31-08-11

Wat maakt tweeduuzdenelf het herinneren waard?

Het is nog maar augustus, dus dat is eigenlijk nog een beetje vroeg om nu al een lijstje te maken niewaar? Laten we zeggen dat ik er van de vijf twee achter de hand wil houden voor het geval dat er nog iets fenomenaals gebeurt, zoals een succesvolle niertransplantatie bij de jongsten ofzo. Dat zou heel mijn jaar goedmaken. Of een rijbewjs voor uw madam, dat zou ook wel redelijk spectaculair zijn, gezien haar legendarische coördinatieproblemen. One never knows.

Uw madam werd de helft van zeventig in 2011 en dat ging gepaard met een door echtgenoot met liefde en oog voor detail georganiseerd feestelijk gebeuren. Dat was wel heeeel plezierig en zal wel lang geherinnerd worden. De helft van zeventig leek uw madam trouwens onoverkomelijk oud en al helemaal op weg naar de aftakeling, maar het valt mee. Het blijkt eigenlijk meer een soort van contentement met uzelve mee te brengen. Allé nie zo zeer content, content, doch wel een "dit is het, dit is het pakket, take it or leave it"-gevoel waardoor ge u minder opjaagt in wat andere mensen over u denken. Het biedt wat rust. Fijn dus.

Uw madam hare jongsten werd in tweeduuzdenelf afhankelijk van een masjien. En hoewel het masjien bijlange niet doet wat meneer doktoor verwacht had dat het ging doen heeft hare jongsten er precies toch wel baat bij. Hij voelt zich duidelijk goed. Groeit, verdikt, eet (heel fijn!!) speelt en doet eigenlijk alles wat een 'gezond' peuterke zou moeten doen. Ook hier dus is de balans redelijk positief.

En natuurlijk de eerste stapje van het kroost, dat herinnert ne mens hem toch ook graag. De oudsten deed het een maand of vier voor de jongsten en hij was er direct mee weg. Hij rent en springt en huppelt zelfs het hele huis door nu. De jongsten was wat voorzichtiger in het loslaten van het obligate vingerke, en hij stapt nog heel geconcentreerd, maar ook hij legt verschillende kilometers af op nen dag. Allé zo eigenlijk die hele evolutie van baby naar peuter, dat is toch iet wat ne mens, en dus ook uw madam, bijblijft.

09:03 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-08-11

Een muziekske dat bij mijnen gemoedstoestand past

Ik heb het niet zo op muziekskes eigenlijk. Liekes en dat soort dingen dat is nie echt aan mij besteed. Soms hoor ik wel eens een lieke en dan denk ik "hey, tof" maar meestal dringt dat niet echt tot mij door. Ik ben gék op klassiek en binnen het gamma klassiek is Shostakovich mijn favoriete componist, maar om nu te zeggen dat mijnen gemoedstoestand wordt uitgedrukt in symphonieën van ne russischen componist die zwaar heeft geleden onder het stalinregime, zo ver zou ik het ook niet willen drijven. Ne mens moet serieus blijven niewaar.

Doe vandaag dus maar lola van The Kinks. Het was de mams haar favoriete lieke en hoewel ik nog altijd triestig word als ik het hoor, moet ik tegelijk ook denken aan elke keer dat zij zo zot als een deur, luchtgitaarspelend door de keuken danste als da lieke op de radio was en moet ik daar ook altijd om lachen in mijn eigen. En zo voel ik me ook, vandaag en al een tijdje, een beeteken triestig en neig zorgelijk, maar ook wel opgewekt en onnozel.

08:43 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-08-11

Afleiding en den horoscoop

Omdat ù anders misschien lang kan wachten tot ik nog eens wat te vertellen heb en omdat ik weinig inspratie heb, wat zegt ge van nog een rondje 'alles wat u altijd al wou weten, maar nooit dorst te vragen'? Ik vond het hier en omdat het nog wel grappige vraagskes zijn doen ik mee.

Eerst de vraagskes vanneigenst, anders kunde nie volgen.

