31-07-11

Als echt alles in de soep draait

Wat doet ne mens dan? Er was een tijd dat uw madam dan, ondanks haar overtuigd antiklerikalisme, een kerk binnenstapte en een kaarske aanstak. Dat gaf haar altijd een gevoel van rust en ze putte d'r ook hoop uit. Al die flakkerende vlammeke's die zo hard hun best deden om van die grote donkere stille kerk toch iets gezelligs te maken en daar eigenlijk nog in slaagden ook. Maar op een bepaald moment gebeurt er gewoon té veel op té korten tijd en hebt ge eigenlijk het één nog niet verwerkt en komt het andere d'r al bovenop en doen kaarskes eigenlijk niet veel meer. Integendeel op een bepaald moment zegt ge tegen al die heiligen voor wie die kaarskes gebrand worden "steekt uw f*cking kaarskes waar da't zonlicht nie schijnt. Nem!", wat ze au fond al doen natuurlijk. Uw madam kwam nog nooit een kerk tegen die baadde in het zonlicht, maar dat terzijde.

Op dat moment beseft ge dat ge eigenlijk maar één ding kunt doen en dat is den boel aanvaarden. De vraag is natuurlijk hoe? Zenboeddhisme is niet zo echt aan uw madam besteed en karma-onzin ook niet. Yoga en meditatieoefeningen zeggen haar ook niet veel en als er iéts is waar ze het groengeelgespikkeld sch**t van krijgt en de seskes d'r bovenop dan zijn het peuten of paten allerhande.

En juist op dàt moment spendeert ge ne fantastische namiddag, waarin eigenlijk niks speciaals gebeurt. Gewoon gij, uwen echtgenoot en uw kroost die gezellig op bezoek gaan bij vrienden. Uw kroost dat zich rotamuseert met ne plantenbak brak water en wat modder, uwen echtgenoot die op't gemak een sigaretje kan roken en een glaske goei wijn kan drinken en gij die zomaar, zonder aanwijsbare reden, ineens gewoon gerust zijt en niet piekert over hoeveel vieze bacteriën er in brak regenwater zitten; hoe die witte broekskes ooit weer proper te krijgen zijn; hoeveel verantwoord voedsel er door kroost al dan niet naar binnen wordt gespeeld of wat de vrienden in kwestie wel niet zullen denken van u als moeder omdat ge uw kinders binnen de vijf minuten na binnekomst vies laat worden.

Uiteindelijk is een soep met vanalles in, nog het lekkerst, niewaar?

22:29 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.