10-08-11

Voor ge...

...allemaal denkt dat ik mij alleen maar onledig hou met het becommentariëren van slecht geklede medemensen en het verspillen van uw belastingsgeld ziehier een recepteken. Voor confituur dan nog wel, kan tellen hé qua arbeidsintensiviteit (ahum). Hà!

Aardbeien-pruimenconfituur

Ge begint met uw kennissenkring uit te breiden met iemand met 'ne lochting' gelijk ze bij ons zeggen. Liefst enen met wa meer dan courgetten en pompoenen maar bijvoorbeeld ook een pruimenboom ofzo. Die mens wil gegarandeerd na x aantal jaar van zijn pruimen verlost worden (Ge moet daar eens op letten, mensen met fruitbomen of vruchtendragende gewassen die bieden u in eerste instantie een klein potteken zelfgemaakte confituur aan, een klein potteken want zo groot was de fruitopbrengst ook niet, dan komen ze af met vijf potten en eet ge dus een heel jaar dezelfde confituur en dàn geven ze u de bakken fruit zo mee, de confituur moogt ge dan zelf maken.). Ge koopt een bakske aardbeien in de plaatselijken delleis, want uw kinders eten dat gaarne. Ge vergeet die aardbeien dan natuurlijk aan uw kinders te geven want de één of andere onverlaat stopte die in de groentenbak van de frigo in plaats van gewoon pontificaal in de keuken te laten staan. Soit zo geraakt ge dus aan pruimen, bàkken en aardbeien, één bakske. Ge snijdt beide op kleine stukskes. Ik schilde zelfs de pruimen, want ik ken dat, die vellekes worden dan uitgespuggelt door het kroost en dan moeten ze de volgende keer genen boterham me confituur niemeer hebben en dan kan ìk hem allemaal alleen opeten. Zwier die handel in een pot met één zakske pectine per kilo fruit. Als het fruit plus de pectine beginnen te koken doet ge d'r 750 gr suiker bij per kilo fruit. Dat laat ge ook koken (één minuut staat er op't dozeke, maar ik was ondertussen iet anders aan 't doen en 't heeft dus langer gekookt en dat kan gene kwaad). Schep met een schuimspaan het schuim van de pot en schep dan die kokendhete emulsie  in glazen potten (gebruik een ovenhandschoen voor uwe pot vast te pakken). Draai de glazen potten dicht of doe gelijk mijn grootmoeder, koop zo van die plastiekskes die ge eerst met een sponske moet natmaken en dan over uwe pot kunt spannen (ik wou dat doen, maar vond de plastiekskes niet) Laat de gevulde potten 24 u rusten (dus zorg dat ze niet in uwe weg staan, want eens gevuld en toegedraaid moet ge d'r afblijven).

Voila, simpel hé.

 

 

20:10 Gepost door Arabelle in keukengeheimen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik verga van de pruimen in mijne lochting.
Dank u voor dit receptje!!!

Gepost door: Nele | 11-08-11

De commentaren zijn gesloten.