 1. Look up your horoscope for today and tell us how accurate you think it is.
 2. Lyrics to a song that fit your current mood/situation.
 3. The 5 most memorable things to happen to you in 2011.
 4. A short note to each of your exes.
 5. The subject you love(d) most at school/college and why.
 6. 5 things you like about yourself/think you’re good at.
 7. Your opinion on your body and how comfortable you are with it.
 8. Tell us about the last person who text you.
 9. Your current relationship status and how happy you are about it.
 10. 5 things you dislike about yourself/want to change and why.
 11. Tell us about the last person who hurt you.
 12. 3 things that irritate you about people.
 13. A list of things you’d like to achieve in 2011.
 14. Name one thing you’re excited for.
 15. Tell us about something you feel strongly about.
 16. Go to your rss reader, write down the name of the 3 first blogs whose posts appear and tell us who you’d marry, who you’d fuck and who you’d kill.
 17. Something you worry about a lot.
 18. A quote you live by.
 19. A photo of you the last time you went out – tell us about it.
 20. Someone you’re jealous of and why.
 21. On a scale of 1-10, 10 being rediculously happy and 1 feeling rock-bottom, how happy are you today?
 22. A letter to somebody who means a lot to you.
 23. On a scale of 1-10, 10 being flawless and 1 being you couldn’t get any worse, how attractive do you think you are?
 24. List everything you’ve eaten/plan to eat today.
 25. A picture of you a while ago/a picture of you now and your thoughts.
 26. 5 things you look for in a person/relationship.
 27. Tell us about your sexuality – do you think it’s possible to be completely straight?
 28. 5 things you want/need to buy.
 29. The year of your life you loved the most and why.
 30. 3 things you love and 3 things you hate about blogging.

Allé daar gaan we, mijnen horoscoop voor vandaag volgens horoscoop2011.eu

28 augustus 2011 | Tijdens het stappen ontmoet je een pittige persoonlijkheid. Je weet niet goed hoe je moet reageren. Hij of zij heeft iets, maar het is wel een hele uitdaging. Luister naar je gevoel of een dergelijk karakter wel bij je past. Je bent allesbehalve lui. Met niets dan fantastische resultaten. Als single val je als een blok voor een oudere man of vrouw. Geen probleem. Weet alleen goed waar je aan begint. Je bent serieus en vol zelfdiscipline

Tiens, nog rap een ticket naar stockholm boeken , precies, als ik het goed voorheb is den Eric (Jep, mijn crush is terug. Helemaal, sinds seizoen drie. En dubbel zo erg als d'rvoor trouwens. Zucht ende zwijmel enzo. Maal 100 ongeveer) een jaarke ofzo ouder dan ondergetekende. En, who the hell cares of onze karakters matchen dàt is bijzaak hé zeg. Duhuh!

Onnodig te zeggen dat 'stappen' er niet inzit zeker, op de pediatrie van de kliniek van 't Stad.

Edit: Aangezien het in mijnen horoscoop stond én deel uitmaakte van de opdracht ben ik, allesbehalve lui zijnde écht gaan uitzoeken of madam soleil haar voorspelling klopte. Grijns. Ik mikte de jongsten in nen buggy en ging stappen. Heel het geitenpad af, alwaar ik geen kat, en ook geen geit trouwens tegenkwam. Laat staan een pittige oudere persoonlijkheid waarvoor ik als een blok viel. Logisch vanneigenst, ik ben ook niet single. Maar, ik gaf madam soleil nog één kans. Trok verder naar een heusch kasteel en dààr liep ik gelukkig de andere helft van mijn kroost tegen het lijf. Vergezeld van een oma en een opa. De oudere man of vrouw klopte dus wel,Ik kreeg zelfs beide, al was het nu niet bepaald een toevallige ontmoeting. maar kom, zo streng zullen we niet zijn.  Kroost at wat stukjes panne(n)koek en spurtte toen naar de zandbak, vergezeld door een enthousiaste opa en zo kon uw madam nog efkes genieten van een cappucino'ke. Madam soleil faalde schromelijk, maar het werd toch nog een fijne namiddag. Da's ook al iet, niewaar?

