02-09-11

Kust ze!(en het lievelingsvak)

Ik ging het vandaag hebben over mijn lievelings vak op school (dat eigenlijk grotendeels afhing van de gedrevenheid van de leerkracht die het gaf. Zo slaagde ik er zélfs in om, daar waar ik al heel mijn leven en nóg steeds koud angstzweet langs mijn rug voel druppelen als er cijfertjes moeten op of afgeteld worden, één jaar de primus te zijn van heel de school bij integraalrekenen. Onnodig te zeggen dat de -jonge- wiskundeleerkracht niet alleen erg gedreven was, maar ook nog eens uitzonderlijk knap. Een tienermeiske moet iets doen om aandacht te trekken, niet?) Maar dat gaat nu niet meer. Ik zal u uitleggen waarom.

Om één of andere, voor uw madam onbekende, reden is ze niet meer on speaking terms met haar vader. En bijgevolg ook niet meer met stiefmoeder. Dit bracht de voorbije twee maand voor uw madam een heerlijke rust teweeg. Zo eens niet continu uw woorden moeten wikken en wegen, zo eens niet uzelve continu moeten verantwoorden, zo eens niet continu commentaar krijgen op alles (ja werkelijk àlles) wat ge doet, zegt, laat, ... maar gewoon  uw eigen leven kunnen leiden. Amaai, ge kunt niet geloven hoeveel deugd dat doet. Tot vandaag, vandaag kwam stiefmoeder "met een warm hart" (roloog) uw madam nen helen hoop verantwoordelijkheden in hare nek kletsen. Dat is een stramien, moet u weten. Vader en stiefmoeder voelen zich misbegrepen, ze blijven een tijdje weg, komen dan terug met de boodschap dat hun misbegrepenheid door uw madam werd teweeggebracht. Uw madam buigt nederig het hoofd en alles is weer koek en ei, tot de volgende misbegrepenheid. Dat stramien wordt al een jaar of twintig gevolgd. Tot vandaag. Uw madam is ontploft. En ge kunt nie geloven hoe bevrijdend dat voelt.

22:18 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Daar gaat je babysit voor de komende vijf jaar.

Gepost door: zapnimf | 02-09-11

@nimf: gelukkig heb ik überschattige kinders en is er ondertussen al een "achteraan aanschuiven" rij van jewelste met potentiële babysitters. Los daarvan was dat eigenlijk toch al geen optie.

Gepost door: madam arabelle | 02-09-11

Juij! Go for it! Hoewel, nu zal het niet meer moeten, veronderstel ik, je deed het al.

Gepost door: elke | 05-09-11

Wie je ongelukkig maakt moet ge uit uw leven bannen. Niet simpel soms, maar wel de meest zinnige en gezonde manier om zelf gelukkig te zijn. Ne mens mag veel verdragen maar er zijn grenzen.
Courage nog, meis.

Gepost door: Margogogo | 11-09-11

De commentaren zijn gesloten.