12-08-11

Staat uw vensterbank d'r ook vol mee?

Ik beken, de mijne wel. Met orchideeën dus.

En ik moet blijkbaar dringend aan imago-oppoetsing doen want sommige mensen verdenken mij er zelfs van dat ik ze zélf koop. Dat is dus niet het geval. Ik krijg die dingen, net zoals 99% van alle andere mensen vermoed ik. Ik kan daar ook volstrekt gene weg mee, met die dingen. Ik geef toe, als daar bloemen opstaan is dat nog wel ok. Het geeft uw salontafel wat cachet, of uw vensterbank, maar dan hé. Hoe geeft ge dat water? Want dat zit niet in potgrond hé, dat zit in stukskes schors. Dus als ge dat water geeft met een gieterke dan ziet ge dat gewoon door die stukken schors heen sijpelen recht de cache-pot in (Ja, ik heb ook cache-pots. Ik weet het, tot zover de imago-oppoetsing waarschijnlijk). En als die bloemen d'r afgevallen zijn vertelt iedereen u ingewikkelde dingens over den uitgebloemde steel afknippen boven het derde oog ofzo en dan krijgt ge terug bloemen. Ik niet. Ik krijg opnieuw stengels met knoppen, knoppen die verdrogen zo nét voor het bloemen worden. Ge ziet de bloem al zitten, ge denkt hé cool, 't is gelukt en dan 's anderendaags ligt de knop, bijna bloem op uw vensterbank, troosteloos te wezen. Wat ik ook heb zijn bladeren. Van die grote groene. Soms worden die geel en dan denkt ge dat ge de plant eindelijk zonder al te veel schuldgevoel in de groencontainer kunt kieperen, maar neen, d'r zit dan al een nieuw blad klaar. En iet waar nog leven in zit, kan ik niet in een groencontainer kieperen. Zo'n softie ben ik dan ook weer wel.

Ik doe met die orchideeën op mijn vensterbank dus niks. Ik geef die geen water (of hoogst uitzonderlijk, om mijn katten te entertainen want die drinken graag van het teutje van de gieter). Ik knip geen uitgebloemde stengels af boven het derde oog. Ik zeg "Oh, bedankt" tegen de gever en zwier ze bij den hoop, op mijn vensterbank. En op de een of andere manier overleven ze allemaal op mijn vensterbank. Nen orchidee, dat is gewoon de sanseveria van vandaag, jong. Niet kapot te krijgen, maar meer ook niet.

01:03 Gepost door Arabelle in huis en tuin | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Ja lap, nu had ik gehoopt dat de commentaren hier al gevuld gingen zijn met geweldige tips over wat aan te vangen met die rare planten. Ben ik toch wel de eerste zeker...

Gepost door: Saar | 12-08-11

Mor enfin, ik schrijf hier een epistel en 't is weg.
Kort samengevat:
- geen water geven met gieterke. Paar uur in een bak met water zetten zodat de grond verzadigd raakt. Dan later uitlekken want ze staan niet graag met hun voeten in 't water. Om de 2 à 3 weken doe ik dat (enfin: zou ik moeten doen - ik kan het goed zeggen)

- ik weet nu wel wat ik niet moet meepakken zaterdag ;-)

Gepost door: elke | 12-08-11

Geef er rap een paar cadeau weg als je zelf ergens gevraagd wordt.

Gepost door: zapnimf | 12-08-11

Op de titel: ja! En voor de rest: moeha :)

Gepost door: Lieve | 12-08-11

Dat is dus de reden waarom ik bij het vervangen van de ramen de vensterbanken heb laten wegdoen. Gewoon een kader rond het glas en basta! Ik heb dus maar één pot met bladeren, waar zelfs geen botten meer aan te verwachten zijn. Maar die bladeren (de volle 4 in aantal!) blinken zó gezond dat ik dus nog niet tot aan de groencontainer geraakt ben met die zielige plant. Als ik nu nog wist wie mij dat gelapt heeft, dan kon ik die een schoon cadeauke doen met een mysterieuze bloemloze plant met 4 bladeren...

Gepost door: NIDK | 18-08-11

De commentaren zijn gesloten.