 

 

14:48 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-08-11

Ja, ik weet het

't Is lang geleden dat ik nog van mij liet horen. Dat heeft, vanneigenst, wat dacht u dan, een reden. Eerst moest ik bekomen van het door echtgenoot georganiseerde groots verjaardagsgebeuren. Dat gebeuren was wreed plezant en behoefde dus wel wat bekomst. Toen ik nog niet helemaal bekomen was en den opkuis nog maar drie kwart gedaan was, moest ik terug beginnen werken. Allé ge weet wel en toen wou de jongsten toch wel weer vertrekken naar zijn favoriete vakantiebestemming zeker! Den aap. We zitten hier dus weer, weer met een, voor een peuterke toch, extreem groot geschapen klokkenspel. En dat klokkespel bezorgde niet alleen uw madam kopzorgen, maar ook meneer doktoor. En àls meneer doktoor het al niet meer weet, tja dàn slaagt uw madam in paniek, en heeft ze genen tijd en geen goesting om aan u te peizen. Sorry hé.

De zwelling is weg, hij is al 36 u niemeer gedialyseerd en nu kunnen we alleen maar hopen dat zijn buikvliesje voldoende hersteld is om terug te beginnen dialyseren vanavond.

Soit, meer van dezelfde miserie dus met de jongsten zijn nierkes. Ik kan d'r niemeer tegen en ik vermoed dat u het zo stillekesaan ook wel beu bent om altijd 't zelfste te lezen. Tot nader order dus niks te vertellen hier.

13:14 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

12-08-11

Staat uw vensterbank d'r ook vol mee?

Ik beken, de mijne wel. Met orchideeën dus.

En ik moet blijkbaar dringend aan imago-oppoetsing doen want sommige mensen verdenken mij er zelfs van dat ik ze zélf koop. Dat is dus niet het geval. Ik krijg die dingen, net zoals 99% van alle andere mensen vermoed ik. Ik kan daar ook volstrekt gene weg mee, met die dingen. Ik geef toe, als daar bloemen opstaan is dat nog wel ok. Het geeft uw salontafel wat cachet, of uw vensterbank, maar dan hé. Hoe geeft ge dat water? Want dat zit niet in potgrond hé, dat zit in stukskes schors. Dus als ge dat water geeft met een gieterke dan ziet ge dat gewoon door die stukken schors heen sijpelen recht de cache-pot in (Ja, ik heb ook cache-pots. Ik weet het, tot zover de imago-oppoetsing waarschijnlijk). En als die bloemen d'r afgevallen zijn vertelt iedereen u ingewikkelde dingens over den uitgebloemde steel afknippen boven het derde oog ofzo en dan krijgt ge terug bloemen. Ik niet. Ik krijg opnieuw stengels met knoppen, knoppen die verdrogen zo nét voor het bloemen worden. Ge ziet de bloem al zitten, ge denkt hé cool, 't is gelukt en dan 's anderendaags ligt de knop, bijna bloem op uw vensterbank, troosteloos te wezen. Wat ik ook heb zijn bladeren. Van die grote groene. Soms worden die geel en dan denkt ge dat ge de plant eindelijk zonder al te veel schuldgevoel in de groencontainer kunt kieperen, maar neen, d'r zit dan al een nieuw blad klaar. En iet waar nog leven in zit, kan ik niet in een groencontainer kieperen. Zo'n softie ben ik dan ook weer wel.

Ik doe met die orchideeën op mijn vensterbank dus niks. Ik geef die geen water (of hoogst uitzonderlijk, om mijn katten te entertainen want die drinken graag van het teutje van de gieter). Ik knip geen uitgebloemde stengels af boven het derde oog. Ik zeg "Oh, bedankt" tegen de gever en zwier ze bij den hoop, op mijn vensterbank. En op de een of andere manier overleven ze allemaal op mijn vensterbank. Nen orchidee, dat is gewoon de sanseveria van vandaag, jong. Niet kapot te krijgen, maar meer ook niet.

01:03 Gepost door Arabelle in huis en tuin | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-08-11

Voor ge...

...allemaal denkt dat ik mij alleen maar onledig hou met het becommentariëren van slecht geklede medemensen en het verspillen van uw belastingsgeld ziehier een recepteken. Voor confituur dan nog wel, kan tellen hé qua arbeidsintensiviteit (ahum). Hà!

