31-08-11

Wat maakt tweeduuzdenelf het herinneren waard?

Het is nog maar augustus, dus dat is eigenlijk nog een beetje vroeg om nu al een lijstje te maken niewaar? Laten we zeggen dat ik er van de vijf twee achter de hand wil houden voor het geval dat er nog iets fenomenaals gebeurt, zoals een succesvolle niertransplantatie bij de jongsten ofzo. Dat zou heel mijn jaar goedmaken. Of een rijbewjs voor uw madam, dat zou ook wel redelijk spectaculair zijn, gezien haar legendarische coördinatieproblemen. One never knows.

Uw madam werd de helft van zeventig in 2011 en dat ging gepaard met een door echtgenoot met liefde en oog voor detail georganiseerd feestelijk gebeuren. Dat was wel heeeel plezierig en zal wel lang geherinnerd worden. De helft van zeventig leek uw madam trouwens onoverkomelijk oud en al helemaal op weg naar de aftakeling, maar het valt mee. Het blijkt eigenlijk meer een soort van contentement met uzelve mee te brengen. Allé nie zo zeer content, content, doch wel een "dit is het, dit is het pakket, take it or leave it"-gevoel waardoor ge u minder opjaagt in wat andere mensen over u denken. Het biedt wat rust. Fijn dus.

Uw madam hare jongsten werd in tweeduuzdenelf afhankelijk van een masjien. En hoewel het masjien bijlange niet doet wat meneer doktoor verwacht had dat het ging doen heeft hare jongsten er precies toch wel baat bij. Hij voelt zich duidelijk goed. Groeit, verdikt, eet (heel fijn!!) speelt en doet eigenlijk alles wat een 'gezond' peuterke zou moeten doen. Ook hier dus is de balans redelijk positief.

En natuurlijk de eerste stapje van het kroost, dat herinnert ne mens hem toch ook graag. De oudsten deed het een maand of vier voor de jongsten en hij was er direct mee weg. Hij rent en springt en huppelt zelfs het hele huis door nu. De jongsten was wat voorzichtiger in het loslaten van het obligate vingerke, en hij stapt nog heel geconcentreerd, maar ook hij legt verschillende kilometers af op nen dag. Allé zo eigenlijk die hele evolutie van baby naar peuter, dat is toch iet wat ne mens, en dus ook uw madam, bijblijft.

09:03 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

De helft van 70 klinkt wel veel ouder dan het is.
Het dubbel van 17 + 1 ?
Hip hip hoera voor die nu al onvergetelijke momenten van 2011.

Gepost door: zapnimf | 31-08-11

De commentaren zijn gesloten.