jongetje

Kenmerken: slaapt als een roos. Van 19.30u tot 22.30u. Schept er dan een demonisch genoegen in u de rest van de nacht wakker te houden tot minstens 4.30u.

Ideaal om uit te lenen aan vervelende stief- of schoonmoeders.

09:42 Gepost door Arabelle in kindjesperikelen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-04-11

Den Eric

( Een kwestie van: ge hebt ne crush of ge hebt er genen) 

Het vrolijke single moordwijf dat samen met uw madam vorige week een lijstje ideale man opstelde wilt den Eric niet op het "onmiddellijk ja-lijstje" (ge verstààt dat niet hé, ook met kleren is hij om op te vreten). Allé 't is te zeggen, hij mag erop, maar hij is dan exclusief voor uw madam zélfs als hij bij onze vrolijkerd haar deur zou aankloppen. Vriendschap is toch iet schoon. Zij valt niet op groot, blond en blauw. Allé ze dacht van wel, maar toch maar niet.
Uw madam heeft altijd geweten dat blond en blauw niet haar ding waren, zij wou zwart en groen. En uw madam bleef trouw aan haar eigen. Eén keertje liet ze zich verleiden tot blond en blauw, maar dat was eerder vergelijkingsmateriaal met winnie the pooh dan met den Eric. En laten we wel wezen, wie wil er nu iet schattigs tussen de lakens als het om lust gaat. Dus bleef uw madam na dit blonde intermezzo weer bij haar gedacht en koos, en dat om de rest van haar leven mee te spenderen, voor zwart (allé donkerbruin) en bruin (want écht groene ogen dat is precies heel erg zeldzaam) tot dus den Eric op haar tv-scherm en in hare kop verscheen.
Wijt het aan een vervroegde midlife-crisis, een zgn. thirtisis (da's iet nieuws dat ze uitgevonden hebben om onzekere halfweg dertigers hun puberaal gedrag goed te praten) of aan opspelende hormonen, het maakt uw madam geen zier uit, feit is dat ze een ongelooflijke crush heeft ontwikkeld voor den Eric. 't Is bijkanst even erg als indertijd voor Koen Wauters (ja, ze is van die generatie, ja), met dat verschil dat het bij de Koen om kalverliefde ging, bij den Eric om ... euh iet anders.
 
Onze vrolijkerd is echter niet vies van een beetje veldwerk en  stelde voor samen naar stockholm te trekken (dàt dan weer wel) om uit te vogelen of blond en blauw toch niet haar ding is.

Ik zal maar passen peis ik, stelt u voor dat ik den Eric daar tegen het lijf loopt (want ja die bestaat echt, 't is ne zweud en hij heet alexander smeurebreud of zoiet) of nen eric lookalike ofzo. Dàn ga ìk misschien daadwerkelijk willen uitvogelen (pun intended) of zwart en bruin wel míjn ding is.

18:36 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-04-11

True Blood

Uw madam is verslaafd. Ja, ook aan tsjoklat, maar nu niet meer, allé ze is aan het afkicken want ze wil weer dunner worden (bureaukilo's). Ja, ook aan schoenen, maar nu efkes niet want ze kocht justekes een nieuw paar (rode) en ze moet haren halven trouwboek toch een béétje de illusie laten dat ze het geld niet langs deuren en vensters buitensmijt door elke wéék met een paar nieuwe schoenen thuis te komen. Eén keer per twee maand ofzo is een schoon gemiddelde. Voor de moment is uw madam verslaafd aan pulplectuur. Ja, candlelights, dàt wist u al, maar ze ontdekte Sookie Stackhouse, allé niet zozeer sookie stackhous als wel Eric Northman. In de serie op den TV (op acht, als u digitale TV heeft) is hij al YUM (ja, met hoofdletters, ja), in de boeken speelt uw madam haar fantasie ook een rol en is hij helemaal om op te vreten. Dus leest uw madam nu Charlaine Harris. Elken dag, een uur heen een uur terug, zeven minuten terwijl de jongsten zijn dialysemachien opstart, en 's avonds. Allé lezen, verslinden is een beter omschrijving eigenlijk. Verslinden is ook exact hetgeen uw madam ogenblikkelijk zou willen doen met den Eric als hij voor hare neus zou staan.

Het wordt tijd voor een citytripke Stockholm peis ik. Ah, neen, da's just ik was al voorzien. Damn!

08:18 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

19-04-11

Asperges

Probeer het maar eens, u serieus houden wanneer één van uw bazen vertelt dat hij zijn eerste asperges heeft opgegeten en dat ze lekkerrrr waren (met een dikke L) terwijl hij u de week ervoor heeft geattendeerd op een blog en met trots verwees naar zijn aldaar verschenen (en uw madam citeert) "licht erotisch verhaal over asperges".