Aardbeien-pruimenconfituur

Ge begint met uw kennissenkring uit te breiden met iemand met 'ne lochting' gelijk ze bij ons zeggen. Liefst enen met wa meer dan courgetten en pompoenen maar bijvoorbeeld ook een pruimenboom ofzo. Die mens wil gegarandeerd na x aantal jaar van zijn pruimen verlost worden (Ge moet daar eens op letten, mensen met fruitbomen of vruchtendragende gewassen die bieden u in eerste instantie een klein potteken zelfgemaakte confituur aan, een klein potteken want zo groot was de fruitopbrengst ook niet, dan komen ze af met vijf potten en eet ge dus een heel jaar dezelfde confituur en dàn geven ze u de bakken fruit zo mee, de confituur moogt ge dan zelf maken.). Ge koopt een bakske aardbeien in de plaatselijken delleis, want uw kinders eten dat gaarne. Ge vergeet die aardbeien dan natuurlijk aan uw kinders te geven want de één of andere onverlaat stopte die in de groentenbak van de frigo in plaats van gewoon pontificaal in de keuken te laten staan. Soit zo geraakt ge dus aan pruimen, bàkken en aardbeien, één bakske. Ge snijdt beide op kleine stukskes. Ik schilde zelfs de pruimen, want ik ken dat, die vellekes worden dan uitgespuggelt door het kroost en dan moeten ze de volgende keer genen boterham me confituur niemeer hebben en dan kan ìk hem allemaal alleen opeten. Zwier die handel in een pot met één zakske pectine per kilo fruit. Als het fruit plus de pectine beginnen te koken doet ge d'r 750 gr suiker bij per kilo fruit. Dat laat ge ook koken (één minuut staat er op't dozeke, maar ik was ondertussen iet anders aan 't doen en 't heeft dus langer gekookt en dat kan gene kwaad). Schep met een schuimspaan het schuim van de pot en schep dan die kokendhete emulsie  in glazen potten (gebruik een ovenhandschoen voor uwe pot vast te pakken). Draai de glazen potten dicht of doe gelijk mijn grootmoeder, koop zo van die plastiekskes die ge eerst met een sponske moet natmaken en dan over uwe pot kunt spannen (ik wou dat doen, maar vond de plastiekskes niet) Laat de gevulde potten 24 u rusten (dus zorg dat ze niet in uwe weg staan, want eens gevuld en toegedraaid moet ge d'r afblijven).

Voila, simpel hé.

 

 

20:10 Gepost door Arabelle in keukengeheimen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-08-11

Vriendjes

In tegenstelling tot echtgenoot en, zo lijkt het wel, de rest van de wereldbevolking zegt heel dat feesboekgebeuren uw madam niks niemendal. Tot ze naar een feestje mocht, niet zomaar een feestje maar Den Trouw, mét hoofdletter en daar werden natuurlijk ook foto's mét hoofden genomen. Die foto's mag alleman zien, tenminste alleman die ook op het gebeuren aanwezig was. En in plaats van hoe het in vroeger tijden verliep, namelijk ge bestelt als jong (allé één helft van het koppel toch, gnegne), pasgetrouwd koppel bij uwen fotograaf ne schonen album die ge in de schone plaats in uw kast zet en ge haalt die te pas en te onpas boven as ge bezoek hebt, werden die foto's nu als een wortelke voor uw madam hare neus gehouden. U raadt het al, op feesboek.

Ze zwichtte dus. U kan nu ook vriendjes worden met Arabelle DeMadam. Maar maakt u zich vooral geen illusies, het is uw madam allemaal veel te veel gedoe  en veels te ingewikkeld en hoewel de foto's wreed schoon zijn heeft uw madam ze nu gezien, de kans dat ze nóg eens op dat feesboek total los(s)(t) gaat is klein. Maar as ge u niet kunt houden zal ze bij tijd en wijlen wel eens uitzoeken hoe het daar allemaal werkt. Misschien. Verwacht dus geen gelukkige verjaardagen, proficiatten met de geboorte van uwen zoveelsten kleinen, vind ik leukjes of dies meer. Ge gaat al content mogen zijn als ze ooit zover komt dat ze uw vriendschapsverzoek wil bevestigen. Sorry hé, we zullen hier wel vriendjes blijven. Goed?

15:06 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |