27-06-11

Een kwestie van perceptie

Allé, dat is't dan. Uwen doktoor stuurt u naar de kliniek voor "plakken" en ge moet er blijven. Als ge daar dan ligt te wachten, doodmoe want 't halven de nacht en koortsig want goe ziek komt er een madammeke u vragen of ge "een kommerke allieën of met twieën" wilt. Nu kan ik u vertellen, als ge na 19 maand onderbroken nachten eindelijk de kans krijgt om eens een paar nachten door te slapen, dan is het lààtste wat ge wilt een rochelende medemens naast uw bed. Of zo enen die alle vijf voet "juffraaaaaa! kanternekier ieën kommen mê een fles veur te woateren" roept. Of iemand die haar beklag doet over het geringe aantal koekskes in de doos, en in een doos papieren zakdoekskes zit te zoeken (hilarisch, dat wel). Soit ge wilt natuurlijk ook zélf ongegeneerd bh-loos in uw ziekenhuisbed liggen. Voor uw madam "een kommerke allieën" dus.

En dat krijgt ge. Met zonnewering. Geen gordijnen, geen rolluiken, geen luiken, zonnewering. De verduisteringsgraad van een vliegenraam. Ter uwer info, in dezen tijd van 't jaar is 't licht tot half elf 's avonds en licht om half vijf 's morgens. Ge hebt ook een wc'ke. Met twee deuren, één aan uw kamerke en één aan de kamer van de rochelende medemens in de kamer nààst u. Ge moet daar echt aan peinzen. Het kan altijd gebeuren dat ge dat niet doorhebt en dus gewoon op 't wc zit terwijl die medemens de deur wagewijd opengooit met een kamer vol bezoek om zélf 't wc te bezoeken. En natuurlijk heeft hij ook twee hulpvaardige verpleegsters naast zich staan dan. Genant. Ik kan het u zeggen. Om van de schrik te bekomen zoekt ge de afstandsbediening van den tv en wilt ge wat naar vitaya kijken, of teleshopnet desnoods. Ge vindt geen afstandsbediening. Ge kunt ook nie naar den tv kijken, want ge hebt geen tv-kaart. Dàt kost tien euro en oneffen en moet ge aangeven bij opname. Zucht.

Ge verstaat, als ze u dan na nen dag of twee komen vragen "gij hadt een eersteklassekommerke gevroagd?" dat ge dan efkes moet nadenken wat ze bedoelen.

Er is naar het schijnt ook een super eersteklassekamer met douche. Help mij onthouden dat ik daar de volgende keer aan denk.

09:34 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

heb ook zo ne keer de kamer gedeeld ... een ervaring ;-)

Gepost door: madebykk | 27-06-11

oeie. Ik zou zeggen: liever gij dan ik, maar ik meen dat natuurlijk niet. Als er iemand een échte eersteklaskommerke verdient, dan ben jij het wel! Zeg dat ik het gezegd heb!

Gepost door: elke | 27-06-11

Oei, madam!
Haddeket vroeger geweten, ik was u komen bezoeken!
(ocharm, in zo een zielig kamerke moeten liggen!)

Heel veel beterschap gewenst!

Gepost door: Dulcera | 01-07-11

Heb net een zeventiendaags bezoek aan ziekenhuis achter de rug,jonge jonge daar kunt ge nen boek over schrijven, wat zeg ik, een trilogie op zijn minst. Ik had een "eenpersoonskamer met eigen sanitair", lees een cel van 3 op 3 met nog een kotteke waarin een toilet en een lavabootje stond. Douche hadden ze alleen op vierpersoonskamer. Dan liever de rust en de privacy van mijn eigen cel ;-)Maar wel zonder gordijnen ook. En dan waren ze daar verbaasd dat ik sliep met een t-shirt over mijn kop en oordoppen in...

Gepost door: hotelmama | 14-07-11

De commentaren zijn gesloten.