And again, weer nen helen hoop clichés over ambtenaren bevestigd.

 

13-04-11

Luiwijvenkost

Niks zo gemakkelijk als ne zak thaise wokgroenten opendoen, een pak thaise noedels erbij en rundsvlees in thaise saus. Alles in een (wok)pan zwieren, peper, zout en sojasaus erbij. 't Is gezond want veel groensels, 't is goed voor de lijn want veel groensels en weinig vetstof vandoen en zélfs uwe man vindt het lekker.

Meneer dellais verdient een standbeeld! Effenaf.

20:24 Gepost door Arabelle in keukengeheimen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-04-11

Come out, come out, wherever you are

Een relationele katharsis mag een mens er natuurlijk niet van weerhouden om een verlanglijstje "ideale man" samen te stellen. Zeker niet wanneer een mens er een toffe namiddag met een vrolijk, single moordwijf heeft opzitten. Uw madam en zij sloegen de koppen bijeen en kwamen tot het volgende:

Geen ingenieur, historicus of psycholoog kwestie van door beiden getest en niet goed bevonden, een jurist testte zij nog niet, maar uw madam is voor de moment nog wel min of meer te spreken over den haren (als hij zijn verstand blijft gebruiken tenminste) dus die kunnen we nog in de running laten. Medici en vooral goede degelijke stielmannen zijn ook serieuze kanshebbers.

Ge zoudt het ons misschien niet nageven maar looks staan nu eens niet on top of the list, zie. Vanzelfsprekend zeggen we geen van beiden neen tegen een Jan Leyers, een Robert Pattinson of een George Clooney (oh en uw madam zegt ook onmiddellijk ja tegen Viggo Mortensen, maar daar hadden we het niet over) maar het hoeft niet zo noodzakelijk. Proper en geen kwabberende bierbuik is voor ons al meer dan genoeg.

Wat er écht bovenaan het lijstje staat is humor. Niet noodzakelijk tussen de lakens (maar het mag) maar daarbuiten alleszins. En liefst van het droge soort. Ook erg belangrijk een goede dosis zelfrelativisme. Niks zo aantrekkelijk als een man die wéét dat hij niet het centrum van het universum is, maar u het centrum van zijn universum laat zijn.

Ouder moet hij ook zijn (behalve Robert Pattinson dus), maar dan ook weer niet té oud. Geboortejaar 1965 is de absolute maximumgrens. Uw madam en zij waren gisteren getuige van de prijs die ge als vrouw moet betalen eens ge boven die grens gaat en gelooft u ons maar, het was erover!
Wij willen ook geen schoonmoeders meer, of toch geen al te aanwezige. Geen issuses met (een)ex-vrouw(en) (al moeten die er wel zijn natuurlijk, uw kent uw madam haar theorie over mannen boven de vijfendertig die nog nooit aan de vrouw geraakt zijn. Een lijfgeur of bizarre hobby moeten we d'r nu ook niet bijhebben) maar kinderen willen we er dan weer wel graag bijnemen.
De man in kwestie beschikt het liefst ook over een gezonde dosis verstand. Allé hij moet minstens een conversatie gaande kunnen houden die verder gaat dan hoeist? Goed en Ok dan. Getunde auto's en boenkeboenke muziek kunnen ons niet bekoren, over voetbal hadden we het niet, maar uw madam heeft een donkergrijs vermoeden dat het ook niet hoeft.

En dan de lengte. Neemt u het van ons aan, size matters! Zélfs met hakken van 9 centimeter moet de man in kwestie boven ons uittorenen, wat maakt dat hij niet onder één meter achtentachtig mag zijn (tja, wij zijn geen kleine kindvrouwtjes). We kunnen alleen maar hopen dat de rest dan in verhouding is.

Oh en tot slot, géén wereldverbeteraars, want laten we wel wezen, er is niks mis met een zak chips als avondmaal op tijd en stond, ookal moeten daar  arme zuidamerikaanse boerkens voor uitgebuit worden, er is niks mis met kleren van denhasjenem, ookal worden die in mekaar gestoken door arme kindertjes uit bangladesh en ookal produceren koeien veel CO2, een stukske vlees in uw soep is veel smakelijker dan nen brok tofu. Trouwens, wereldvrede en groen gedachtengoed dàt is voor miss world; wij willen een vént!

Voila, zo klaar als pompwater, niewaar? Dus wie het schoentje past trekke het aan en meldt zich. Bij haar wel te verstaan, uw madam is voorzien. Mercidankoewel.

21:23 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |